Praktiske informationer

BILLETTER:
Du får tilsendt billetter, der skal printes og medbringes på turen. Husk gyldigt pas. Ophold i Kroatien er visumfrit i indtil 90 dage for danske statsborgere. Bemærk at der er særlige regler i forbindelse med Covid-19 udbrud. Følg med på udenrigsministeriets hjemmeside.

VALUTA:
Kroatien har sin egen valuta Kuna. 1 Kuna svarer til 1 Dkr. BEMÆRK at kreditkort ikke kan benyttes ombord på skibene. Men der er hæveautomater i mange havne.

DRIKKEPENGE:
Drikkepenge er ikke inkluderet i prisen, men er en måde at vise sin tilfredshed på. Beløbet er frivilligt: Dog bliver vi ofte bedt om at anbefale et beløb. Det gængse på denne type ture er omkring 10-12 Euro pr. besætningsmedlem ombord, hvilket vil sige 60-85 Euro pr. person for en uges krydstogt. Drikkepengene fordeles ligeligt blandt besætningen. Cheferne deler ikke med besætningen, så derfor vil der i din kahyt ca. 2 nætter inden afslutning af krydstogtet ligge 2 kuverter til formålet. 

ELEKTRICITET:
Strøm ombord er 220 volt. Stikkene har 2 runde ben med en diameter på 4,8 mm. Til barbermaskine og opladere anbefales det, at du medbringer en adaptor.

HVAD SKAL MAN PAKKE TIL ET YACHT CRUISE:
Vælg din kuffert med omhu, da kahytten ikke er så stor. Du kan roligt lade smokingen og den lange kjole blive hjemme. Påklædningen ombord er casual, så pak shorts, t-shirts og badetøj og måske et par lange bukser og en tynd trøje, hvis der skulle være en kølig aften. Badehåndklæder kan lejes ombord.

GENEREL SIKKERHED:
Når du bevæger dig rundt på skibet, skal du altid være opmærksom. Selvom havet er roligt, kan der komme pludselige bølger skabt af et andet skib. Børns sikkerhed er forældrenes ansvar. Kaptajnen er ansvarlig for passagernes og skibets sikkerhed, og de beslutninger, kaptajnen tager, er gældende. 

MADEN OMBORD:
Der serveres morgenmadsbuffet fra kl. 07.30 til kl. 09.00. Her vil være skiftende varme retter såsom omelet, scrambled eggs, pøler osv. Til frokost vil derl blive serveret en kombination af middelhavsretter og internationale retter. Køkkenchefen vil også præsentere traditionelle kroatiske retter. Der vil ofte være fisk eller skalddyr på menuen til frokost og aften. Der vil også være et udvalg af frisk frugt ombord.

ALLERGI:
Vi anbefaler, der gives besked om dette ved  bestilling, og at man gør opmærksom på det igen ved ombordstigning.

DRIKKE:
Baren ombord er åben fra kl. 09.00 til kl. 23.00. Her findes et stort udvalg af læskedrikke, varme drikke, vand på flaske, lokale kvalitetsvine og øl. Drikkevarer bliver sat på ens barregning.

KAHYTTER:
Der er sengelinned og håndklæder i kahytten. Håndklæderne skiftes hver anden dag. Skulle der være behov for yderligere skift, er det blot at spørge. Udover sengen er der et bord med stol i hver kahyt samt pengeskab, radio samt hårtørrer. På badeværelset er der sæbe og shampoo. Redningsveste findes i garderobeskabet. Kahytter på nederste dæk har koøje, mens kahytterne øverst har et almindeligt vindue. Alle kahytter har brandsikker dør.

RYGNING:
Rygning er tilladt på afmærkede områder. Det er forbudt at ryge i kahytterne.

NATIONALITETER OMBORD:
Der er en god blanding af internationale gæster ombord, så det er en fantastisk måde at møde nye mennesker på og knytte nye internationale venskaber. Særligt gæster fra den vestlige verden - Australien, USA, Nordeuropa, Tyskland, Frankrig og England .Skibets sprog er engelsk. 

