Templer Park Country Club, Kuala Lumpur - Malaysia

Fakta om banen

  Banenavn   Templer Park Country Club
  Beliggenhed   23 km nord for Kuala Lumpur.
  Designer   Jumbo Osaki, Japan.
  Etableringsår   1991
  Antal huller   18 huller par 72.
  Banelængde   Fra 5480 til 7143 yards.
  Handicapkrav   Mænd 24, Kvinder 36.
  Caddie   Obligatorisk. 2 pers om 1 caddie.
  Signaturhul   Hul 18 samt Mountain  Bukit Takun.


Naturskøn bane i et meget smukt rekreativt område nord for Kuala Lumpur. Banen er som en idyllisk oase væk fra storbyens hektiske liv - beliggende fredeligt i en gyde omgivet af jungle og omkrandset af limestone klipper. Atmosfæren er forbavsende afslappet og helt nede på jorden. Banen er veltrimmet og i perfekt stand mens klubhuset er lidt slidt i kanterne.

Templer park åbnede i 1991. Banen er  designet af den japanske ex-pro Jumbo Ozaki, som har formået at lave et ganske unik lay-out. Designet går rundt om den berømte kalkstens klippe kaldet Bukit Takun, som uden tvivl er banens signatur og kendetegn. Klippen er imponerende på billeder, mens den i den virkelige verden er helt ubeskrivelig. Der er basis for adskillige "kodak-moments". Turen op ad hul 18 må gerne var for evigt. I februar 2000 blev banen valgt som vært for Malaysian Open.

Banen ligger knap 500m over havet og er en anelse køligere end luften inde i byen. En kærkommen forskel i den ellers vindstille gyde. Undervejs på din runde er det mere reglen end undtagelsen at man ser aber - sågar op til flere steder. Aberne på denne bane er snu, så pas på vandflasken mv.. Carddien hjælper til. De første ni huller er forholdsvis flade og byder alle på mindeværdige udsigter til klippen Butik Takun. Det er her du skal scoore de lette point. De sidste ni huller er mere bakket og udfordrende. Her skal man lade fornuften vælge den rette løsning fremfor at tage mod de lokkende udfordringer. Mere end 10 huller involverer vand. Greens er forholdsvis store og et put kan nemt være på 30 yard. Med så lynhurtige greens fyldt med niveauforskelle, skal du imponere med dygtighed eller fremragende held for blot at putte 2 gange pr. hul. 

SPIL BANEN
Der bydes på en par-72 bane, hvor front-ni og back-ni er særdeles forskellige. Til trods for vi her taler om en ualmindelig smuk bane, så byder de første ni huller på mest for øjnene, mens sværhedsgraden er højere på de sidste ni huller. Banen er utrolig varieret - kort illustreret: Hul 3 (par 4) er lang og flad som en pandekage mens det vanskelige hul 15 (par 5) skråner kraftigt fra tee til green. Eller det tricky hul 8 (par 3) som kræver et vanskeligt og præcist drive over vand, eller det betagende hul 12 (par 4) som byder på et risikabelt drive på tværs af junglen til en tynd strimmel af fairway. Afslutningen på hul 18 er svær. Du vil sandsynligvis bruge lidt tid på at overveje om det er risikoen værd at slå bolden mere end 200 yards på tværs over vand, i sikkerheden på ​​fairway med den potentielle belønning at slutte runden af med en birdie. Går det galt ender du i vandet, og hullet er en sikker bogey eller værre. Alternativt kan man tage omvejen, men skal så være skarp for at klare banen i par. Greenspeed ligger generelt på 11. God fornøjelse.

FACILITETER
Templer Park er japansk ejet og klubhuset japansk inspireret. Der er gode bade og omklædningsfaciliteter, hvor der er håndklæder etc. til rådighed. Pro Shoppen er forholdsvis enkel med et mindre udvalg af tøj og udstyr. Der kan naturligvis købes både bolde, tees, kasketter etc. Golf udstyr kan lejes og er af god kvalitet. Der er tilknyttet stor restaurant til klubhuset. Her kan man købe både noget at spise og drikke. Menukortet er fortrinsvis med asiatiske/japanske menuer. Restauranten er upersonlig men servicen er både smilende og hjælpsom. Man kan sidde udendørs på en lille terrasse i både sol og skygge, men der er desværre ikke udsigt til nogle af ellers fantastiske omgivelser. Golfvogne er inkluderet i greenfee og caddie er obligatorisk. Der er en caddie pr. 2 pers. De taler meget lidt engelsk. Greenfee er generelt til den billige side og man får rigtig meget for pengene.

Status:
Ring for priser på 7010 6343