Spændende rejse til Laos

Spændende rejse til uspolerede, smukke og autentiske Laos - 13 dage

Tag med på en spændende rejse til det uspolerede og autentiske Laos. Her i hjertet af Indokina, i et af de allersmukkeste områder, hersker Østens mystik, og store attraktioner venter på at blive udforsket. Et af rejsens højdepunkter er det magiske ophold tæt på elefanter dybt inde i junglen. Rejsen går også til charmerende Luang Prabang, som emmer af fransk nostalgi og magi fra en svunden tid. Alt i alt en oplevelsesrejse udover det traditionelle. 

Afrejsedatoer og priser fra københavn

Den 16.04 - 28.04 – Priser fra 15.590 kr.
Den 15.10 - 27.10 – Priser fra  15.590 kr.
Den 12.11 - 24.11 – Priser fra 14.990 kr.

Program

Dag 1 – Afrejse
Dag 2 – Ankomst Vientiene, Laos
Dag 3 – Sightseeing Vientiene
Dag 4 – Nam Gum Søen og videre til Vang Vieng
Dag 5 – Vang Vieng
Dag 6 - Vang Vieng
Dag 7 – Elefant Lejr
Dag 8 – Elefant Lejr og videre til Luang Prabang
Dag 9 – Luang Prabang
Dag 10 – Luang Prabang
Dag 11 – Luang Prabang
Dag 12 – Luang Prabang. – hjemrejse
Dag 13 – Hjemme igen

Inkl i rejsen:

 • Fly fra København til Vientiene
 • Fly fra Luang Prabang til København
 • 23 kg bagage og catering på oversøisk flyvning
 • Transfer fra lufthavn til hotel t/r
 • 2 nt i Vientiene på 3* hotel
 • 3 nt. i Vang Vieng på 3* hotel
 • 1 nt i Elephant Camp på 3* hotel
 • 4 nt i Luang Prabang på 3* hotel
 • Morgenmad på alle hoteller
 • Frokost og aftensmad under opholdet i Elephant Camp
 • Udflugt Sightseeing i Vientiene
 • 2 dages program i Elephant Camp
 • Udflugt Morgen Alms Luang Prabang
 • Alle transfers som er nævnt i programmet
 • Lokale engelsktalende guider.

Rejsen inkluderer ikke

 • Ekstra udflugter
 • Forsikringer
 • Eneværelsestillæg
 • Drikkepenge

Visum
Der kræves visum til Laos. Dette kan fåes ved indrejse. Prisen er ca. 30 US.

Hoteller

Den 3 * hotelpakke består af følgende hoteller:

Der kan opgraderes til 4 * hotelpakke. Her indgår følgende hoteller:

Flytider (kan variere)

Flytider fra København med Qatar Airways via Doha og Bangkok
Afgang København kl. 21.40 – ankomst Doha kl. 05.50+1
Afgang Doha kl. 07.15 – ankomst Bangkok kl. 17.45
Afgang Bangkok kl. 20.50 – ankomst Vientiene kl. 21.50

Afgang Luang Prabang kl 17.30 – ankomst Bangkok kl. 19.05
Afgang Bangkok kl. 20.45 – ankomst Doha kl. 00.35+1
Afgang Doha kl. 01.35 – ankomst København kl. 06.20

I okt./nov. er der mulighed for at flyve med Thai og kun have et stop mod tillæg. Ring og hør Øster lindet for mere info.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Program

Dag 1

Ved ankomst er der sørget for privat transfer til jeres hotel i centrum af Vientiene. Resten af dagen og aftenen er fri til at få de første indtryk af byen. Værelset er til rådighed fra kl. 14.00. I skal bo 2 nætter i Vientiene. Vientiene er hovedstaden i Laos. Med sine blot 700.000 indbyggere er det en af de mindre hovedstæder i verden. Byen er hyggelig - nærmest i forstørret landsby stil med flere ikke asfalterede veje i centrum. Der ligger en hyggelig promenade langs Mekong floden. På en hovedgaden som går parallel med floden, ligger der en del restauranter og et lille torv. Kolonitiden fornægter sig ikke, når man ser på menukortet. Baguette, crepes etc. er velkendt mange steder.

