Nordkysten - Mauritius

Nordøstkysten og nordkysten  er det mest populære område af Mauriitus. Det byder på en mangfoldighed som resten af øen ikke har. Overalt på Mauritius ligger der nogle fantastisk smukke strande med udsigt til det mest vidunderlig turkisblå badevand  - dette gælder også vejen rundt langs nordkysten. Men det som gør nordkysten  anderledes og interessant er den lille oase - feriebyen Grand Baie som lokker med restauranter, barer og butikker.

Her finder du kreolsk charme og en stor gæstfrihed. Her er god adspredelse til et par timer væk fra stranden og udvalget af både barer og spisesteder er fantastisk. Byen har et bredt udvalg af indkvarteringer i den billigere ende set i forhold til øens generelle prisniveau. Her er små hyggelige Guest Houses mens man længere væk fra bycentrum finder stemningsfulde boutiquehoteller og flotte resorts. Både shopping og spisekortene gør enhver kvinde tilfreds og mandens tegnebog lidt slankere.  Priserne er overkommelige, stemningen fantastisk og det er det eneste sted på øen med lidt natteliv.

Rundt langs nordkysten har trenden med byliv udviklet sig. Langs kysten finder du en håndfuld mindre landsbyer. De vigtigste er Trou aux Biches, Pointe aux Piment og Pereybére. Alle små fiskelejre som har udviklet sig til at have et par barer, et par resturanter, en købmand og en bager. Samtidig ligger der hyggelige små hoteller på hele kystvejen. En gåtur langs stranden på 2-3 km er stemningsfuld og undervejs passerer man et par hyggelige steder hvor man kan svinge ind til en drink.

Det er netop på disse impulsive ture, at man får de fede oplevelser. Pludselig står en lokal og griller krydrede redsnappere på gaden mens der deles smagsprøver ud og de få borde er fyldt til randen. Måske kommer du forbi en lokal bar hvor der bydes på hjemmelavet vanilierom. Begge dele smager himmelsk, og har skabt en unik oplevelse som man vil huske resten af ferien. Mere skal der faktisk ikke til.

Den nordvestlige kystlinie er rig på små idylliske laguner og smukke koralstrande. Her er ikke rigtig nogle hoteller og området er velegnet til en mere øde udforskning hvis man har mod på dette.  

Det er også på den nordlige del af øen landets gamle hovedstand Port Louise er beliggende. En multikulturel by med et bredt udvalg af forretninger, restauranter og museer. Mange huse og bygninger stammer fra en svunden kolonitid og er slidte i kanterne. Men på den hyggelige havn er der god stemning med udendørs barer og souvenirmarkeder.

Ønsker man at kombinere det søde strandliv med byliv på Mauritius skal valget falde på nordkysten.  Strandene her er lidt smallere og sandet knap så fintkornet som på øst- og vestkysten. Men havet med sin turkisgrønne farve er uimodstålig og udsigten til klippeøen Coin de Mire uforglemmelig. Samtidig er det øens varmeste og tørreste område, da det ligger godt beskyttet mod de sydøstlige vinde - især fra maj til oktober. Afslutningsvist er viften af indkvarteringer i alle prislag større og bylivet lige om hjørnet.

Husk, vi er på den sydlige halvkugle, hvor solen midt på dagen står i nord.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Hotel

Domaine des Alizees Club og Spa

Domaine des Alizees Club og Spa

For at nyde din drømmeferie i Mauritius, kan du vælge en lejlighed på Domaine des Alizées Club & Spa. Domaine des Alizées Club & Spa er et lejlighedshotel i bo...
Hotel Coin de Mire, Mauritius

Hotel Coin de Mire, Mauritius

Coin de Mire Attitude er et skønt hotel fyldt med atmosfære og ligger lige overfor stranden. Hotellet ligger i det lille fiskerleje Cap Malhaureux ved Pereybere på Mauritius´s...
Hotel Veranda Grand Baie, Mauritius

Hotel Veranda Grand Baie, Mauritius

Skønt lille boutiquestyle hotel, som ligger direkte på stranden og med byen Grand Baies udvalg af shopping, restauranter og natteliv lige i nærheden. Her oser af hyggelig atmosf&ael...
Merville Beach hotel, Grand Baie, Mauritius

Merville Beach hotel, Grand Baie, Mauritius

På den nordlige del af Mauritius, ligger det 3* sup.  Merville Beach hotel , der med sin fantastiske placering bare 2 min fra en hvid sandstrand, er det perfekte overnatningssted for g&aeli...