The Els Club, Langkawi - Malaysia

Fakta om banen

  Banenavn   The Els Club Teluk Datai.
  Beliggenhed   Nordvestlige hjørne af øen Langkawi, Malaysia.
  Designer   Ernie Els, Sydafrika.
  Etableringsår   2014 - (redesigned)
  Antal huller   18 huller par 72
  Banelængde   Fra 5369 til 6762 yards
  Handicapkrav   Mænd 36, Kvinder 48
  Caddie   Ikke obligatorisk. Evt. 2 pers om 1 caddie.
  Signaturhul   Hul 17


Kort og præcist er denne bane som en drøm. Varieret, super velholdt, naturskøn og med en god afslappet atmosfære. Klubhuset er charmerende og faciliteterne er af høj standard. Meget bedre fåes det ikke. 

The Els Club åbnede i 1992 og satte straks Langkawi på kortet over premium golf destinationer. Faktisk fik banen fra start prædikatet "mest naturskønne Golfbane i Malaysia" og blev nomineret som en af ​​de bedste golfresorts i Asien. I 2012-13 remodellerede golf legenden Ernie Els banen som genåbnede i 2014 med kæmpe succes. The Els Club er nu blandt ​​Malaysias topbaner og en fantastiks oplevelse at spille.

Golfbanen ligger i en 32 km2 stor naturpark omkranset af det smukke Andamaner hav mod øst, og regnskoven mod vest. Fairways bugter sig gennem millioner år gammel regnskov ned til det turkisblå vand I baggrunden ses ses de marmorerede kalksten toppe ved Mat Cincang Mountains. Naturlige vandløb løber gennem hele golfbanen, og gør banen vanskelig flere steder. Til gengæld er du helt fri for bunkers. Banen er nemlig designet helt uden. På din vej rundt finder du tropisk hårdttræ, bougainvillea, palmer, bregner, vinstokke etc. Desuden bor der både. aber og leguaner langs skovkanten, som begge kommer ind på banen af og til. I regnskovsområdet omkring golfbanen er det heller ikke  et sjældent syn at se både ørne og næsehornfugle med et vingefang på 1,0 til 1,5 meter. Alt sammen blot et ekstra plus til banen. 

SPIL BANEN
Banen er en Par-72 mesterskabsbane og er velegnet til både begyndere og ivrige lavhandicap golfspillere. Alle huller går enten lidt op ad bakke eller lidt ned ad bakke med bølgende fairways og greens. Fairways er forholdsvis brede alligevel sørger en overflod af store, gamle træer langs fairways for at driveren bliver i baggen på mange huller. I betragtning af det kuperede terræn, så er front-ni overraskende flad - ikke mindst den smukke strækning helt nede ved vandet hvor sandet på stranden er det nærmest man kommer en bunker. Der er flere store højdeforskelle på back-ni, hvor særligt hul 15. (par 3) indbyder til et fantastisk flot drive med stort fald ned på green. De sidste par huller går igen en tur ned forbi vandet og den store dobbeltgreen inden det afsluttende hul foran klubhuset. Greenspeed ligger mellem 10 og 11.

FACILITETER
Servicen er af internationale standard. The Els Club Teluk Datai tilbyder fine bade og omklædningsfaciliteter, hvor der er håndklæder etc. til rådighed. Pro Shoppen er veludstyret med et moderne sortoment. Golf udstyr kan lejes og er ligeledes af god kvalitet.  Der er tilknyttet en rigtig hyggelig restaurant (Hornbill Cafe and Lounge) med åben terrasse ud til hul 18. Her kan man både nyde en drink efter 9/18 huller eller spise en dejlig frokost. Restauranten har et spændende menukort og køkkenet er normalt åben til kl. 19.00. Golfvogne er inkluderet i greenfee mens caddier er valgfri. A pro po golfvogne så er disse "State of the art" buggys med GPS touch skærme, som måler alle afstande til dig. Greenfee er generelt til den dyre side. Ikke desto mindre, i betragtning af den høje standard, bør man spille denne bane under sit ophold på Langkawi. Sammenlignet med de bedste baner i nabolandene er prisen stadig særdeles rimelig.

 

 

 

 

Status:
Ring for priser på 7010 6343