Dag 2

Ved ankomst er der sørget for privat transfer til jeres hotel i centrum af Vientiene. Resten af dagen og aftenen er fri til at få de første indtryk af byen. Værelset er til rådighed fra kl. 14.00. I skal bo 2 nætter i Vientiene. Vientiene er hovedstaden i Laos. Med sine blot 700.000 indbyggere er det en af de mindre hovedstæder i verden. Byen er hyggelig - nærmest i forstørret landsby stil med flere ikke asfalterede veje i centrum. Der ligger en hyggelig promenade langs Mekong floden. På en hovedgaden som går parallel med floden, ligger der en del restauranter og et lille torv. Kolonitiden fornægter sig ikke, når man ser på menukortet. Baguette, crepes etc. er velkendt mange steder.

Dag 3 

Morgenmad på hotellet. Dagen byder på en spændende udflugt som kan tilkøbes. Alternativt kan man opleve byen på egen hånd.

Udflugt: Best of Vientiene - sightseeing 
På den lille byrundtur skal i se That Luang Stupa – landets vigtigste budhistiske monument. Herefter går det til Buddha Park som ligger 20 km fra centrum. En ret ”cool” oplevelse. Nærmest en have opbygget af skulpturer – mange er en afbildning af indiske guder og buddhaer. En excentrisk mands værk efter børns vildeste fantasi. Uden tvivl byens sjoveste seværdighed og ikke det sædvanlige med templer etc. Vi slutter af med et besøg på det lille museum COPE som giver et sandt men også grufuldt billede af hvad laoterne kæmper med den dag i dag. Rundt om i landet er mere end 2 mio. tons bomber smidt under Vietnamkrigen – til sammenligning er det mere end der blev smidt i Europa under 2. verdenskrig. Mange af disse er aldrig eksploderet. På museet sættes fokus på bomber og minernes, ofte fatale, konsekvenser. Bomberne har dræbt eller alvorligt skadet mere end 20.000 mennesker siden Vietnamkrigens afslutning. Museet er et must see og samtidig en vigtig del af landets historie. Det kan ikke få ros nok. Pris pr. pers. cirka 500 kr. 

Dag 4 

Morgenmad på hotellet. Vi forlader Vientiene og kører mod nord. Dagens mål er den lille oase Vang Vieng (190 km).

Efter et par timers kørsel gør vi et lille stop ved Nam Ngum søen som er beliggende på kanten til bjergene. Da floden blev dæmmet op kom her en smuk dybgrøn sø oversået med masser af små skovklædte øer der strækker sig mod horisonten og bjergene. Her skal vi ud på en billeskøn sejltur i et overset naturområde. Vi besøger en lille fiskerlandsby og ser hvordan de lokale bor i dette primitive område. Over middag forsætter vi til vores mål som er den charmerende og stemningsfulde by Vang Vieng – en vaskeægte oase. Efter indkvartering er resten af eftermiddagen fri. Nyd poolen eller hotellets have med smuk udsigt eller gå en tur i den lille by med de mange små lokale cafeer og restauranter. Vang Vieng er en lille bid af paradis. I skal bo her i 3 nætter

Kort om Vang Vieng
Vang Vieng er et ubeskriveligt smukt naturområde og minder mest af alt om et asiatisk silkemaleri. Det er et slaraffenland for udendørsentusiaster og eventyrlystne folk. Det smukke naturområde er til glæde for alle.

Dag 5

Morgenmad på hotellet. Dagen er fri til at slappe af, nyde poolen eller måske slentre lidt rundt på egen hånd. Der er også mulighed for at tilkøbe en udflugt denne dag. Vælg mellem en tur i bil eller på cykel. Godt fodtøj anbefales.

