M/S Swallow - Split til Split - nordruten

FRA SPLIT TIL SPLIT

Hver lørdag fra maj til oktober sejler M/S Swallow fra Split ud på eventyr til Kroatiens vidunderlige øer nord for Split. Turene er af en uges varighed og foran dig venter en luksusoplevelse med en kombination af fortryllende små øer, der ligger som perler på en snor, og store kulturelle indtryk ved landets absolutte highlights. 

Tag på opdagelse i Adriaterhavet med skibet M/S Swallow, som har plads til 38 gæster. Krydstogtet er en perfekt kombination af svalende svømmestop, besøg i små hyggelige fiskelejre og ophold i spændende byer, der byder på interessant kultur. Denne tur går til norddalmatien med besøg i de mest charmerende kultrubyer på kysten samt små idylliske øperler. Samtidig er naturen sat i første række med besøg i et par af Kriatien smukkeste nationalparker. Hvert stop undervejs er en opdagelse i sig selv. Små juveler og "hideaways", der gør denne rute til et eventyr med kultur, charme og romantik. Vi ser frem til at byde dig velkommen om bord på M/S Swallow.

Livet ombord
Tidligt hver morgen hiver kaptajnen ankeret i land og begynder at sejle. Lige så stille begynder folk at indfinde sig til morgenmaden. Med friskbagt brød og nybrygget kaffe kan du nyde morgenen og ofte også formiddagen på bådens soldæk. I løbet af dagen stopper båden, hvor der er mulighed for at køle sig ned i det dejlige krystalklare vand. Inden båden tager videre til næste stop, serveres der en dejlig frokost ombord. Når vi er fremme ved næste havn, bestemmer man selv, hvad man vil lave - f.eks. tage på en guidet gåtur rundt i området, cykle, shoppe eller slå sig ned på en hyggelig restaurant og nyde livet.

 


Dag 1 • SPLIT
M/S Swallow ligger klar i Split havn, hvor du kan gå ombord hele dagen. Kl. 18:00 er der en lille byrundtur i Split med lokal engelsktalende guide. Her skal i bl.a. se det verdensberømte Diocletians Palads, som bl.a. har været med i Games of Throne. Byen er super charmerende og Old Town området oser af stemning med flotte gamle bygninger og gader i sandsten og marmor. Overalt er der små hyggelige barer og restauranter med en duft af lækkerier. Byen er på UNESCO´s verdensarvslister - og det er fuldt fortjent. Kl. 19.30 vil kaptajnen introducere besætningen og dine medpassagerer for den kommende uge. Herefter serveres velkomstmiddagen. Ankomst er mulig hele dagen - passagerer, der ankommer om morgenen, kan efterlade bagage ombord, men kahytter er først klar fra kl. 13:00. Ankommer man sent, venter kaptajnen oppe på jer.
Måltider ombord: Velkomstmiddag

Dag 2 • SPLIT - SKRADIN - SIBENIK
Morgenafgang mod Skradin med et lille svømmestop undervejs. Skradin er beliggende næsten dybest inde i den smukke, smukke Krka fjord ved indgangen til Krka National Par.k Byen er en romantisk middelhavsby med smalle krogede gader, som er beliggende på en lille bjergskråning med skøn udsigt. Her er flere trapper og smukke buer, hvilket gør den lidt niveaudelt og mere interessant. Byen har en 2000 år gammel historie med flere spændende arkæologiske fund i nærheden. Hele byen er fredet og et hyggeligt sted at slentre rundt. Ved middagstid serveres frokost ombord. Efter frokost er der tur til den smukke Krka National Park, som dækker et samlet areal på 109 km2 af de smukkeste dele af Krka floden. I ankommer med træbåd direkte til Skradinski Buk. Her går i mod det sidste sæt vandfald, før floden møder havet, og hvor vandfaldene danner den mest spektakulære kaskade i flere etager over klipperne. Hele området er rigt med vegetation, fugle og fisk. Efter fantastisk natur og lidt motion sejler I til Sibenik, hvor der er vil være en byrundtur. Šibenik er den ældste by ved Adriaterhavskysten og er en af ​​de største og bedst bevarede middelalderbyer. Det meste af skatten kan ses ved at gå gennem de gamle gader, museer og kirker, som gemmer på uventede overraskelser og værdifulde åndelige oplevelser. Der er over 20 sakrale bygninger og 17 paladser i den gamle bymidte, hvoraf den mest berømte Saint Jacobs Cathedral - kulturel og historisk perle under UNESCO-beskyttelse. Skibet gør sit bedste for at overnatte i Skradin, men kun to skibe kan fortøjes i havnen. Alternativ overnatningshavn er Šibenik.
Måltider ombord: Morgenmad og frokost

