Vietnam - Påsketur 2020

Oplev storslåede Vietnam og dens livlive kultur, storslåede natur og venlige befolkning.

Rejsen starter i storbyen Hanoi, hvor du har hele 3 dage til at udforske denne spændende by. På dag 1 er der inkluderet en udflugt til "Old Hanoi", hvor en lokalguide tager jer med ind i Vietnams kulinariske liv med masser af smagsprøver fra markedet og de små gadekøkkener. Under kyndig vejledning lærer i om lokal mad og frugter. Undervejs udleveres lidt ”lommepenge” så i kan forhandle med de lokale omkring nogle af de mest specielle varer som ikke er mere skræmmende end et par nysgerrige sjæle som jer får lyst til at smage. Smag f.eks. på sjældne frugter eller måske en græshoppe? De næste 2 dage kan du udforske byen på egen hånd og danne dig dit eget indtryk af denne kaotiske og charmerende by.

Oplev Ha Long Bay på et flodcruise - en af verdens vidundere. Ha Long betyder ”hvor dragen stiger ned i havet” og legenden om Ha Long siger, at da en kæmpedrage kom ned til kysten fra bjergene hvor den boede, slog den med halen og lavede på den måde dale og dybe kløfter i landskabet. Her bliver du inkvarteret i små hyggelige kahytter med eget bad og toilet. 3 dage i vente med plads til hygge, afslapning i godt selskab med rejsefællerne og skibets besætning sørger godt for Jer. Tonkinbugten er fyldt med 3000 kalkstens-øer og bjerge som i særegne former rejser sig op gennem den jadegrønne havoverflade. Strøet omkring ligger små flydende byer og masser af grotter. Et mesterværk fra naturens side og således også UNESCO fredet, som en af verdens vidunderbørn. Kan I finde filmen ”Indokina” som foregår i Vietnam i 1930´erne, så vil I opleve noget af den fantastiske natur og historie I skal opleve.

Sidste stop på rejsen er fantastiske Hoi An. Den gamle glemte handelsby byder på en stemning ud over det sædvanlig. En by man taber sithjerte til. Oplev gallerier, cafeliv, artshops og skræddere i rå mængder inde i de små smalle gader hvor biler er forbudte.
Læg i særlig grad mærke til den 400 år gamle Japanske bro, som er byens stolthed. Midt gennembyen flyder floden og overalt rundt om oser det af charme med udendørs cafeliv og restauranter.

Pris pr. person - kr. 17.990


Inkl i rejsen:

 • 3 nætter 4* boutique hotel i Centrum af Hanoi
 • 1 udflugt Street food tur i historiske Hanoi
 • 3 dage/2 nætter Halong Bay inkl. udflugter og aktiviteter med fuld forplejning
 • Fly Hanoi – Danang t/r
 • 5 nætter 4* hotel Hoi An
 • 2 udflugter
 • Lokale guider ved ankomster/afrejser
 • Dansk turleder under opholdet


Priserne er ekskl.
Rejseforsikring og afbestillingsforsikring, evt. enkeltværelsestillæg samt udflugter.
Bemærk alle udflugter skal bestilles hjemmefra.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Program

Torsdag 02. april  - AFREJSE Fra København til vietnam

Kl. 08.20 - Afrejse fra Kastrup - 1 skift i Doha
Flyrejsen er inklusive catering og 23 kg baggage plus håndbagage. Du laver bagage check-in i København og får din bagage ved ankomst til Hanoi.

fredag 03. april - ankomst Hanoi

Kl. 07.35 - Ankomst til Hanoi
I ankomsthallen møder du en lokal guide, hvorefter der er transport til det valgte hotel.
Værelser er til rådighed fra kl. 14.00, men bagagen kan opbevares på hotellet. Resten af dagen er til fri disposition.

UDFLUGT: STREETFOOD TOUR HANOI
Eftermiddagen byder på en gåtur rundt i Old hanoi hvor lokalguiden fører jer ind i Vietnams kulinariske liv med masser af smagsprøver fra markedet og de små gadekøkkener. Under kyndig vejledning lærer i om lokal mad og frugter.
Undervejs udleveres lidt ”lommepenge” så i kan forhandle med de lokale omkring nogle af de mest specielle varer som ikke er mere skræmmende end et par nysgerrige sjæle som jer får lyst til at smage.
I får her tjekket jeres mod under trygge forhold hvor guiden kan fortælle hvad i smager på inden en græshoppe eller måske bare en sjælden frugt ryger i munden.

Efter et par timer kan i nyde resten af aftenen på egen hånd.

lørdag 04. april og søndag 05. april - hanoi

Morgenmad på hotellet begge dage.
Dagene er til fri disposition.

mandag 06. april - Halong bay

Tidlig morgenmad på hotellet.
Kl. 07.30 - Afgang fra hotellet og der i bus køres mod Halong Bay. Undervejs holdes en lille pause. Vi kører direkte til havnen hvor i ved middagstid stiger I ombord på jere lille cruise skib.

