Istrien og Kvarner bugten

Få lande har så meget at byde på som Kroatien. Et land som favner alle! Mest populær af alle egne er halvøen Istrien. Den ligger i den nordlige del af landet med en uovertruffen beliggenhed ud til Adriaterhave. Herfra er der direkte adgang til det klareste blå badevand og ferieoplevelser af højeste kvalitet. Med skønne Middelhavstemperaturer og en afstand på blot 1500 km til Danmark, så er Istrien og Kvarnerbugten et elsket bekendtskab for mange danske kør selv gæster.

Istriens kyst er klippekyst. Vild og utæmmet natur med isolerede bugter der over tid er blevet trimmet til idylliske laguner indrettet med indbydende badeplateauer. Her finder i de mest vidunderlige udsigte. En frisk dukkert giver dig en svalende oplevelse i Europas flotteste badevand - selv på 4 meters dybde kan havbunden ses tydligt. Overalt langs kysten findes der små lækre Beach Clubs, adventure aktiviteter, bådture i alle afskygninger og små Konobaer på stranden, der serverer grillmad og kolde drinks. Som perler på en snor ligger den ene charmerende ferieby efter den anden langs halvøens kyster. Hver by er sin egen, men fælles for dem alle er en gammel bykerne som oser af stemning. Her er et rigt udvalg af cafeer - isbarer - butikker og restauranter. Både hoteller og villaer ligger fortrinsvis i grønne områder, og har god plads omkring sig. Nogle tæt på by og andre i rolige og landlige omgivelser. Søger I en autentisk oplevelse, så lad os vejlede jer.

Vidste du forresten at.....
Istrien er det sted i Europa som byder på flest solskinstimer - gør det noget at krydre ægte feriestemning med lidt sol?

Pula & Brijuni N.P.
På sydspidsen af Istrien ligger Pula - halvøens antikke hovedstad. Smukt beliggende omgivet af bjerge til den ene side og havet til den anden. En nostalgisk by med en 3000 år gammel historie der samtidg formår at være en trendy universitetsby der summer af liv og kultur. Byens berømte vartegn er det enestående romerske amfiteater, hvor jublen over gladiatorkampe er skiftet ud med klapsalver til store musikevents. Byen er oplagt til en dagsudflugt og et kærkomment stop hvis man gerne vil ose rundt i lækre butikker og have en dejlig frokost på en af de stilfulde cafeer.

I bugten lige udenfor Pula ligger den frodige og skovklædte Nationalpark Brijuni - endnu et oplagt udflugtsmål. Nationalparken består af 14 øer og var tidligere sommerresidens for præsident Tito. I dag kan man tage båden dertil på 15 min. Det er oplagt at leje en cykel ved ankomst. En nem og bekvem måde at komme rundt til de arkæologiske sites, eksotiske dyreparker, dinosaur fodspor og i det hele taget opleve den smukke natur.

Rundt om Pula ligger ferieresorts og lækre villaer. Det meste ligger isoleret med 5-10 km til centrum af byen. Til gengæld er der blot få minutter til en købmand og en lokal stemningsfuld strand. Der findes mange attraktive villaer inde i landet med egen pool og skønne landlige omgivelser. 

Rovinj
Rovinj er en charmerende malerisk by som for mange ligger øverst på listen over "must see" byer på Istrien. Den gamle bydel ligger på en smuk klippefyldt tange som mest af alt minder om en kunstig halvø dekoreret med farverige små huse i mange niveauer. Hele vejen rundt i vandkanten er der spækket med udendørs barer og lækre restauranter. Fra hver krog går smalle brostensbelagte gader opad i snirklede formationer til toppen hvor den lille, berømte katedral St. Euphemia er beliggende. Kirketårnet er 61m højt og kirken emmer af sjæl og personlighed. På de labyerintagtige gader mod toppen ligger små artshops, gallerier, delikatesser med trøfler og oilvenolie etc. Alle veje ender med en blændende udsigt. Området er total romantisk.

På torvet nedenfor bakketoppen og langs havnepromenaden står malere og laver karikatutegninger, sælger personlige smykker og frisklavet is. Bag torvet ligger gågaden med forretinger. Ved spisetid kæmper et stort antal indbydende restauranter om din gunst. Nyd evt. en aperitif inden middagen - en ganske særlig oplevelse er solnedgangen fra Mediterraneo Cocktail Bar. 

Både lidt syd og lidt nord for byen ligger fine strandområder med Beach Clubs og små hyggelige strandbarer. Skal det være lidt mere sofistikeret så tag båden fra havnen til Sveti Andrija. Sejlturen er på 15 minutter og i ankommer til en den isolerede tvillingeø af samme navn. Her ligger et enkelt hotel og resten af området er fyldt med bade og aktivitetsmuligheder. Nyd stranden med liggestole eller find din egen isolerede krog. Lej kajakker eller paddleboards, - eller køb en gang massage eller adgang til mini vandpark. Når sulten melder sig er der mulighed for at købe snaks som pizza, burgere, spaghetti etc.- og selvfølgelig en kold cola. Man fornemmer næsten man er ankommet til paradis.  

Porec
En anden populære ferieby er dansker favoritten Porec. En fin lille by, der stikker ud på en landtunge, med udsyn til de nærliggende småøer. Byen har en lang og fascinerende historie som går tilbage til både romerriget og det østrigske imperium. Rundt i byen findes flere levn fra fortiden. Gaderne i den gamle bydel er smalle med små overraskelser omkring hvert hjørne. Byen summer af liv og det er vanskeligt at holde kameraet i ro i den fotogene by. Talrige cafeér og konditorier frister med at mætte maven inden aftensmaden skal indtages på en af de hyggelig restauranter. På havnepromenaden ligger flere glimrende restauranter med en skøn udsigt. På hovedgaden ses de gamle venetianske huse der ligger side om side på de flotte blankslidte, hvide stengader og minder om indsejlingen til Venedig. 

