Natur: Vinter i Dubrovnik & Montenegro

NATUR: DUBROVNIK & MONTENEGRO i vinterhalvåret

"Smart-travellers" rejser til Dubrovnik om vinteren. Den pragtfulde UNESCO-fredede by er om vinteren mere fantastisk end nogensinde. Atmosfæren er autentisk, og byen er ikke fyldt med en blanding af krydstogtsturister, badegæster og andre besøgende, som blot skal opleve Old Town på en dagstur. Vinteren er til de, som ønsker den ægte vare - de som virkelig vil opleve Balkans mest eventyrlige by, kende historien og se de unikke områder i bymidten - dag og aften. Denne tur giver mulighed for en interessant guidet tur i unikke Dubrovnik men også tid til at snuse rundt på egen hånd.

Inklusive i turen er også en interessant dagsudflugt til nabostaten Montenegro, hvor der især bydes på pragtfuld natur med frodige bjerge, blågrønne søer og en mageløs kyststrækning. De gamle middelalderbyer oser af stemning og kan til dels minde om Italien for 30 år siden. Montenegro kan med rette beskrives som malerisk med en dramatisk historie. 

Som et ekstra plus på denne rejse bor vi nærmest helt royalt på et lækkert 5* hotel med en total blæret beliggenhed. En lækkerbisken med stort spacenter og indbydende indendørs pool. Overalt på hotellet har du den skønneste udsigt. Også denne indkvartering er en gevinst ved at rejse i vinterhalvåret. I højsommeren med 40 grader ville en overnatning her alene ligge på 2.500 kr. pr. pers.

Vejret
Mens frostgraderne bider sig fast i Danmark, ser det ganske anderledes ud i det sydlige Kroatien. Adriaterhavet sørger for et mildt klima vinteren igennem. Gennemsnitstemperaturerne ligger på 10-14 grader i de koldeste måneder, og sne hører til sjældenhederne. Derimod er der mange solskinsdage. Intet er skønnere end at nyde et glas hvidvin i solen på en hyggelig udendørscafé. Og dem er der mange af i Dubrovnik.

Fordele ved at rejse i vinterhalvåret

 • Du får en langt mere autentisk oplevelse af Dubrovnik, da byens liv primært består af lokale
 • Gaderne er ikke overfyldte, så man går i kø, men der er god plads til at bevæge sig frit overalt
 • Overalt er priserne lavere - ikke mindst på hoteller
 • Du kan frit få plads på de restauranter, du ønsker - også i den gamle bydel. Og uden summer-surcharge
 • Selvom der er kølige dage om vinteren, kan det klares med påklædning. Sommerdage med 40 grader er ulidelige
 • Fotografering er muligt uden at få alverdens ukendte mennesker med på billedet
   

Afrejsedatoer og vejledende priser:

 • Varighed 5 dg / 4 nt
 • Afrejsedatoer i februar og marts
 • Vejledende priser fra kr. 6.590
 • Små grupper - max 20 pers.

Prisen inkluderer:

 • Fly København – Dubrovnik t/r 
 • Håndbagage 8 kg og en kuffert på 20 kg.
 • Transport fra lufthavn til hotel t/r
 • 4 nætter i dobbeltværelse på 5* hotel
 • Morgenmad på hotellet
 • Udflugt til Dubrovnik Old Town
 • Heldagsudflugt til Montenegro
 • Engelsktalende guide
 • Bidrag til den danske rejsegarantifond


MULIGE TILKØB

Tillæg eneværelse kr. 1.400
Forlæng med en ekstra nat kr. 470 pr. pers. pr. nat.

EKSKLUSIVE

Hvad ikke er nævnt direkte under inklusive – herunder:

 • Personlige forsikringer
 • Øvrige måltider og entreer, der ikke er nævnt
 • Drikkepenge
   

Program

Dag 1 
Flyafrejse fra København kl. 11.20 med flyskifte i Zagreb. 
Ankomst til Dubrovnik kl. 15.45. 
Ved ankomst bliver du afhentet i lufthavnen og kørt direkte til hotellet for indkvartering. Resten af dagen og aftenen er på egen hånd. I bor godt og centralt på jeres hotel. Uanset om I vælger at spise på hotellet eller gå de 500 m ind til den gamle bydel, er der rig lejlighed til at få noget lækkert at spise.

