Tema: Kunstrejse til Nordspanien

RING OG HØR PÅ PRISER
VI AFVENTER NYE FLYRUTER FRA RYAN AIR

KUNST & Kulturweekend i NORDSPANIEN.

Nyd en spændende forlænget weekend i Figueras i NordSpanien. Området byder på kunst og kultur i verdensklasse, og du bor på charmerende hotel midt i det historiske kvarter. Rejs fra Billund hver lørdag.

OM FIGUERES
Figueres er en lille by som ligger i hjertet af Catalonien med omkring 40.000 indbyggere. Området er fortrylllet med god mad og vine, skønne strande og catalansk kultur når det er bedst. Du bor på byens hyggeligste hotel med masser af charme. Et hotel hvor Salvador Dali selv havde sin gang i tidernes morgen. Herfra er du i gåafstand til alt i den lille charmerende spanske by – herunder det imponerende og gådefulde Teatro Dali Museum. Museet er et mesterværk, og selv udefra er bygningen et ikonisk kunstværk. Dette museum hører til eliten blandt verdens mest fantastiske kunstmuseer.

Ved siden af museet ligger Dalis Jewels, som er fyldt med nogle af Dalis bedste kunstværker. Ikke langt derfra ligger Emporda Museet, som huser en af Costa Brava kystens vigtigste kunstsamlinger med Keramik og middelalder skulpturer – bl.a. udlånt af Prado Museet i Madrid. Her er værker af Casas, Monell, Sunyer og Tapies. 

I det hele taget er Figueras en lille hyggelig spansk by med små snoede brostensbelagte gader og stemningsfulde torve. I kompakt gammel bydel og med en by hvor der altid er liv i bybilledet - ikke mindst pga. museet. . Byen byder på flere interessante spisesteder – ikke mindst på jeres eget hotel.

Lidt mere om området

35 km fra Figueras ligger den hyggelige by Cadaques. Der går lokale busser til byen. Det var i Cadaques, Dali fik sin inspiration. Det var her Dali boede med sin elskede kone Gala, mens han lavede de mest berømte af hans surrealistiske værker. Byen er som en sukkertop med små hvide huse op ad en lille bakke og med labyrintagtige gader. Her har alverdens kunstnere bosat sig i årevis, og byen har da også mange små uafhængige gallerier og workshops. Byen oser af charme, og selvfølgelig skal du da se Dalis hus.

Provinshovedstaden Girona ligger 50 km syd for Figueras. På vejen dertil kan du passende lave et stop i Castle of Pubol  - en gave fra Dali til sin kone. Det ligger undervejs til Girona og indeholder også en del interessante værker. I Girona bør du gå en tur i den gamle Middelalderby, som nærmest er bygget i flere niveauer og med en bymur omkring den gamle bydel. En gåtur på muren kan varmt anbefales. Herfra har du en smuk udsigt over dalen og floden, som går gennem byen. Besøg også byens smukke katedral også, mens du prøver at finde rundt de i smalle middelalder gader, hvor moderne modebutikker har holdt sit indtog.

Costa Brava kystens små byer byder på masser af anden kunst. For blot at nævne nogle stykke åbnede der i 2012 et interessant skulptur-museum med mere end 220 skulpturer i Palafrugell. Eller Vandfarve-museet i Lanca med mere en 100 værker af J. Marinez Lozano. I dag er mere end 150 kunstnere repæsenteret. I Sant Feliu de Guixols ligger Espai Carmen Thyssen som kan forbindes med Thyssen-museet i Madrid og Malaga.

Har du fået nok af kunst, kan du i stedet vælge at besøge andre af kystens livlige og hyggelige byer. F.eks. Rosas eller Empuriabrava med de mange kanaler, Den lille fredelige og hyggelige by Pals eller turistbyen Tossa de Mar. Overalt vil du finde små vingårde, keramikbyer og landlig idyl. Denne tur er en ægte forårsklassiker.

