Pas og Visum

Det er dit eget ansvar at medbringe nødvendige papirer og dokumenter på rejsen, heunder gyldigt pas og visum. Har man ikke gyldigt pas og visum, kan du afvises i lufthavnen/krydstogtshavnen. Hvis det sker, kan Øster Lindet ikke holdes ansvarlige.

Øster Lindet anbefaler at passet er gyldigt i seks måneder efter hjemkomsten.

Alle børn skal have eget pas. 

Det er dit eget ansvar at undersøge, om du skal have visum, hvis du ikke er dansk statsborger. Her påhviler det den rejsende selv at kontakte det pågældende lands ambassade for at undersøge, hvorvidt visum er nødvendigt. 

Rejsende kan nægtes indrejse, hvis passet er beskadiget.

Visum

Visum er et krav til indrejse i mange lande udenfor Europa. Her er det dit eget ansvar at søge dette i god tid før afrejse. Se mere på udenrigsministeriets hjemmeside omkring hvilke lande der kræver visum - klik

Nogle lande er mere simple at søge visum til end andre. Ønsker man ikke selv at sørge for visum til rejsen, så kan vi anbefale at kontakte det danske firma Private Guide. De er eksperter i visumansøgninger og er behjælpelig med at få visum til hele verden. Prisen for de enkelte visa oplyses af Private Guide ligesom de oplyser om hvilke dokumenter der skal bruges til visumansøgningen. Kontakt Private Guide på telefon 9399 1477 eller 2683 1077 eller på mail kontakt@privateguide.dk

Det er ikke et krav at benytte sig af tilbuddet fra Private Guide, men en mulighed. Man kan også selv søge sine visa.

Visum er ikke inkl. i prisen på vore rejser.

Krydstogter

Vær opmærksom på, at du skal opfylde indrejsebestemmelserne for alle de havne,deri anløbes på dit krydstogt; i modsat fald kan du risikere at blive nægtet indskibning på stedet. Der skal for alle deltagere medbringes gyldigt pas. Bemærk, at passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomsten.
Derudover skal du sikre dig, at dit pas indeholder tomme sider for indrejse og udrejse påtegninger og eventuelt visum, der er nødvendige.

St. Petersburg
Såfremt dit krydstogt går til Skt. Petersborg er det for danske statsborgere ikke nødvendigt at søge visum, hvis du under anløbet deltager i en af skibets udflugter, men du skal sørge for, at medbringe en kopi af passet ( kopi af billedesiden ). Bliver du ombord på skibet er det heller ikke nødvendigt at ansøge om visum. Ønsker du derimod at komme i land på egen hånd skal I selv - i god tid inden afrejsen - ansøge om visum.

Cuba
Skal du på krydstogt med afsejling fra Cuba kræves der turistvisum til Cuba. Et turistvisum pr. entry. Turistvisum (Tarjeta de Turismo) er ikke et mærke i passet, men et separat dokument, som skal fremvises ved både ind- og udrejse af Cuba sammen med dokumentation for gyldig rejseforsikring (på spansk el. engelsk, fås hos dit forsikringsselskab). Alle passagerer skal have en rejseforsikring, som er gyldig i alle havne, skibet anløber under krydstogtet. Denne forsikring skal dække udgifter til lægehælp og evt. hjemtransport, hvis passageren skulle komme ud for sygdom, skade eller i tilfælde af dødsfald. I havnene på Jamaica, Caymanøerne og i Mexico er ingen lokale visa nødvendige, under forudsætning af, at man er i land i maksimalt 24 timer med ankomst og afrejse med samme skib. Bemærk på MSC´s skibe kan visum 2 til Cuba med fordel købes ombord på skibet - her er prisen ca. 15 Euro.

USA
Danske statsborgere skal, for at opnå visumfri indrejse i USA være i besiddelse af et maskinlæsbart pas. Alle rejsende til USA skal, før rejsen påbegyndes, udfylde ESTA online-ansøgning (Electronic System for Travel Authorisation ). Du skal registrere dig online senest 72 timer før afrejse til USA. Link til udfyldning af ESTA registrering – klik her

Denne skal udfyldes personligt. Uden en ESTA registrering får man ikke lov til at indrejse i USA. Registreringen er gyldig i 2 år, men skal opdateres ved ny indrejse. 
Der opkræves et gebyr på US dollars 14,- i forbindelse med en ESTA registrering. Gebyret skal betales med kreditkort. Ansøgningen vil ikke blive behandlet før betalingen er registeret. Der betales ikke gebyr ved opdatering. 

Sydafrika

Regler for børn under 18 år, der rejser ind i Sydafrika.
Børn under 18 år skal medbringe og forevise original dåbsattest ved indrejse til Sydafrika. Hvis du rejser alene med dit eget barn, skal du også medbringe en samtykke-erklæring på engelsk fra den anden forælder. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark. Hvis børn ikke rejser med deres forældre, skal de medbringe en samtykke-erklæring på engelsk fra begge forælder. Erklæringen skal være underskrevet af det lokale politi i Danmark.I tilfældet af at den ene eller begge forældre, hvis navne står på dåbsattesten, er døde, kontaktes den Sydafrikanske Ambassade for nærmere information.