Palm Garden Golf Club, Kuala Lumpur - Malaysia

Fakta om banen

  Banenavn   Palm Garden Golf Club
  Beliggenhed   22 km syd for Kuala Lumpur.
  Designer   Ted Parslow, Australien
  Etableringsår   2011
  Antal huller   18 huller par 72.
  Banelængde   6402 meter
  Handicapkrav   Mænd 24, Kvinder 36.
  Caddie   Obligatorisk. 2 pers om 1 caddie.
  Signaturhul   Hul 18.


Navnet "Palm Garden Golf Club" kunne næppe være mere passende. Banen er som en kæmpe have, smukt anlagt med masser af eksotiske palmer, tropiske blomster, små søer og vandfald mens sirligt anlagte stier snor sig gennem landskabet. Selv uden golfkøller vil man fornøje sig over denne fortryllende parkbane. Men det venlige udseende kan snart ændre sig til et mere anstrengt bekendtskab når man begynder af svinger jern og køller i det kuperede terræn. 

Banen er en del af det spritnye IOI Resort City som også består af hoteller, shoppingcenter, IOI City Towers etc. Et moderne og attraktivt område en halv times kørsel fra centrum. I 2011 redesignede den, talentfulde australske arkitekt Ted Parslow, banen og året efter blev den kåret til "Bedste nye bane i Asien".  

Selve golfbanen er superb anlagt. Fairways skifter mellem at være flade med et overtal af bunkers og andre forhindringer eller at være fyldt med små bølgende forhøjninger, som betyder at din bold kan ligge i en svær nedadgående bakkedal når næste slag skal slås. Overalt er der en rig beplantning af eksotiske træer og planter. Under bygning af banen er flere klipper sprængt og materialet herfra er anvendt til at bygge kanter, broer etc. Dette er med til at give banen et flot Middelhavsagtigt udseende. Flere greens er små halvøer, som er drilske når man skal lande forholdsvis præcis på greens. Flotte stenstier og broer fører fra den ene green til den næste teebox. Særligt vandfald og søer rundt omkring hul 9 og hul 18 er i en klasse for sig. Udsigten hertil nydes fra det flotte klubhus.

SPIL BANEN
En par-72 bane i parklignende omgivelser. Ved første øjekast ser banen ikke svær ud - tværtimod. Vi kan godt afsløre at kun de færreste kommer ind i deres handicap. Man bliver udfordret! Et par af banens unikke kendetegn er de meget lodrette kanter på flere af deres forholdsvis dybe bunkers kombineret med de hurtige greens, som straffer hårdt hvis aflæsningen ikke er gjordt ordentlig. Almindelige fairway bunkers er elegante og mange har form som en lotusblomst. Midt på front-ni og back-ni ligger der en charme-hytte hvor der kan holdes pause. Disse er placeret lidt i højderne så udsigten over banen kan nydes, mens man får lidt tiltrængt væske indenbords. Alle greens er tæppebelagt af den populære græstype Bermuda Tifdwarf, mens Hybrid Zoysia bruges på tee bokse og fairways. Greenspeed ligger generelt på 10.5. 

FACILITETER
Palm Garden Golf Club har et rigtig hyggeligt og charmerende Club hus. Den er bygget i Middelhavsstil og sidder man på terrassen er der en blændende udsigt over banen flotteste huller. I det hele taget er udsigten fænomenal. Har i tiden så anbefales det at spise enten frokost eller aftensmad i klubhuset. Maden er velsmagende og atmosfæren super. Der er moderne og fine bade- og omklædningsfaciliteter, hvor der er håndklæder etc. til rådighed. Pro Shoppen er også til den moderne side og har et forholdsvis stort udvalg af tøj og udstyr. Her er der også mulighed for at finde lidt mere sofitikerede ting. Golf udstyr kan lejes og er af god kvalitet. Drivingrange er i 2 etager og bolde kan tilkøbes. Golfvogne er inkluderet i greenfee og caddie er obligatorisk. Der er en caddie pr. 2 pers. De taler meget lidt engelsk.  I Golfklubben er der også fitnesscenter, sauna, tennisbaner, swimmingpool etc.

Status:
Ring for priser på 7010 6343