Dag 2
Morgenmad på hotellet. 
Dagen byder på en spændende halvdagsudflugt rundt i Dubrovniks gamle bydel. I mødes med den engelsktalende turleder i receptionen og går til det historiske centrum. Den berømte by er optaget på UNESCO's verdensarvsliste og byder på en uforglemmelig dag. Guiden viser jer de mest interessante seværdigheder i Dubrovnik og fortæller om byens spændende historie. Mange scener fra tv-serien "Game of Thrones" er optaget i Dubrovnik, og her vil guiden også være i stand til at udpege lokationer. Til frokost finder vi et hyggeligt spisested, hvor I kan tilkøbe en 3-retters menu for 16 Euro. 

Efter byturen overlades I på egen hånd, hvor der er god tid til at udforske byen yderligere. Tag en gåtur på selve bymuren - entre til gåtur på bymuren er 30 Euro - men alle pengene værd. Vi anbefaler klart at blive inde i byen og finde et hyggeligt spisested til om aftenen. Der er rigtig mange at vælge mellem. Snart vil I se, hvorfor denne by kaldes Adriaterhavets perle.

Dag 3
Morgenmad på hotellet.
Dagen står på en heldagsudflugt til maleriske Montenegro. Der er knap en times kørsel til grænsen (husk pas) og yderligere en lille time til Kotor, som ligger i et bjergrigt område inderst inde i Boka fjorden. Området er fantastisk smukt, og den lille middelalderby oser af charme. Byen er omringet af en 4 km lang mur og byder på små torve, kirker og Napoleons gamle teater. Mod et tillæg på 5 Euro arrangerer guiden en flot sejltur fra Perast til Our Lady Rock, hvilket anbefales. Omkring frokosttid kan I enten finde et hyggeligt sted på egen hånd, eller guiden finder et godt sted med en 3-retters menu til 15 Euro. 

Efter frokost kører I langs fjorden af Kotorbugten i retning mod Budva, der er Montenegros ældgamle badeby. Byen ligger i en smuk smuk bugt med en marina, strande og ikke mindst en historie, der går tilbage til romertiden. En gåtur i byen er rig på historiske monumenter og hyggelige små gader med caféer og restauranter. Der bliver tid til at nyde byen på egen hånd, inden det går retur til Dubrovnik. (Bemærk - hvis vejret ikke tillader denne tur, er der i stedet en dagstur til Korcula Island).

Vel hjemme er der blot 500 m til Old Town, hvis I ønsker at spise derinde. Alternativt er tiden måske inde til at pleje kroppen med en tur i spa-afdelingen efterfulgt af en god middag på hotellet. 

Dag 4
Morgenmad på hotellet.
Denne dag er helt fri til at nyde på egen hånd. Mange kan slet ikke få nok af Dubrovniks gamle bydel. Når det er sagt, så har byen meget mere at byde på. Tag f.eks. kabelbanen til toppen af Mount Srd. Herfra kan I nyde en kop kaffe på panoramarestauranten og den mest blændende udsigt over hele Dubrovnik. Få kilometer fra Dubrovnik ligger et smuk naturområde på halvøen Babin Kuk. Her er der mulighed for et par dejlige gåture. Er I friske på en lidt større tur, går der både til både Elephite Island få km fra Dubrovnik. De mest dyrebare øer med naturens smukke vidundere. Alternativt går der også flere både til Korcula Island, som er noget større og byder på endnu en hyggelige gammel by, hvor Marco Polo blev født.

Aftenen er jeres sidste - nyd den på bedste vis, inden tiden er inde til at tage afsked med Dubrovnik. 

Dag 5  
Der er tidlig afgang fra hotellet.
Flyafgang er kl. 06.40 via Zagreb med ankomst i København kl. 10.40.

Covid-19

Hold også selv øje med meldinger fra Udenrigsministeret omkring Kroatien og Montenegro – vi følger naturligvis også udviklingen. Som rejsende skal du rette dig efter de lokale myndigheders anvisninger og i øvrigt efterleve de hygiejniske anbefalinger fra de danske sundhedsmyndigheder som at vaske/spritte hænder, holde almindelig kendt afstand og i øvrigt blot forholde dig fornuftigt. Der er p.t. krav om, at der skal bæres mundbind i lufthavne. Medbring dit eget eller køb i lufthavnen. 

Se i øvrigt almindelige bestemmelser på: www.osterlindet.dk

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Hotel

Hotel Excelsior, Dubrovnik

Hotel Excelsior, Dubrovnik

Direkte ud til vandet og med udsigt over både Adriaterhavet og DUBROVNIKS gamle bydel. Ved første øjekast gør 5* hotel Excelsior ikke meget væsen af sig. Ti...
Hotel More, Dubrovnik

Hotel More, Dubrovnik

Udenfor Dubrovniks mægtige bymure ligger flere små skjulte perler. En af dem er 5* Hotel More beliggende på en klippepynt med fantastisk udsigt over Lapad-bugten. Et ægte lille...