Flodkrydstogt - Donau udvidet

FLODKRYDSTOGT: DONAU UDVIDET

Hvem kan ikke trænge til en ferie med ren afslapning i et stille og roligt tempo – men stadig fyldt med oplevelser? Tag med og lad dig forkæle i lækre omgivelser, nyd den flotte natur og fordyb dig i de spændende og historiske steder undervejs på dette dejlige flodkrydstogt. På flodkrydstogter sejles med forholdsmæssigt små, men eksklusive skibe med typisk et par hundrede gæster ombord. Det gør et flodkrydstogt til en rigtig hyggelig, intim og fredfyldt oplevelse.

Undervejs besøger du flere stemningfulde og hyggelige områder. Den charmerende østrigske hovedstad, Wien og den flotte hovedstad, Budapest, i Ungarn. I Budapest har du godt og vel et døgn til at udforske byen - enten på egen hånd eller ved køb af en af skibets udflugter. Skibets anløbsområde i Budapest er centralt og tæt på Liberty Broen, så det er nemt at komme rundt på egen hånd. Efter Budapest lægges igen fra land, og du flyder videre mod Beograd og den slovakiske hovedstad, Bratislava. Byen er forholdsvis ny som hovedstad, idet den kun har haft betegnelsen siden 1993, hvor Tjekkoslovakiet blev delt i Tjekkiet og Slovakiet. I årene 1536-1784 var Bratislava faktisk hovedstad for det ungarnske rige. Et krydstogt som byder på flotte byer og spændende historiske oplevelser. 

 • Skib: A-Rosa Flora og A-Rosa Riva
 • Varighed: 13 dage / 12 nætter 
 • Påstigning: Engelhartszell
   
  Dag   Havn   Land   Ank.   Afg.
  Dag 1   Egen transport til og ombordstigning i Engelhartszell   Østrig   -   17:00
  Dag 2   Wien   Østrig   13:00   22:00
  Dag 3   Budapest   Ungarn   14:00   -
  Dag 4   Budapest   Ungarn   -   22:00
  Dag 5
 
  Kalocsa
  Mohacs
  Ungarn
  Ungarn
  08:00
  13:00
  09:00
  16:00
  Dag 6   Beograd   Serbien   08:00   -
  Dag 7   Beograd   Serbien   -   23:00
  Dag 8    På Donau   -   -   -
  Dag 9   Novi Sad   Serbien   08:00   17:00
  Dag 10
 
  Mohacs
  På Donau
  Ungarn
  -
  06:00
  -
  07:30
  -
  Dag 11   Bratislava   Slovakiet   13:30   17:30
  Dag 12   Wachau / Melk   Østrig   13:00   16:00
  Dag 13   Engelhartszell   Østrig   07:00  Premium prisen inkluderer:
 

 • 12-nætters flodkrydstogt i valgte kahytskategori
 • Helpension ombord på skibet
 • All Inclusive med et bredt udvalg af drikkevarer
 • Engelsk- eller tysktalende cruise guide
 • Gratis wi-fi ombord
 • 15% rabat på spa-behandlinger
 • Rengøring og kahytsservice
 • Adgang til skibets faciliteter (spa-behandlinger tilkøbes)
 • Havneafgifter.

Premium prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra skibet
 • Udflugter
 • Forsikringer

Der kan tilkøbes parkering i Engelhartszell. 12 nætters parkering inkl. transfer mellem parkeringsanlæg og skibet fra kr. 900 pr. bil. Ring og hør nærmere.


DAGSPROGRAM

DAG 1
Du sørger selv for at komme til Engelhartszell, som ligger lige ved grænsen mellem Tyskland og Østrig - 20 km fra Passau. Der kan tilkøbes parkering i nærheden af båden. Har I ikke selv lyst til at køre, kan det anbefales at tage tog til Passau. Herfra kan der arrangeres transfer til båden t/r. Der er ombordstigning fra kl. 15.00, og båden sejler kl. 17.00. 

DAG 2
Du ankommer til Østrigs smukke hovedstad Wien omkring middagstid. Wien er rendyrket elegance. Byen stråler og er smuk som en teaterkulisse. Det er her, du finder rødderne til den europæiske kulturhistorie, og det er også her, du finder ud af, hvorfor en stor del af Europa ser ud, som det gør i dag. Den gamle romantiske kejserby byder ikke kun på imponerende barokke og gotiske bygninger. Det er også en pulserende og kreativ by med glimrende faciliteter for livsnydere og feinschmeckere. 

DAG 3
Midt på eftermiddagen ankommer I til Budapest fra vandsiden. Sikke en skøn måde at ankomme på! Båden ligger tæt på centrum, og foran jer har I endnu en af Europas overvældende hovedstæder. Budapest er Donaus dronning. Den gamle kejserby er en af Europas smukkeste hovedstæder, og den er også optaget på UNESCO's liste over verdens kulturarv. En moderne og levende storby i en historisk kulisse. Overalt er der små hyggelige torve, som skaber hygge, mens gamle borge og bastioner skyder op i baggrunden. De store pompøse bygninger og de brede boulevarder sender tankerne tilbage i historien. Storhedstiden som politisk magtcentrum i Europa er fortid i Budapest. Men rollen som en af de store kulturmetropoler er bevaret sammen med en arkitektur og infrastruktur, hvor sporene fra fortidens prominente position stadig er synlige, imponerende og smukke. 

