Marokko - Marrakech og Sahara

Gå på opdagelse i sprudlende og farverige Marrakech og oplev Marokkos varierede landskaber på vejen til Sahara, hvor du rider på kamel og overnatter i ørkentelt. Her er eventyr for alle pengene!

Marokko kaldes "Porten til Afrika", og selvom afstanden til Europa er kort, er det indgangen til en helt anden verden. Naturen her byder på alt fra fantastiske bjerge og frodige dale til gyldne sanddyner i den uendelige Sahara-ørken. Byerne er på samme tid både gamle og moderne, og befolkningen er åben og imødekommende. Marokko er som et tæppe vævet på gamle traditioner, men efter nye mønstre, hvor det autentiske blandes med det moderne, så udkald til bøn fra moskeen går hånd i hånd med lyden af lokal hiphop i gaderne. Så pak kufferten og lad eventyret begynde...

Prisen er inkl

 • Fly fra København eller Hamborg til Marrakech t/r
 • 20 kg bagage + 10 kg håndbagage
 • Transfer lufthavn – hotel t/r
 • 1 eller 2 nætter på Riad Challa eller tilsvarende i Marrakech*
 • Sightseeing til fods med engelsktalende guide i Marrakech
 • 1 nat på Riad Chez Pierre i Dades
 • 1 nat på Merzouga ørkencamp
 • Kameltur i Sahara
 • 1 nat på Riad Bouchedor i Ouarzazate
 • Transport i minibus på turen til Sahara med engelsktalende chauffør
 • 2 eller 3 nætter på Riad Mazal eller tilsvarende i Marrakech*
 • 7 x morgenmad
 • 4 x frokost
 • 3 x aftensmad


Priser og datoer
Priser fra kr. 8.990,- v/4 pers.
Priser fra kr. 9.990,- v/2 pers.
Der er afrejse hver uge. Bedste årstid er midt oktober til midt april.
Bestilling minimum 3 uger før afrejse.

* Flyver du fra København, følges nedenstående program. Flyver du fra Hamburg, starter din rejse på programmets dag 2, således at du har byrundtur på ankomstdagen og 1 overnatning i Marrakech inden turen til Sahara. Til gengæld har du en dag ekstra i byen efter tilbagekomsten fra Sahara.

PROGRAM

Dag Program
Dag 1 Fly fra København til Marrakech. Ved ankomst modtages i af vores lokale guide som sørger for at køre jer til jeres Riad centralt i Marrakech. Herefter er resten af dagen fri.
Dag 2 Morgenmad i jeres hyggelige Riad.
Sightseeing til fods i Marrakech om formiddagen. En tur med engelsktalende guide, hvor i ser nærmere på imponerende bygninger såsom Koutoubia-moskeen, Bahia-paladset og den gamle Madrassa Ben Youssef koranskole, samt oplever stemningen i bazaren og på Djemaa el-Fna pladsen. 

Herefter er I godt klædt på til at drage på opdagelse på egen hånd. En fortryllende by som altid har en overraskelse lige om hjørnet.
Dag 3 Morgenmad i jeres hyggelige Riad.
Ca. kl. 08.00 starter en spændende 3-dages tur til Sahara. I skal en tur op over Atlas bjergene og foran jer venter en dag med stor afveksling i landskabet. Undervejs gøres en del pauser, hvor I bl.a. skal opleve den gamle kasbah Ait Ben Haddou som er på Unescos verdensarvsliste . Her bliver der også plads til en dejlig frokostpause. Sidst på eftermiddagen er I fremme ved jeres overnatningssted i Dades-dalen.
Dag 4 Morgenmad på hotellet.
Turen fortsætter gennem Todra -kløften med de stejle røde bjergsider. Her er der plads til en lille vandretur inden vi kommer frem til Sahara ørkenen. De store sanddyner er imponerende og her midt i ørkenen skal vi tilbringe natten i en charmerende ørkencamp. Turen fra bussen til campen tilbagelægges på ryggen af en godmodig kamel.

Om aftenen under den mest fantastiske stjernehimmel serveres en middag som kun kan smage vidunderligt i disse omgivelser. Der bliver sørget godt for jer både med vådt og tørt. Det er vanskeligt at løsrive sig sidst på dagen for at gå i seng... 
Dag 5 Morgenmad i ørkenlejren.
Herefter vendes skuden igen mod Marrakech. Første etape ud til bussen er atter på kamelryg. Undervejs tilbage kører vi en anden vej og passerer andre områder - bl.a. verdens største oase. Vi overnatter i en af de hyggelige Riads i Quarzazate - døren til Atlas bjergene
Dag 6 Morgenmad i den hyggelige Riad.
Køreturen tilbage til Marrakech er ikke lang. Først på eftermiddagen er I fremme på jeres nye Riad for de sidste 2 dage. Denne gang beliggende udenfor det gamle medina område. 