HALONG BAY - inkl i prisen
Straks efter I er kommet ombord sejler skibet og der serveres en dejlig frokost. De næste 3 dg/2 nt sejles rundt i Halong Bay – et af verdens vidundere.
Indkvartering i små hyggelige kahytter med eget bad og toilet. 3 dage i vente med plads til hygge, afslapning i godt selskab med rejsefællerne og skibets besætning sørger godt for Jer. 
De næste døgn bliver I forkælet med oplevelser – ikke mindst med naturscenarier der får en til at tabe vejret.

Tonkinbugten er fyldt med 3000 kalkstens-øer og bjerge som i særegne former rejser sig op gennem den jadegrønne havoverflade. Strøet omkring ligger små flydende byer og masser af grotter.
Et mesterværk fra naturens side og således også UNESCO fredet, som en af verdens vidunderbørn. Kan I finde filmen ”Indokina” som foregår i Vietnam i 1930´erne, så vil I opleve noget af den fantastiske natur og historie I skal opleve.
Den kan anbefales.

Program og aktiviteter ombord kan variere en smule, men i løbet af de næste 3 dage vil I blive tilbudt:

 • Besøg i en af de mange grotter
 • Kajak sejlads
 • Blækspruttefiskeri
 • Besøg i en af de flydende landsby
 • ”Kokkeskole” på skibet
 • Hygge og badning i en af de uberørte bugter med BBQ

Dertil kommer masser af hyggelige timer på skibet. Nyd bl.a. en "sunset" drink på skibet dæk når solen går ned. BEMÆRK - Opholdet ombord på skibet er med helpension men ekskl. drikkevarer.

tirsdag 07. april - Halong bay

Morgenmad på skibet

OM HALONG BAY
Halong Bay er klart Vietnams største turistattraktion.
Ha Long betyder ”hvor dragen stiger ned i havet” og legenden om Ha Long siger, at da en kæmpedrage kom ned til kysten fra bjergene hvor den boede, slog den med halen og lavede på den måde dale og dybe kløfter i landskabet.
 Disse blev fyldt op med vand og kun det højeste bjergtoppe var herefter synligt. Og det land er de flere tusinde kalkstensøer der idag rejser sig knejsende fra det blågrønne hav. En oplevelse ud over det sædvanlige.

onsdag 08. april - Afrejse til hoi an

Tidlig op og en kop kaffe inden I tager ud på panoramatur i små både  - når I kommer tilbage til skibet står lækker brunch klar, som indtages undervejs tilbage til havnen. 
Sidst på formiddagen er der afstigning fra skibet og transport tilbage til Hanoi. Undervejs holdes en lille pause inden der fortsættes til lufthavnen i Hanoi. I er nu klar til at tage fat på næste etape.

Ca. kl. 18.30 - Fly fra Hanoi til Danang.
Halvanden times flyvning, hvor du ankommer ca. kl. 20.00 og direkte transfer til dit hotel i Hoi An, hvor der stadig er god tid til at få en llidt sen aftensmad og en godnat drink i den hyggelige by.
Indkvartering på 4* hotel Hoi An Central

torsdag 09. april - hoi an

Dagen er til fri disposition.

HOI AN
Den gamle glemte handelsby byder på en stemning ud over det sædvanlig. En by man taber sithjerte til. Oplev gallerier, cafeliv, artshops og skræddere i rå mængder inde i de små smalle gader hvor biler er forbudte.
Læg i særlig grad mærke til den 400 år gamle Japanske bro, som er byens stolthed. Midt gennembyen flyder floden og overalt rundt om oser det af charme med udendørs cafeliv og restauranter.
Der er nu tid til nye oplevelser godt krydret med afslapning og du er i et område, hvor cyklen stadig er det foretrukne transportmiddel.
På hotellet kan du leje en cykel og tage de ca. 4 km ud til den flotteste strand – undervejs kan du stoppe ved en af de mange udskænkninger og få en kold øl eller vand – virkelig charmerende.

UDFLUGT: CHAMPA RIGET - Inkl i prisen
En spændende halvdags udflugt til My Son Holy Land ruinerne som ligger en lille times kørsel udenfor Hoi An.
Fremme i My Son, der ligger i en frodig og fugtig dal med junglebevoksning, får I en introduktion til de ca. 20 velbevarede ruiner, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv.
Templerne var det religiøse centrum i Chamriget. Et ”Must see” område for de der har interesse i historie og arkitektur. I er tilbage i byen ved middagstid. 