Dag 3 • SKRADIN ELLER SIBENIK - ZADAR
Efter skøn morgenmad ombord sætter vi kursen mod den maleriske havneby Zadar. Undervejs laves et svømmestop nær Galešnjak-øen, der ligger i Pašman-kanalen i Adriaterhavet. Øen tiltrak sig opmærksomhed fra verdenspressen i 2008, da Google Earth erklærede den som et af de få naturlige hjerteformede fænomener. Af den grund kaldes Galešnjak også "Kærlighedens Ø". Frokost ombord mens I fortsætter til Zadar. Ved ankomst til Zadar starter byrundturen med engelsktalende guide. Byen er tilpas stor, men på samme tid intim og hyggelig. Den gamle bydel er kompakt og perfekt at udforske til fods. Mindesmærker fra Romerriget finder man på alle hjørner i den gamle bydel, som iøvrigt ligger på halvøen Ladera.  Den rustikke bymur fra det 16 århundrede, de vinkelrette gader, de fire byporte, det romerske forum og mange af de smukke bygningsværker vidner om, hvorledes romerne i sin tid lavede byplanlægning. På hovedstrøget Kalelarga kan man nyde den livlige stemning og drikke sin kaffe. Bymurene er bygget af venetianere, som et forsvar mod tyrkerne. Her ses også havneporten, hvor den venetianske løve (symbol på Venedig) stadig vogter indgangen, pladsen med de 5 brønde, kirken St. Donat, Forum Romanum og den største katedral i Dalmatien - St. Anastasia katedralen. Zadars mest fantastiske og unikke attraktion ligger på havnepromenaden Riva. I 2005 opførte den kroatiske arkitekt Nikola Basic et havorgel med 7 stentrapper, som går i et med Adriaterhavet. Når havets bølger rammer stentrapperne, presses luft op igennem kanaler, og hermed skabes smukke klange fra de 35 orgelpiber. På stentrappen kan man nyde synet af det smukke Adriaterhav og lyden af havet. En lyd- og lysforestillingen fra Havorgelet og Solhilsenen skal både ses og høres for at man kan forstå hvor unik det er. Zadar blev i 2016  kåret til at være European Best Destination.
Måltider ombord: Morgenmad og frokost 

Dag 4 • ZADAR - RAB
Efter morgenmaden sejler i mod øen Rab, hvor der atter er tid til et svømmestop ved Maun Island inden frokosten serveres. Herefter ankommer I til den fortryllende ø Rab med byen af samme navn. Ved ankomst er der byrundtur. Byen Rab ligger på en smal tange, der rager ud fra fastlandet og er afgrænset af gamle bymure og 4 let genkendelige  kirketårne. Disse danner det velkendte omrids, der viser Rab som et skib med fire master: klokketårnet i Assumptionskirken af den hellige jomfru Maria – katedralen, klokketårnet i kirken Sankt Johannes evangelisten (placeret nær ruinerne af kirken), klokketårnet i kirken St. Andreas Apostlen og klokketårnet i kirken St. Justine. Længere inde i landet fra den gamle bydel ligger en smuk park kaldet Komrčar, hvis talrige stier snor sig rundt om skovklædte bakker helt ned til Rabs strande. Eftermiddagen og aftenen er på egen hånd. Her er der rig mulighed for at finde en af ​​de lokale restauranter efter eget valg - udvalget er stort og der er noget for enhver smag. Efter aftensmaden er der en lille "surprice" på skibet. Her er en interessant præsentation og smagning af "Rab-kage". Du vil have en særlig mulighed for at prøve at lære at lave den berømte "Rab-kage" - og ikke kun kagen, men også "muštaćon, baškotin, smokvenjak" (alle lokale delikatesser fra øen). Med udgangspunkt i "Rab-kagen" producerede de lokale også Gin Tonic, som du også har mulighed for at smage. Gin er forædlet med mandel-, appelsin- og citronskal – alle ingredienser i kagen.
Måltider ombord: Morgenmad og frokost.