Udflugt: Vang Viengs Beuaty i bil
Vi starter dagen med at køre til Caves of Tham Jang som kun ligger 2-3 km fra jeres hotel. Gennem rismarker og idylliske limestone klipper fortsætter vi til de berømte Phoukham Caves. Undervejs får vi fuld udsyn over den smukke natur, som mest af alt kan minde om Halong Bay på land. Skovene, floden og de mange limestone klipper former tilsammen et unikt mesterværk. Foran den éne af grotterne er der mulighed for en forfriskende svømmetur i de naturlige ”Pool”s som  er lavet i området. På turen møder vi flere af de lokale minoritetsgrupper. Pris pr. pers. cirka 550 kr. 

Udflugt: Vang Viengs Beuaty på cykel
Turen starter i centrum af byen, hvor i krydser Nam Song River via en bambusbro og kommer gennem rismarker til et lille udsigtspunkt. Her udleveres mountainbikes og foran venter en 26 km lang cykeltur gennem den smukke natur med de mange vilde limestone klipper og den snoede flod. Undervejs viser naturen sig fra sin mest imponerende side. Ved stien op til Silver Flower cave byttes cyklen ud med en lille trekkingtur til den skjulte indgang til grotten med stalagmitter. Herefter fortsætter cykelturen ad små smalle stier og landsbyer til i ankommer til det berømte Blue Lagoon 2 hvor der bliver tid til at bade og slappe af. Turen slutter af tilbage i byen med en drink mens vi ser solnedgangen ved floden. Pris pr. pers. cirka 450 kr.

Dag 6

Morgenmad på hotellet. Endnu en dag på egen hånd til at slentre rundt i byen eller nyde hotellets pool.

En af byens populære attraktioner er at leje en stor badering (tube) og så bliver man kørt 6-7 km nord for byen og sat af – det koster omkring 50 kr. Herfra flyder man langsom med strømmen ned ad floden i sin tube. Undervejs er der flere små barer som gerne vil have besøg og som har forskellige aktiviteter. Turen kan tage alt fra 2 timer til en hel dag – det er op til en selv. De fleste starter ved middagstid. Det er en hyggelig dag i nogle virkelig flotte omgivelser.

Udflugt: Hot air balloon
Har du altid drømt om at flyve luftballon, så får du her chancen – og til en aldeles attraktiv pris. Turene er enten om morgenen eller om aftenen så man kan opleve udsigten over det eventyrlige landskab ved solopgang eller solnedgang. Mens I følger jeres egen ballon blive fyldt med luft begynder sommerfulglene at krible i maven. Når brænderen har fyldt ballonen tages plads i kurven og lige så stille forsvinder jorden under jer. Der er max 6 pers. i hver kurv. Af alle udsigter er dette den mest overvældende…  En stille og helt igennem idyllisk oplevelse. Turen varer knap et par timer hvoraf der er 40 min. i luften. Pris kr. 910 kr. pr. pers.

Dag 7

I kører 3 timer til den lille mole ved Nam Tien søen. Herfra fortsættes med båd det sidste stykke ind til junglen. Allerede fra molen kan man være heldig at spotte elefanter. Ved ankomst har i tid til at finde jer til rette og installere jer i de små private bungalows, som i skal bo i denne nat. De er pæne og rene, men helt enkle. Der er en lille terrasse med udsigt over søen samt myggenet til sengene. Der er adgang til bade- og toilet faciliteter. Ved middagstid serveres en laotisk frokost i lejren og i får en grundig rundvisning og præsentation af campen.

Elephant Conservation Center arbejder for at bevare den udrydningstruede asiatiske elefant. Centrets elefantflok består af 29 elefanter, som enten har arbejdet i skovindustrien eller i turistindustrien, og som på centret bliver genintroduceret til naturen og til en flok, så de kan leve som de sociale dyr, de er fra naturens hånd. Jeres guide tager jer med ud i junglen for at mødes med elefanterne og deres passere, mahout’erne i naturlige omgivelser. Elefanterne tager deres daglige bad, svømmer og leger i vandet, og I får mulighed for at komme tæt på. Der er ingen elefantridning, men man kan føle deres hud og i er med til at give dem lidt ”godbidder”. Der bliver masser af tid til at tage billeder med jer selv ved siden af disse giganter. Sidst på dagen følger i elefanterne dybere ind i skovene til deres natlige logi. Her fornemmer man deres stærke bånd til  Mahout’erne. Tag en dyb indånding og mærk efter – dette er sådan elefanter er født til at leve. Det er svært ikke at blive glad i låget her.