HANDICAP:
De fleste skibe har begrænset adgang for handicappede gæster. Der er stejle trapper og høje trin ombord. Der vil være en del tid til fods på udflugterne, og vandreturene varer normalt 30-45 minutter på brostensbelagte og ujævne overflader. Nogle steder vil der være et stort mellemrum mellem skibet og landgangsbroen. Kørestole er ikke muligt.

VAND:
Det anbefales ikke at drikke vandet ombord, men det kan sagtens bruges til tandbørstning. Der kan købes flaskevand ombord ligesom der dagligt er 2 fl. vand pr mand i kahytten. 

INTERNET:
Internetforbindelsen ombord er mobiltjeneste, så den kan til tider være ustabil. Der er adgang til wifi i salonen eller fra den bagerste lounge.

BETALES OMBORD:
Du har 2 regninger, som skal afregnes den sidste aften ombord. Den ene regning er på købte drikkevarer ombord, mens den anden er på diverse havneafgifter og skatter.

BADE-/SVØMMEMULIGHEDER:
Afhængig af vejret og sæson vil der være flere stops undervejs, hvor båden vil kaste anker. Bagerst på skibet er der en badeplatform med en stige, så du nemt kan komme i vandet og op igen. Der er også bruser, så du kan blive skyllet efter svømmeturen. 

KAPTAJNENS RET:
Kaptajnen er ansvarlig for sikkerhed og komfort for både passagerer og skibet. Det er kaptajnens ret at ændre i rækkefølge af stops eller havne, hvis det er nødvendigt pga. vejrforhold eller vandniveauer. Dette kan få indflydelse på udflugterne og stederne, som besøges. Det er også kaptajnens ret at bortvise passagerer, sætte skibet i karantæne i tilfælde af sygdom eller lignende ombord. Kaptajnen vil altid gøre tingene så sikkerhed kommer først og derfor er der ikke nogen refusion hvis et stop slettes eller ændres. Alternativet kan være meget farligt for alle.

SKIBETS REGLER:

 • Alle passagerer ombord er forpligtet til at følge kaptajnens ordrer, da han er ansvarlig for sikkerheden ombord.
 • Pas skal afleveres til kaptajnen til registrering den første dag.
 • Pga. sikkerheden er det strengt forbudt at springe fra båden eller klatre i masterne.
 • I hårdt vejr skal passagererne være opmærksomme og udvise stor forsigtighed, når man bevæger sig rundt på skibet.
 • Redningsveste findes i kahytten.
 • Alle passagerer skal følge reglerne vedr. støj. Skulle der komme ændringer i tidspunktet, vil kaptajnen informere om dette.
 • Rygning er kun tilladt i afmærkede områder på skibet. 
 • Sengelinned, tæpper og puder må ikke fjernes fra kahytten.
 • Smid kun toiletpapir i toilettet.
 • Der må ikke medbringes mad og drikkevarer ombord. De eneste undtagelser er flydende medicin, mad til spædbørn eller til specielle diæter. Køber man noget undervejs, som man vil have med hjem, opbevares det af personalet og udleveres igen den sidste dag.
 • De anviste tider til spisning og afgangstider skal respekteres.
 • Forvoldt skade skal meldes til kaptajnen.
 • Det er strengt forbudt at smide affald i havet.
 • Vandbeholdningen på et skib er ikke så stor, så brug vand med fornuft.
 • Ved upassende eller fornærmende opførsel kan kaptajnen bortvise gæsten.
 • Det er forbudt at gå fra borde, før skibet ligger helt stille til kaj.
 • Tenderbådene må kun betjenes af besætningen og bruges til deres behov. 
 • Forældre er selv ansvarlige for deres børns sikkerhed ombord.
 • Det anbefales, at man låser sin dør til kahytten, når man går fra borde, og at alle værdigenstande opbevares i pengeskabet i kahytten.
 • Er der noget, du er utilfreds med eller vil klage over, skal du hurtigst muligt kontakte besætningen, så det kan blive løst.
 • Kaptajnen og besætningen er til rådighed for spørgsmål og råd, så du får det bedste ud af krydstogtet. De er der for dig.