Rejser til Kroatien

Kroatien er en af Europas smukkeste lande. Når man ser de fantastiske billeder tryllebindes man over skønheden. Snart sidder man og dagdrømmer om ferie i denne idyl. Halvøen Istrien, kyststrækningen med byerne Split og Dubrovnik samt de hyggelige øer i den kroatiske skærgård er et besøg værd. Havet er azurblåt, og de gamle muromkransede middelalderbyer vidner om en svunden tid, hvor forskellige kulturer gennem årene har beskyttet deres territorie. 

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Split

Midt på den kroatiske kyst ligger den livlige kulturby Split som en af Dalmatiens absolutte perler. Byen er Kroatiens næststørste by og kan bedst sammenlignes med Odense i størrelse. Den smukke gamle bykerne stammer tilbage fra antikkens tid, hvor Split var under romersk herredømme. Her kombineres fortid og nutid i ét med romerske paladser på den ene side og moderne arkitektur og butikker på den anden. Palmepromenaden langs havnen indbyder til ispause, og om aftenen er der et utal af flotte restauranter og smarte klubber at vælge ....Læs mere »

Øen Hvar

Lige udenfor Split ligger den kroatiske skærgård med et utal af vidunderlige øer – den ene smukkere end den anden. Men én overstråler dem alle, nemlig Hvar. Sammenlignet med de omkringliggende øer er Hvar lige lidt smukkere og lidt mere trendy uden dog at miste sit autentiske udtryk. I hovedbyen af samme navn samles jetset’et på de palmefyldte promenader, som mest af alt minder om den franske riviera med elegante restauranter. Her oser det af stemning.  Billedet herover er taget fra klippetoppen ved det gamle spanske fort. Herfra ....Læs mere »

Øen Brac

Lige udenfor Split ligger den kroatiske skærgård med et utal af vidunderlige øer – hver med sin charme. Brac er den tredjestørste af disse og måler omkring 40 km lang og 15 km bred. Øen er iøvrigt den som ligger nærmest Dalmatiens hovedby Split.  I Bračs frodige jord produceres vin, gode oliven og saftige citrusfrugter. Her nydes måltider længe på en af de rigtigt gode restauranter som ligger godt fordelt på øen. Brac er særlig kendt som "Stenøen" på ....Læs mere »

Istrien og Kvarner bugten

Få lande har så meget at byde på som Kroatien. Et land som favner alle! Mest populær af alle egne er halvøen Istrien. Den ligger i den nordlige del af landet med en uovertruffen beliggenhed ud til Adriaterhave. Herfra er der direkte adgang til det klareste blå badevand og ferieoplevelser af højeste kvalitet. Med skønne Middelhavstemperaturer og en afstand på blot 1500 km til Danmark, så er Istrien og Kvarnerbugten et elsket bekendtskab for mange danske kør selv gæster. Istriens kyst ....Læs mere »

Dubrovnik

Dubrovnik i det sydlige Dalmatien er fuld af romantik, og en ægte klassiker i det vidunderligste hav; Adriaterhavet. Vandet er krystalklart og byen oser af middelalderlig charme. En slentretur i “Old Tows” smalle brostensbelagte gader eller en god middag mellem de gamle bymure, er noget af det mest livebekræftende der kan opleves - direkte som taget ud af evetyrbøgerne. Det er ikke uden grund Dubrovnik er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. I forlængelse af den gl. bydel ligger Rivieraen og  Lapad halvøen, som er frodige og grønne ....Læs mere »

Yacht Cruise Kroatien

Eksklusiv Cruising i den kroatiske skærgård  Til trods for at Kroatien blot er 600 km lang, byder landet på en kystlinje på knap 2.000 km. Lægger man dertil omkredsen af 1.185 øer, når vi op på en kystlinje på 6.000 km. Rundt i dette paradis er det muligt at sejle på lækre krydstogter - vel at mærke med små skibe til 30-100 pers. Således kan man komme ind i langt de fleste havne, og oplevelsen ombord bliver væsentlig mere personlig og luksuriøs. Læs om vore mange ture.Læs mere »