Dag 5 • RAB - MALI LOSINJ
Morgenafgang mod Mali Lošinj, forbi øerne Ilovik, Silba, Olib, med frokost ombord. Med lidt held bliver sejlturen akkompagneret af de dansende delfiner, der lever i havet rundt om øen, og som er udnævnt til naturreservat. Ved ankomst er der byrundtur i Mali Lošinj - øens største by som er beliggende på toppen af ​​en lang naturlig havn omgivet af yndefulde, pastelfarvede barokhuse og grønne bakker. Efter byrundturen besøger I Apoxyomenos Museum. Museet er en unik arkæologisk og arkitektonisk kulturinstitution i regionen, og det er udelukkende dedikeret til én udstilling - bronzestatuen af ​​en ung atlet, Apoxyomenos. Statuen blev opdaget i 1997 af en belgisk turist på 45 meters dybde. I 1999 blev den taget op af havet, hvor den tilbragte næsten to årtusinder. Museet for Apoxyomenos fortæller hele den originale historie om det fantastiske fund. Men Mali Losinj er meget mere...  Langs havnepromenaden er der masser af stemning og hyggelige små restauranter. Udenfor byen Mali Losinj er øen det oplagte kursted for velhavende europæere. Øen Losinj kaldes også den parfumerede have med dufte af grantræer og rosmarin.
Måltider ombord: Morgenmad og frokost

Dag 6 • MALI LOSINJ - TELASICA NATURE PARK
Vores sejlads fortsætter mod Telasica Nature Park med et forfriskende badestop fra bådens svømmeplatform undervejs. Denne dag sejler i ind til Telascica National Park. Det er et utroligt smukt sted og helt fantastisk at besøge fra båd. Stedet er som bygget til sejllads med mange naturlige havne og bugter. Naturparken Telašćica er et meget kontrastfyldt område med rolige og fredelige strande på den ene kystside, og vilde og stejle klipper på den anden kystside. Et område af øen er fyldt med Aleppo-fyrtræer og stenegeskove mens det er goldt ørkenslandskab et andet sted. Flere steder på øen er der opdyrkede områder dækket af vinmarker og olivenlunde, men der er også områder med ringe former for vegetation, der dækker tørre og utilpassede levesteder. På grund af sin ekstreme skønhed, sin afvekslende natur og sin fantastiske udformning så er bugten i 1988 udråbt til naturpark . Området er omgivet at 13 øer og holme, hvoraf 6 holme ligger inde i selve bugten. Telašćica fik status som et beskyttet område allerede i 1980 på grund af dens værdifuld flora og fauna, geologiske og geomorfologiske fænomener, alsidigt havbundsliv og interessant arkæologisk arv. Denne aften i hjertet af naturparken og i stilheden i en smuk vig afholdes kaptajnens galla middag ombord.
Måltider ombord: Morgenmad, frokost og Captains Dinner.