Resten af dagen er på egen hånd...
Eftermiddagen kan benyttes til at opleve Old Hoi An på egen hånd. De små charmerende gader hvor man konstant vælter over hyggelige steder til enten en kølig cocktail eller en speciel kop kaffe – evt. med lækker kage.
At bo et sted som Hoi An forpligter...  Når i går rundt i gaderne vil i også hurtigt opdage at antallet af skræddere i denne by er enorm. Så tænker i på at få en kjole med hjem, så er dette et oplagt sted.
Har i et gammel elskeligt mønster eller model derhjemme, så tag den med - de kopiere design og størrelse til ug. Når mørket falder på bliver byen hyggeligere end nogensinde. Nyd det.

fredag 10. april - hoi an

Morgenmad på hotellet.

UDFLUGT: TRA QUE GRØNSAGS LANDSBY PÅ CYKEL - inkl. i prisen
Cyklerne er klar kl. 08.30 – og en sund dag begynder. Turen går stille og rolig gennem de smalle stier langs rismarker etc. Første stop er ved et typisk hus – hvor I får serveret en kop frisk urtete baseret på frø fra mynte,
som her er en lokal specialitet. Mens teen indtages fortælles historien om hvordan landsbyen og den imponerende køkkenhave blev grundlagt og udviklet. *
De lokale landmænd tager Jer med rundt og viser og forklarer om alle deres grønsagshaver og krydderurter. Det er ren slaraffenland og med masser af lækkerier vi knap kender i vesten. Og I får også selv ”fingrene i mulden”.

Oplev også de lokale arbejdsdyr – prøv f.eks. en tur på ryggen af en vandbøffel! Et er at deres grønsager bruges som mad, men endnu mere vigtig og interessant er at høre hvordan de bruger urter og grønt til helbredelse.
Så snart er alle i gang med et helsende fodbad og lindring af muskel smerter. Til sidst en lille lektion i spændende og velsmagende madlavning, hvor mange af deres ingredienser bruges og I slutter naturligvis af med at spise maden.
Når alle er mætte tilbagelægges distancen på ca. 2 km tilbage til hotellet.

Resten af dagen fri. Måske en kort cykeltur til stranden kan friste?

lørdag 11. april - hoi an

Morgenmad på hotellet.
Dagen fri til at oplevelser på egen hånd. Mulighederne er mange.

UDFLUGT: OPLEV VIETNAM PÅ EN VESPA  - Tilkøb kr. 700
Halvdagsudflugt udflugt på gammeldags Vespa Scooter - med start i Hoi An. Vi skal på landet og opleve rismarkerne, de små øer i området og de mange landsbyer mens vi kører på Vespa.
Turen starter med at vi krydser floden med en lille lokal pram og snart er vi på den anden side af Thu Bon River. Vel ude på landet kører vi med små pauser indlagt.
Der er masser af små stop hvor vi oplever lokallivet. Også et stop ved en lille lokal Road side cafe inden vi krydser en 300m lang bambusbro. VI besøger en lokal familie og ser indretningen i deres hjem.
En hyggelig og charmerende dag på landet. Turen slutter med en lille snack. Turen er sammen med andre gæster. Har du motorcykelkørekort kan du selv få lov at køre og ellers sidder man blot bagpå. Afgang kl. 13.30 til 17.00.

UDFLUGT: KOKKESKOLE VED RED BRIDGE - Tilkøb kr. 700
Der er afgang fra morgenstunden fra hotellet og så ligges der ud med en drink på Hai Scout Cafe inden Hanois mest farverige marked besøges og hvor indkøbene starter til dagens madlavningskursus.
En lille sejltur venter, hvor du virkelig får set det lokale liv langs floden. Ved ankomst til kokkeskolen. Der bliver grundig gennemgang af skolens egen urtehave inden nogle af de mest kendte Vietnamesiske retter præsenteres.
 Kurset varer omkring 2 timer og chefkokken viser først hvordan man gør inden i selv får fingrene i gryden. Efter tilberedning får I selv fornøjelsen af, at spise maden. Retur ved hotellet ca. kl. 13:00.

søndag 12. april - hoi an

Morgenmad på hotellet.
Hele dagen fri til afslapning. Måske er der lige en sidste udflugt i skal have med. Eller måske skal i bare slappe af ved poolen og stranden.

mandag 13. april - afrejse fra hoi an

Morgenmad på hotellet i Hoi An.
Midt på formiddagen er der afgang til lufthavnen, hvor i skal flyve fra Danang til Hanoi. I Hanoi er der check in til hjemrejsen.
Kl. 18.30 - Afgang fra Hanoi - skift i Doha

tirsdag 14. april - ankomst kastrup

Kl. 07.05 - Ankomst København.

Generelt

Mødetid i lufthavnen er 2 timer før afrejse. Passet skal være gyldig min. 6 mdr. efter hjemrejse. Der kræves ikke visum til vietnam for danske statsborgere ved ophold i max 15 dage.
Der tages forbehold for ændringer.