Resten af dagen vil være til fri afbenyttelse for at udforske resten af  den fortryllende og farverige by Marrakech.
Dag 7 Morgenmad i jeres hyggelige Riad.
Dagen er fri til at opleve Marrakech på egen hånd. Benyt jer bl.a. af de fantastisk fine shoppingmuligheder der bydes på.
Dag 8 Morgenmad i jeres hyggelige Riad.
Ca. 2-3 timer før jeres flyafgang er der afgang mod lufthavnen. Herefter hjemrejse til København.

Forbehold for ændringer.

Marokko har så meget at byde på: En fantastisk alsidig natur, en spændende historie og rig kultur samt en imødekommende befolkning, der er stolte af deres land og gerne viser det frem. Lad dig bare bombardere af et festfyrværkeri af farver, dufte og lyde, der vækker alle dine sanser, mens du bliver fortryllet af dette orientalske eventyr.

Lad eventyret begynde!

Som de fleste byer i Marokko består Marrakech af to dele: Den gamle bydel omkranset af en stor bymur samt en nyere mere moderne del, hvor du finder butikkerne med de kendte varemærker og et stort udvalg af restauranter og caféer. Den gamle bydel syder af liv, og du kan hurtigt blive opslugt af stemningen i labyrinten af snørklede gader, hvor slagterens dyr hænger side om side med glimtende lamper og lædertasker, mens den liflige duft af nybagt brød og eksotiske krydderier fylder dine næsebor. Her er fuld knald på alle sanser! På den store, livlige plads, Djemaa el-Fna, hvor der er festivalstemning hver dag og aften, møder du alt fra slangetæmmere og sandsigersker til akrobater, gøglere og musikere, der alle kæmper om din opmærksomhed.

Sahara

Efter 2 nætter i Marrakech er det blevet tid til den spændende 3-nætters tur til Sahara. Bare det at køre igennem det fascinerende landskab er en kæmpe oplevelse, idet farver og former på de spektakulære Atlas-bjerge konstant ændrer sig for pludselig at give plads til en frodig dal. Der gøres selvfølgelig også holdt undervejs, og du besøger bl.a. den gamle kasbah, Aït Ben Haddou, der er brugt som kulisse i storfilm som ”Lawrence of Arabia” og ”Gladiator”. På vej til første overnatningssted i den grønne Dades-dal passeres endvidere Rosernes Dal og palmeskoven ved Skoura.

Næste morgen går turen videre gennem Todra-kløften hvor der er tid til en lille vandretur, inden der fortsættes til Sahara. Den sidste del ud til campen foregår på ryggen af ørkenens skibe, kamelen. Hævet over sandet fragtes du af dette godmodige dyr ud i ørkenen, der strækker sig længere end øjet rækker, mens solen langsomt forsvinder bag de høje sanddyner. I campen skal natten tilbringes i ørkentelte, men inden da indtages aftensmaden under den stjerneklare himmel, hvorefter der hygges og måske spilles på trommer omkring bålet. Du kan også bare lægge dig ned og kigge op på stjernerne, der blinker, og bare nyde roen – her ånder alt fred og idyl. Der overnattes i ørkentelte med to senge i hvert og med fælles bad og toilet.

For de morgenfriske kan solopgangen nydes over ørkenen, inden morgenmaden indtages og køreturen hjemover påbegyndes. Dagen starter dog med endnu en tur på kamelryg og byder bl.a. på fossiler, verdens største oase og et besøg i et af de lokale filmstudier, hvor der også produceres Hollywood-film. Det er her i Marokkos filmby, Ouarzazate, du overnatter for næste dag atter at begive dig igennem det betagende bjerglandskab for at komme tilbage til Marrakech.

Tilkøb

Det er muligt mod tillæg at erstatte turen i minibus med en offroadtur i firehjulstrækker.

Offroadtur til Sahara i firehjulstrækker
I firehjulstrækker er det muligt at komme længere ud i Sahara. Derfor køres der på denne tur en lidt anden rute end den med minibussen, som er beskrevet tidligere.

Efter 1 eller 2 nætter (afhængig af afrejselufthavn) i Marrakech er det blevet tid til den spændende 3-nætters tur til Sahara i firehjulstrækker. Bare det at køre igennem det fascinerende landskab er en kæmpe oplevelse, idet farver og former på de spektakulære Atlas-bjerge konstant ændrer sig for pludselig at give plads til en frodig dal. Der gøres selvfølgelig også holdt undervejs, og du besøger bl.a. den gamle kasbah, Aït Ben Haddou, der – ligesom den historiske del af Marrakech – er at finde på Unescos Verdensarvsliste, og er blevet brugt som kulisse i storfilm som ”Lawrence of Arabia” og ”Gladiator”. På vej til første overnatningssted, besøges berberbyen Taznakht, der er hjemsted for mange små tæppeknytterier, hvor der gives en lille demonstration på dette håndarbejde. Vel fremme i Foum Zguid på kanten af ørkenen overnattes på det hyggelige og autentiske Hotel Bab Rimal.

