Områder i Kroatien

Smagen af Kroatien

Kroatien favner alle. Halvøen Istrien i nord er det mest kendte område, hvor flest danskere allerede har holdt ferie. Mange har besøgt de familievenlige campingpladser, men flere og flere vender næsen mod resorthoteller og private lejligheder. Særligt byerne Rovinj og Porec er eftertragtede på Istrien.

Længere sydpå ligger Dalmatien og de mange kroatiske øer. De bedste strande og de flotteste nationalparker ligger i Dalmatien omkring Zadar og Split. Øriget i dette område er fyldt med overraskelser. I nord byder Krk og Pag på smuk natur og hyggelige byer. Længere. mod syd er især øerne Hvar og Brac populære med en charme, man skal lede længe efter. For danskernes vedkommende er dette et uudforsket område, som varmt kan anbefales.

Makarska Rivieraen og middelalderbyen Dubrovnik er nogle af de mest populære ferieområder blandt lokalbefolkningen. Her finder man de smukkeste strande og en skøn atmosfære. Der oser af liv og god stemning. Og ikke mindst i Dubrovnik kan man få sig et spændende og kulturelt ophold. 

 

Hvar

Lige udenfor Split ligger den kroatiske skærgård med et utal af vidunderlige øer – den ene smukkere end den anden. Men én overstråler dem alle, nemlig Hvar. Sammenlignet med de omkringliggende øer er Hvar lige lidt smukkere og lidt mere trendy uden dog at miste sit autentiske udtryk. I hovedbyen af samme navn samles jetset’et på de palmefyldte promenader, som mest af alt minder om den franske riviera med elegante restauranter. Her oser det af stemning.  Billedet herover er taget fra klippetoppen ved det gamle spanske fort. Herfra ....Læs mere »

Split

Midt på den kroatiske kyst ligger den livlige kulturby Split som en af Dalmatiens absolutte perler. Byen er Kroatiens næststørste by og kan bedst sammenlignes med Odense i størrelse. Den smukke gamle bykerne stammer tilbage fra antikkens tid, hvor Split var under romersk herredømme. Her kombineres fortid og nutid i ét med romerske paladser på den ene side og moderne arkitektur og butikker på den anden. Palmepromenaden langs havnen indbyder til ispause, og om aftenen er der et utal af flotte restauranter og smarte klubber at vælge ....Læs mere »