DAG 4
Budapest er værd at bruge mere tid på. Byen oser af charme - særligt langs floden. Der bydes på et kæmpe udvalg af restauranter, caféer og barer, som forkæler smagsløgene. Et besøg i de trendy Markedshallerne kan varmt anbefales. Her findes bl.a. ungarske specialiteter, som er værd at tage med hjem. Langs Donaus promenade findes mange af de bedre – og dyrere – spisesteder. Et besøg i et af de populære termalbade er ren forkælelse for både krop og sjæl. Der findes ingen bedre måde at tanke ny energi på. Budapest er verdens eneste hovedstad med mere end 80 termalkilder, der forsyner en lang række wellnessbade i byen. Efter en afslappende dag i disse omgivelser føles  det som om, man kan favne hele verdenen. Prøv det - følelsen er vidunderlig! 

DAG 5
På vej til Mohacs gøres der et kort stop i Kalocsa. Byen ligger syd for Ungarns hovedstad og er kendt for sit paprikamuseum. Kalocsa har det største peber-voksende område i verden. Skibet ankommer til Mohacs kl. 13.00. Denne idylliske lille by i det sydlige Ungarn er et dejligt sted at besøge. Dens beliggenhed og hyggelige gyder giver en afslappende atmosfære. Mange Donau-færger lægger til her, lige før Donau forlader Ungarn og strømmer ud i Sortehavet. Byen er også et karneval-hotspot. Kl. 16.00 er skibet klar til afgang. 

DAG 6
Skibet ankommer til Beograd kl. 08.00. Beograd er en velbevaret hemmelighed blandt Europas mange storbyer. Republikken Serbiens hovedstad er landets politiske, kulturelle og økonomiske centrum. Den har en befolkning på omkring 1,7 millioner, hvilket også gør den til landets mest folkerige by. Beograds placering gør den til et knudepunkt for rejser mellem Central- og Sydøsteuropa. Under dit Donau-krydstogt kan du opleve Beograd tæt på og nyde denne vidunderligt varierede by. I Beograd er de meget stolte af Saint Sava, den tredjestørste ortodokse kirke, der er 82 meter høj og har plads til 10.000 mennesker. Den er ikke færdigbygget endnu, selv om man begyndte byggeriet i 1985. Eller hvad med en tur forbi kongeslottet, hvor originale Rembrandt-malerier hænger på væggene? Du kan også besøge Nikola Tesla-museet, hvis du har bare en lille interesse for videnskab. Smag på en Rakija - en brændevin lavet på f.eks. blommer - eller en Dunjevaca, som er lavet på kvæder. Du kan også besøge et af de mange markeder, som Beograd byder på.

DAG 7 
Efter en dejlig morgenmad er der stadig tid til at få de sidste oplevelser med fra Beograd. Du har hele dagen indtil kl. 23.00, hvor skibet sætter kurs mod næste stop.

DAG 8
I dag kan du nyde livet ombord på skibet. Dagen kan bruges på afslapning på dækket eller i skibets Spa-område.

DAG 9
Kl. 08.00 er der ankomst til Novi Sad, hovedstaden i den autonome provins Vojvodina. Med omkring 220.000 indbyggere er det Serbiens næststørste by. Den gamle bydel ser ud som om den næsten kunne være italiensk. Skibet sejler videre kl. 17.00.

Dag 10
I dag kan du nyde livet ombord på skibet. Dagen kan bruges på afslapning på dækket eller i skibets Spa-område. Tidlig om morgenen gøres der et kort stop i Mohacs.

Dag 11
Kl. 13.30 ankommer skibet til Bratislava. Bratislava, der er Europas yngste hovedstad, er hjemsted for cirka 450.000 indbyggere og beliggende på Donaus vestlige bred. I hele den gamle bydel ser du spor fra det østrig-ungarske imperium, uanset hvor du går. Historien er utrolig spændende at lære om. Denne afslappede by med bygninger i barok og rokoko, paladser og palisader og kunst- og kaffebarer er et perfekt sted at vandre rundt. Lad dig forbløffe og imponere over byens smukke seværdigheder, mens du slapper af og nyder en lidt mere stille dag. Skibet sejler fra Bratislava kl. 17.30.

Dag 12
Skibet ankommer til turens sidste by Melk kl. 13.00. Et besøg i Melk er samtidig 'Gateway to Wachau'. Wachau er et af Østrigs smukkeste naturområder med et bakket og kuperet landskab med bløde dale og vinproduktion. Landskabet er formet af Donau, som løber midt igennem det hele. Wachau-dalen er også på UNESCO's Verdensarvsliste, og her kan du lade dig overraske af den landlige idyl med de vidunderlige landskaber. Ingen tur til Wachau ville være komplet uden en tur til Melk Abbey, et gammelt benediktinerkloster. Dette er en region, hvor byer og landskaber ser ud til at eksistere i perfekt harmoni. Kl. 16.00 sætter skibet kursen mod slutdestinationen Engelhartszell.

Dag 13
Flodkrydstogtet slutter, hvor det begyndte, når skibet anløber Engelhartszell om morgenen på rejsens sidste dag. Her kan du nyde den sidste morgenmad, inden du atter får fast grund under fødderne i løbet af formiddagen.

Bemærk - om vandstand og sluser

På et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse afhænger af naturens luner. Vandstanden i floderne kan påvirke programmet, og skibets kaptajn afgør, hvorvidt programmet kan gennemføres efter planen. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Rederiet forsøger altid at gæsterne mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus, hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse stop. 

På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at rederiet vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give gæsterne mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Skib

A-Rosa Flora

A-Rosa Flora

Velkommen ombord på A-ROSA FLORA Dette skib sejler på floderne Rhinen, Main og Mosel. Disse floder går gennem landene Holland, Belgien, Luxembourg og Tyskland. Få ture kr...
A-Rosa Riva

A-Rosa Riva

Velkommen ombord på A-ROSA RIVA Dette skib sejler på floden Donau, som går gennem en lang række lande. Særligt strækningen fra Sydtyskland og videre til ...