Lidt udenfor byen ligger de to bugte Plava Laguna og Zelena Laguna. Her er lækre grønne områder med store og indbydende hotel-resorts. Overalt er der strøet med badesteder, klipper og solplateauer. Man kan gå langs strandpromenaden hele vejen til byen og undervejs nyde havet, pinjelunde og måske lave et pit-stop på en beach-bar. Er det for langt at gå begge veje kan man enten tage en taxi-båd hjem eller hoppe på traktortoget retur. 

Umag - Novigrad - Vrsar 
Langs kysten kommer flere perler... Smukke pastelfarvede feriebyer som engang blot var et ubetydeligt fiskerleje. I dag byder de på hver sin oase og alle ligger omringet af det lækreste badevand, stenstrande, pinjeskove og vinmarker. En lille lystbådehavn danner rammen om byernes centrum, hvor lækre fiskerestauranter byder på menuer af høj kvalitet - og selvfølgelig friskfanget... Hver by har sin egen lille renæssance kirke, snoede brostenbelagte gader og små charmerende torve. Når du slentrer rundt i de blomsterrige og hyggelige byer opleves efeu-klædte balkoner, små gårdbutikker og skjulte taverner. Her følger sjælen med.

Inde i landet
Inde i landet på Istrien er der bjergrigt, frodigt og med masser af skove. Midt i denne flora og fauna i det mest kuperede tærræn findes de vidunderlige små middelalderlige landsbyer som overrasker på det vildeste. Skjult mellem olivenlunde og vinmarker ligger vinbønderne. Alle elsker at få besøg til smagsprøver mod et mindre beløb. Nogle steder er der et velfriseret og forberedt "set-up" - mens andre steder er mere planløse og dejlig afslappet. Naturligvis kan man købe et par flasker med hjem....

Men Istrien kan meget mere. Der er frisk lokallavet honning, det mest fantastiske olivenolie og så er der trøffel i alle afskygninger. Kommer du forbi i efteråret må man ikke snyde sig selv for et besøg i den idylliske bjerglandsby Motovun. Her har tiden stået stille de sidste 100 år. Dog har en flok trøffelgrise overlevet og de "høster" trøfler på denne årstid. Byen i sig selv er en skøn oplevelse og kan turen krydres med trøffeljagt er dagen fuldendt. Lidt længere mod syd ligger mere idyl, nemlig "Groznjan Hilltop Village". En gammel glemt fæstningsby fra det 14. århundrede, der er forvandlet og genfødt som en lille kunstnerkoloni på Istrien. Malere, skulptører og musikere valfarter til byen og slår sig ned mens de restaurerer de gamle stenbygninger. Der arrangeres undervisning og unge kunstnere fra hele verden kommer til. Her oser af en let spirituel stemning bladnt byens 200 indbyggere. Der er glade farver i bybilledet, mens gallerier og artshops byder sig til - ofte med lidt musik i gaden.

Sidst men ikke mindst er Istrien et mekka af spændende mad - særligt friskfanget fisk og skaldyr er på mange menuer. Men med egne trøffelområder, store olivenlunde samt jagtarealer med vildsvin er der også et anderledes, lækkert og indbydende menukort mange steder - og antallet af Michelin restauranter vokser. Til maden kan det anbefales at prøve Kroatiens egne vidunderlige vine - særligt de hvide vinder mange priser.

Kvarnerbugten
Kroatiens bedst bevarede hemmelighed er Kvarnerbugten. Så afvekslende, så smuk og med langt færre turister. Øverst i bugten ligger den elegante kurby Opatija med trendy barer og Michelin-stjernede restauranter. En galmourøs by hvor kendis-fruer shopper i de smarte butikker mens manden sidder i skyggen og nyder avisen med et glas lækkert vin på den 12 km lange Longomare promenade. Prisniveauet er lidt højere men det er kvaliteten også. 

Langs Istriens østkyst ligger Rabac og Labin - 2 børnevenlige feriebyer med en livlig stemning. Byernes hjerte er strandpromenaden hvor cafeer, skaldyrsrestauranter og italienske isbarer fyldes op med udeservering i aftentimerne. Og midt imellem ligger små rullestensstrande og laguner. Området er glimrende til små cykelture og der er masser små isolerede og ukendte bugte, ligesom naturen inde i landet indbyder til picnic og BBQ. 

med øerneMest interessant er øerne Krk, Cres, Rab og Losinj. Krk er landets største ø og via en bro landfast. Øen er kendt for at producere virkelig god vin og naturen er både særpræget med rå golde bjerge og frodige olivenlunde. Små landsbyer, kulturskatte og vilde strande kendetegner øen - ikke mindst sandstranden ved Baska. Den smukke natur fortsætter videre til øen Cres og den mindre ø Rab. Øerne er velegnet for de som elsker at tage ud på egen hånd og finde uopdagede bugter, eksotiske strande og søvnige små landsbyer. Der er noget over det rolige tempo og det easy-going liv der virker tiltrækkende. Livet sættes på pause og hjertet banker langsommere...  Alt dette gælder også for øen Losinj som iøvrigt er brofast med Cres. Naturen er vild og forreven og de små havne er de mest maleriske i landet. Mali Losinj og Veli Losinj er øens yndefulde byer mend hver sin naturlige havn og hyggelige torve. En fantastisk ø for de som vil på eventyr

Status:
Ring for priser på 7010 6343