Tilbage i lejren er der tid til at sejle rundt i en kano, svømme i søen eller se det lille museum. Under aftensmaden i centrets restaurant spiser i sammen med personalet, som gerne svarer på alle de spørgsmål I måtte have om elefanterne.

Dag 8

Næste morgen efter morgenmad møder i elefanterne i junglen. De er klar til endnu et bad efter at have græsset det meste af natten. Nyd at vandre sammen med disse kæmpe dyr og se hvordan de elsker at bade. Efterfølgende følges de til elefanternes sociale område, hvor man for alvor kan se hvordan de interagerer med hinanden – hvordan de leger og hvordan de nyder at være elefanter. Guiden fortæller alt hvad i ønsker at vide. Dette er helt igennem en 5* etisk oplevelse som varmer dybt ind  i hjertet. Ønsker man at opleve elefanter på tæt hold så er dette måden at gøre det på.

Efter frokost er det farvel til elefanterne Foran jer er der en køretur på 2-3 timer. Hen på eftermiddagen ankommer i til UNESCO fredede og idylliske Luang Prabang.

Luang Prabang er en perle fyldt med atmosfære. Stemningen er fantastisk og det er svært ikke at forelske sig i denne plet. Byen er et vidunderligt mix af traditionel laotisk arkitektur tilsat fransk kolonitidscharme. Byens rytme er et kapitel for sig. Livet leves stille og med en sjælden set værdighed. Dine sanser bliver bombarderet med farver, dufte og lyde. Overalt i byen ses frangipanitræer, der har perlemorsagtige, velduftende blomster. Byen er Laos´kulturelle og religiøse centrum. Du oplever munke iklædt den traditionelle terrakottaorange dragt. Tempoet er lavt og der hviler en spirituel atmosfære over byen. Byen oser af god stemning og man kan blive hængende i en uendelighed. En ren guldgrube.

Aftenen kan passende tilbringes med en tur til det kunstneriske natmarked. Stemningen er noget ganske andet end det man kender fra Thailand. Her finder du det bredeste udvalg af traditionel og etnisk håndarbejde til salg i Laos. Boderne flyder over med farverige tekstiler, overdådige tæpper, træskærerarbejder, kurve, keramik, tøj, håndgjort papir og endda Beer Lao t-shirts. VI bor 4 nætter i Luang Prabang.

Yoga
Luang Prabang er også stedet for et yoga ophold. Hver morgen fra kl. 07.30 til 08.30 kan man på Utopia Bar and Restaurant deltage i udendørs yoga undervisning. Mødetid 15 min før start og man kan blot møde op uden af tilmelde sig. Prisen er ca. 30 kr. (40.000 Kip) for en time. Der udlånes yogamåtte. Aflyses i regnvejr.

Dag 9

Udflugt: Munkenes almisser - Inklusiv
Atmosfæren i denne by smitter af på dit humør. Vi står i dag tidligt op og skal følge de lokale munke på deres daglige morgenvanding. En helt særlig oplevelse i Luang Prabang udspiller sig i de tidlige morgentimer. Her defilerer over 300 munke stille gennem byens gader for at samle almisser. Alle familier sender en repræsentant på gaden med fødevarer eller drikkevarer, som bliver fordelt i munkenes indsamlingsbøtter. Som tilskuer bliver man grebet af den respektfulde stilhed og store værdighed, som dette daglige ritual foregår med.

Og så er der morgenmad. Nyd den gamle bydel på egen hånd eller tilkøb udflugten.