Næste formiddag er der tid til at slappe lidt af ved hotellets fine pool, inden turen ud i den ”rigtige” ørken påbegyndes over middag. I starten er ørkenen meget stenet, og her findes rigtig mange fossiler. Langsomt bliver landskabet mere sandet, og der køres nu tværs over en stor indtørret sø, inden sanddynerne så småt kommer tættere og tættere på. I firehjulstrækkeren bestiges dynerne, og midt ude i ingenting dukker campen, hvor natten skal tilbringes, op. Inden mørket og roen sænker sig, skal de fantastiske sanddyner erobres, når du ridder ud på ørkenens skibe, kamelen. Hævet over sandet fragtes du af dette godmodige dyr ud i ørkenen, der strækker sig længere end øjet rækker, mens solen langsomt forsvinder bag de høje dyner. Tilbage i campen kan aftensmaden indtages under den stjerneklare himmel, hvorefter der hygges og måske spilles på trommer omkring bålet. Du kan også bare lægge dig ned og kigge op på stjernerne, der blinker, og bare nyde roen – her ånder alt fred og idyl. Der overnattes i luksustelte med eget bad og toilet.

For de morgenfriske kan solopgangen nydes over ørkenen, inden morgenmaden indtages og køreturen hjemover påbegyndes. Dagen byder bl.a. på tusind år gamle bøger af gazelleskind, besøg i et keramik-værksted, verdens største oase og et besøg i et af de lokale filmstudier, hvor der også produceres Hollywood-film. Det er i Tisselday, ikke langt fra Marokkos filmby, Ouarzazate, du overnatter for næste dag atter at begive dig igennem det betagende bjerglandskab for at komme tilbage til Marrakech.

Overnatningsstederne på denne tur er:
Hotel Bab Rimal i Foum Zguid
Chegaga Desert Camp
Irocha Guest House i Tisselday

I ”Den Røde By” tilbringes de sidste 2-3 nætter på en riad udenfor bymuren, hvor der er mere plads til pool og evt. have. Det giver dig mulighed for at se endnu mere af byen og prutte om prisen i bazaren, hvor du kan købe alt fra tæpper, tasker og lamper til trævarer, skulpturer og krydderier. Hvis du gider, kan du få timer til at gå med jagten på den ”rigtige” pris, eller blot på at suge alle sanseindtrykkene til dig. Du kan også besøge en af byens mange haver, som f.eks. den skønne Marjorelle-have, der i en lang årrække var ejet af designeren Yves Saint Laurent, hvis aske i dag er spredt her, eller tage en tur rundt i byen med hestevogn. Det kan også være, du bare trænger til at slappe af ved poolen – valget er dit.

Du bor i to forskellige af de mange, stemningsfyldte riader, der er gamle familiehuse omdannet til mindre hoteller – typisk med 10-20 værelser. I indergården findes ofte en lille pool, og hele hotellet er spækket med fine, kunstneriske detaljer og små hyggekroge, der omdannes til eventyrlige oaser, når mørket falder på og lamperne tændes. Du har i alt 4 nætter i Marrakech, så der er god tid til at suge alle indtrykkene til sig.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Hotel

Auberge Chez Pierre, Boumalne Dades

Auberge Chez Pierre, Boumalne Dades

Auberge Chez Pierre er en skjult perle ved foden af Atlasbjergene. Super charmerende sted som ikke mindst er velkendt for sin gode mad. Stedet oser af charme og der er masser af små udend&o...
Merzouga Desert Camp, Sahara

Merzouga Desert Camp, Sahara

Merzouga Desert Camp er dit specielle hjem i Sahara. Det kræver ikke meget af dig, udover at slappe af og stirre på ørkenens skiftende farver. Campen er beliggende stille og id...
Riad Bouchedor, Ouarzazate

Riad Bouchedor, Ouarzazate

Riad Bouchedor ligger i landsbyen Tajda, ca. 10 min. fra centrum af Ouarzazate. Selvom omgivelserne ser nedslidte ud så skal du ikke lade dig narre... Straks du kommer indendøre er d...
Riad Challa, Marrakech

Riad Challa, Marrakech

Stemningsfuld og hyggelige Riad Challa ligger i den gamle charmerende del af Marrakech. Her  tilbydes en dejlig solterrasse med udsigt til swimmingpoolen. Riaden har spa og tyrkisk bad, ligesom &...
Riad Mazal, Marrakech

Riad Mazal, Marrakech

Riad Mazal er beliggende i en af de smukkeste områder af Marrakech og tæt på Jamaa El Fna-pladsen. Her er mere stille og roligt end i medinaen og man er væk fra stres...