Ile aux Cerfs / Le Touessrok, Mauritius

Fakta om banen

  Banenavn   Ile aux Cerfs Golf Club..
  Beliggenhed   På en lille ø ud for Trou d´Eau Douce på Østkysten af Mauritius.
  Designer   Bernhard Langer, tysker.
  Etableringsår   2004.
  Antal huller   18 huller par 72 
  Banelængde   4595 - 6469 meter
  Handicapkrav   Mænd 28, Kvinder 36
  Caddie   Nej
  Signaturhul   Hul 18


Ile aux Cerfs Golf Club ligger som en skjult skat på den ubeskrivelig smukke ø Ile aux Cerfs. Øen rummer blot dette eksklusive golfanlæg med alt hvad du kan forestille dig af faciliteter samt et lille attraktivt beachområde - kun for gæster og medlemmer.  Man tager golfklubbens private båd fra Trou d'Eau Douce - en smuk sejltur på få minutter - og så står man med benene på en golfbane der har sin egen lille tropiske ø. En ganske unik placering. 

Banen er designet af den berømte golfspiller Bernhard Langer i 2003 og er i 2013/14 blevet opgraderet, så den i dag står knivskarp og toptrimmet. Banen er tilgængelig for spillere på alle niveauer men højhandicapper skal have en god portion ekstra bolde med. Banen dækker et 38 hektar naturområde med kuperet topografi, vulkanske sten, søer og hav, kløfter, samt tropiske træer og planter. Colin Montgomerie udtaler at det er en af de mest formidable golfbaner i verden - en "must do" bane. Han er blot enig med Ian Poulter, Ernie Els og mange andre berømtheder der også har spillet her. Øen i sig selv er en stor turistattraktion - ikke pga. golfbanen men pga. øens skønhed. Lad ikke andre bedømme dette for dig....

Alle 18 huller har udsigt over havet - nogle med glimt tværs gennem lysninger og træer; mens andre går tæt på kysten. Flotte hvide bunkers og rå klipper danner en flot kulisse med den naturlige baggrund af palmer og azublå hav. Rundt om øen ligger små øde laguner som indbyder til en dukkert. Vand er generelt et væsentligt træk ved banen. Der er ni søer i alt, og tre af hullerne kræver et godt drive på tværs af disse for at lande pål fairways. Der er ø-green, masser af vandhazarder og hæsblædende udsigter. Næsten alle huller har potentiale til at være banens signatur hul. 

Spil banen
Hvert hul har sit eget specielle design og sit eget særlige navn. Allerede navnet giver en idé om hvad der venter. Der er for eksempel hul 5, Tidal Pool, hvor du vil finde uendelig meget vand. Hul 7, Mangrove, indikerer at du lige udenfor fairways er det  mangrove jungle. Hul 11, og 12 går langs med det Indiske Ocean er er helt unikke. Golfspillere skal vurdere deres evner og hvordan de rammer bolden. De som slår lige og kender deres afstande er i himlen. De, der kæmper med slices, hooks, pulls og pushes får en hård runde.

Faciliteter
En Golfklub der præsenterer sig selv under tropiske af højeste kvalitet. Her er alt. Golfklubbens egen båd går til øen hver halve time gratis. Pro shoppen har det nyeste i udstyr og kvalificeret betjening. Alt i udstyr kan lejes. Klubben har eget Golf Academy hvor man kan bestille træningstimer samt super fine forhold på driving range med putting green, chipping green og bunker område. Klubhuset er elegant med en professionel og smilende betjening.  Her er fine omklædningsfaciliteter med håndklæder etc. til rådighed. I tilknytning til klubhuset ligger restaurant, Bernhard Langer Grill med udsigt over banen og havet. De motionsfaciliteter, herunder driving range, pitch og putt, målrette greens er lige så høj kvalitet. Buggy er obligatorisk og skal lejes. Pris ca. 25-30 Euro.

Ile aux Cerfs Leisure del ligger i den ene ende af øen med lækkert strandområde, strandbarer, vandsportsaktiviteter og to ekstra restauranter. Et vidunderligt sted - med en del flere mennesker end golfbanen - og nyde eftermiddagen efter en runde golf.   

Se banen egen hjemmeside 
Læs en sjov artikel

Status:
Ring for priser på 7010 6343