Afrejsedatoer og vejledende priser

  • Turen kan laves med afrejse fra Billund
  • Varighed 4 dg / 3 nt
  • Valgfri afrejsedato. - Rejserne skræddersys efter forespørgsel
  • Vejledende priser fra kr. 2.990

Prisen inkluderer:

  • Fly Billund – Girona t/r
  • Inkl. 10 kg håndbagage
  • 3 nætter på  Hotel Duran i Figueres
  • Morgenmad på hotellet
  • Fri wifi


MULIGE TILKØB
Tillæg eneværelse kr. 950,-
Tillæg for ekstra Bagage 20 kg. kr. 530,-

Transfer

Der er godt 50 km fra lufthavnen til hotellet i Figueras. En taxi koster omkring 100 euro. Der går også flere busser fra lufthavnen til Figueras og de er væsentlg billigere.

Billeje

Øster Lindet anbefaler, at man eventuelt lejer en bil i Girona lufthavn – den mindste kategori koster under 100 euro for hele perioden inkl. fuld forsikting. Det giver jer rigtig gode muligheder for at komme omkring til de øvrige kunstnerbyer i området. Se mere her

FORSLAG TIL Program

Dag 1 -
Afrejse fra Billund. Ved ankomst anbefaler vi at tage enten en taxi (ca 110 Euro) eller leje en bil for hele perioden. 
Herefter tager i til jeres hotel i Figueres og checker ind. De fleste direkte fly fra Billund har sen ankomst til Spanien, så i ankommer sent og når ikke mere denne dag. 

Dag 2 - 
Morgenmad på hotellet. 
VI anbefaler at benytte hele dagen i Figueres. Det er svært at vente så start formiddagen med at se Salvador Dalis museum i Figueres. Det ligger i gåafstand til hotellet og det tager hele formiddagen. Nyd herefter en lang og velfortjent frokost i skønne omgivelser - udvalget er ret stort. Eftermiddagen benyttes til at se Dali Jewels og Emporda Museet. Hvis i stadig har lidt tid tilbage er der tid til at nyde en gåtur i de gamle krogede gader med masser af små souvenierbutikker. 

Dag 3 - 
Morgenmad på hotellet. 
Hvis i har lejet en bil kan i komme vidt omkring denne dag. Benyt dagen til at udforske byerne øst for Figueres. Tag en tur til Empuriabrava med de mange kanaler, gå en tur i feriebyen Rosas. Sørg for at ramme den vidunderlige gamle fiskerby Cadaques over middag - nyd en frokost her i de helt vidunderlige omgivelser mens i slentrer rundt i de små sukkertops gader med gallerier strøet flittigt rundt i byen. Det er også her i finder Dalis hus. Byen oser af charme. Har i tid til overs kan turen gå forbi vandfarve museet i Lanca. Skal i med bus så stil efter at benytte det meste af dagen alene i Cadaques.

Dag 4 - 
Morgenmad på hotellet. 
Igen - hvis i har bil til rådighed kan i køre forbi flere interessante ting. Tag ned til den charmerende MIddelalderby Pals og videre til Catle of Pobol, som er det slot Dali gav sin kone i gave. Fortsæt ind til Girona og nyd resten af dagen i den smukke gamle Middelalderby. Husk at tage en gåtur på bymuren. Det er en oplevelse. I Girona er der masser af shopping, en smuk gammel katedral og byen er et mekka for både god vien og spændende nordcatalansk mad. Skal i med bus, så tag direkte til Girona og nyd en dejlig dag her. Byen er både smuk og interessant. Flyafrejse fra Girona sidst på dagen. 

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Hotel

Hotel Reymar Playa, Malgrat de Mar

Hotel Reymar Playa, Malgrat de Mar

Et rigtig godt hotel med en super central beliggenhed tæt på strand og byliv. Her er en god og behagelig atmosfære, et fint poolområde med liggestole samt hyggelig restaurant o...
Hotel Duran, Figueres

Hotel Duran, Figueres

Byens mest charmerende hotel. Med et ophold på Duran Hotel & Restaurant i Figueres bor I midt i det historiske kvarter og få minutter fra Dali-museet. Det lille hotel råder over ...