Udflugt: Old quarter Lunag Prabang
Mellem 2 store floder der flyder hver sin vej omkring byen dannes en smuk billederamme om den gamle kongestads Old Quarter. Her skal vi nyde det meste af dagen med at slentre rundt i de små smalle gader som oser af historie og sofistikeret fransk atmosfære. Vi besøger det Royale palads, går ad bagveje og introduceres for den franske koloniale era med smukke og velholdte bygninger. Alt sammen fabelagtige bygningsværker i ægte kolonitidsstil med flotte træudskæringer etc.. Lærer om handlen i området som sørgede for rigdom. Vi oplever et par af de vigtigste templer i byen hvor der også bliver mulighed for at snakke med munkene om livet som munk. Vi fortsætter med et besøg i Ock Pop Tok: Et aktivt og levende kunsthåndværkscenter hvor man bruger traditionelle fremstillingsmetoder i nye designs som fx batikindfarvning fra hmong folket eller væveteknikkerne fra lao-tai folket. Det er et meget spændende center at besøge. Hen på eftermiddagen bliver det også tid til et par templer inden vi afslutter med muligheden for at klatre 328 trin op på Mount Phousi for at nyde den smukke solnedgang over byen. Dagen er på gåben med jeres personlige guide og der er masser af hyggelige steder til små pauser. I bestemmer tempoet og hvornår der skal være pause. Pris pr. pers cirka 550 kr.

Aftenen er mindst ligeså hyggelig. Rygtet om at Luang Prabang er Sydøstasiens nok mest charmerende og ”upcoming” by har betydet, at nogle af Sydøstasiens bedste kokke myldrer til byen. Luang Prabang er dermed også et slaraffenland for feinscmeckere og madentusiaster. Der er masser af lækre spisesteder til aftenen.

Dag 10

Morgenmad på hotellet. Dagen er fri til at nyde byen på egen hånd. Der er mindst ligeså meget at se på udenfor centrum. Der er mulighed for at tilkøbe en udflugt til det berømte vandfald Khoung Si.

Udflugt: Magiske Khoung Si vandfalet krydret med ekstra oplevelser
Vi starter dagen med at sejle op ad Mekong Floden hvor vi får en flot panoramaudsigt over den landlige idyl. Vi laver et stop ved Pak Ou grotterne med tusindvis af buddhafigurer. Hvis der bliver tid besøger vi et par minoritets landsbyer hvor folk går i de farverige klædedragter. Omkring middag kommer vi til det berømte og meget smukker Khouang Si vandfald med flere små turkisfavede pools. Her kan man få en forfriskende dukkert og svømme hen under et af vandfaldene. Dette er et meget smukt vandfald og et yndet udflugtsmål også for de lokale. Hvis i ønsker det ligger der også et Bjørne rescue center lige i nærheden af vandfaldet – bl.a. med den stærkt udryddelsestruede Malay Bjørn. Stedet drives af en Australsk organisation kaldet ”Free the bears” https://freethebears.org . Har i et stærkt bånd til dyr er det absolut stedet i skal besøg mens i er der – her bliver man glad for at se hvad der gøres for de små væsner. Pris pr. pers. 890 kr. 

Endnu en aften fri på egen hånd og en tur på natmarked.

Dag 11

Morgenmad på hotellet – Dagen er til fri disposition. Der er masser af muligheder. Slap af ved poolen eller nyd byen. Tag evt. med båden ved Ban Wat That over på modsatte side af floden og nyd en dag i Pha Tad Ke botanisk have. Prisen er ca 25 USD inkl. bådturen og købes ved båden. Der er nok til det meste af en dag. Alternativt får et besøg ved ”The Living Land Company” fine anmeldelser. Her ses hvordan livet leves på landet og hvordan de dyrker jorden og bearbejder deres produkter. Denne og mange andre ture kan i evt. bestille på jeres hotel, hvis I vil opleve mere.

Om aftenen er I klar til endnu en skøn middag.

Dag 12

Morgenmad på hotellet. Jeres sidste dag i Luang Prabang er kommet: Værelserne forlades ved kl. 12.00. Nyd dagen ved poolen indtil i kører til lufthavnen.

dag 13

Hjemkost til Danmark

Generelt

Mødetid i lufthavnen er 2 timer før afrejse. Passet skal være gyldig min. 6 mdr. efter hjemrejse. Der kræves ikke visum til vietnam for danske statsborgere ved ophold i max 15 dage.
Der tages forbehold for ændringer.