Dag 7 • TELASICA NATURE PARK - KORNATI - PRIMOSTEN
I dag er dagen til at nyde.... Efter morgenmaden tager vi afsted på et behageligt cruise forbi midten af ​​Kornati-øgruppen, som er en labyrint af sten med 89 øer, holme og klipper i havet. Det er den mest populære øgruppe i Middelhavet. Uanset om du ser på Kornati-øerne fra luften, fra havet eller fra sightseeingsteder på øerne, er udsigten lige imponerende – og alligevel forskellig for øjet hver eneste gang. Landskaberne er måske allermest imponerende på den del af øgruppen, der vender ud mod det åbne hav, hvor klipper hæver sig højt over havoverfladen. Besøgende vil sikkert blive mindst lige så stærkt visuelt imponeret af nogle øers åbne, vandrette stenlag, der efterlader indtrykket af pænt placerede stentrappe, der fører hele vejen til toppen af ​​øen. Med frokost om bord og et svømmestop på vejen sejler vi videre til Primošten. Primošten er en lille by beliggende mellem Šibenik og Split. Den gamle bydel ligger på en lille ø, som er forbundet med fastlandet af en bro. Primošten tiltrækker især turister med sin interessante arkitektur, smukke strande og sit krystalklare vand. Tidligere var befolkningen orienteret mod dyrkning af vinstokke, oliven, fiskeri men i dag er det mest orienteret mod turisme. Og det mærkes også tydeligt med de utallige små hyggelige spisesteder og den dejlige havnepromenade. Som en lille ø har Primošten bevaret atmosfæren og alle de arkitektoniske træk ved en middelalderlig middelhavsfiskerby. Ved ankomsten har du resten af ​​aftenen fri til at nyde din sidste vidunderlige aften på denne rejse og til at spise afskedsmiddag på egen hånd.
Måltider ombord: Morgenmad og frokost

Dag 8 • PRIMOSTEN - SPLIT
Morgencruise mod Split, hvor der samtidig serveres morgenmad. Afstigning kl. 10:00. Det er tid til at tage afsked med nye bekendtskaber og checke ud fra båden. Bagagen kan opbevares hvis du har et sent fly, og ellers er du klar til at fortsætte ferien på en af øerne eller i Split.
Måltider ombord: Morgenmad 

 

Inkluderet i prisen:
 • Engelsktalende cruise manager ombord
 • 7 nætter i valgte kahytskategori
 • Velkomstmiddag + kaptajnens middag
 • Morgenbuffet hver dag samt 6 x frokostmenu
 • Frisk frugt serveret i hovedloungen
 • Entre til Krka National Park og Kornati National Park
 • Entre til Museum of Apoxyomenos
 • Entre til Telacica Nature Park
 • Byrundture i Split, Sibenik, Zadar, Rab og Mali Losinj engelsktalende guide
 • Speciel Rab Cake
 • Gratis Wi-Fi ombord - dækning varierer
 • Daglig rengøring af kahyt samt linnedskift 1 gang
 • To flasker vand 0,50 liter pr. person pr. dag
 • Strandhåndklæde
  Ikke inkluderet i prisen:
 • Drikkevarer ombord
 • Ikke nævnte aftensmåltider
 • Fly og transfer til Split (organiseres efter ønske)
 • Indkvartering før / efter cruise (organiseres efter ønske)
 • Skatter og afgifter -  40 euro pr. pers - betales kontant ombord
 • Drikkepenge til personalet - vi anbefaler ca. 85 euro pr. pers.

 

 

Værd at vide

 • Besætningen er kroatisk og skibssproget er engelsk.
 • Der kan ikke betales med kreditkort ombord. Betaling af drikkevarer foregår den sidste dag i lokal valuta.
 • Båden er licensregistreret som restaurant. Derfor kan der ikke medbringes egen alkohol ombord.
 • Båden kan ikke altid lægge til direkte ved kajen. Både kan fortøjres sidelæns til andre både, således man nogle gange skal over andre både.
 • Der er ca. 50-300 meters gang til båden fra hvor transferbussen standser. Bagagen bæres selv.
 • Krydstogtet er ikke velegnet for børn under 12 år.

 

Bemærk
Der gøres alt for at overholde den planlagte rute. Men der tages forbehold for ændringer i tidsplanen og ruten, som er udenfor rederiets kontrol.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Hotel

Yacht Swallow

Yacht Swallow

Velkommen ombord på M/S SWALLOW Oplev et fantastisk Yacht Cruise rundt blandt de skønne Kroatiske øer. Ombord nyder du livet i luksus, og når i kommer i havn, ligger den...