Praktiske informationer

AIRCONDITION:
Der er aircondition på alle skibe. Aircondition i kahytten kan justeres individuelt. Når døren til balkonen åbnes, slukker airconditionen automatisk.

ALLERGI:
Har du nogen former for allergier, bedes du oplyse dette ved bestilling. Vi anbefaler, at du også gør opmærksom på det igen ved check-in.

ALKOHOL:
Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord på skibet. Hvis du køber alkohol på land under krydstogtet, kan der maksimalt medbringes 1 liter pr. voksen, og det vil blive opbevaret af besætningen og udleveret den sidste dag ombord.

BAR:
På A-Rosa Aqua, Brava og Viva er der en indendørs bar, café og lounge på dæk 3. På A-Rosa Bella, Donna, Mia og Riva er der café, bar og loungebar på dæk 3, og på A-Rosa Luna, Stella, Silva og Flora er baren på dæk 2, mens den udendørs bar er på soldækket. De aktuelle åbningstider findes ombord i det daglige program.

BADEKÅBE:
Badekåber er tilgængelige i kahytterne for alle Premium gæster. Ligger de ikke i kahytten, kan du spørge din kahyt-steward eller i receptionen. På A-Rosa Alva vil der også være badetøfler i kahytten.

BETALINGSFORM:
Valutaen ombord er Euro. Under krydstogtet bruger du dit nøglekort, som også fungerer som betalingskort ombord. Den sidste aften ombord skal du afregne, og dette kan gøres med kontanter, Visa eller Mastercard. 

BIBLIOTEK OG SPIL:
Der findes et lille bibliotek tæt ved receptionen. Et udvalg af brætspil findes i dagsloungen eller kan leveres efter forespørgsel.

BUTIK:
Her finder du et udvalg af A-Rosa produkter, film, kosmetik, hverdagsprodukter og souvenirs. Du finder åbningstiderne i det daglige program.

CHECK-IN OG CHECK-UD:
Check-in og adgang til skibet starter fra kl. 15.00. Check-ud på afrejsedagen er senest kl. 09.00. Vær venligst opmærksom på dette, når du planlægger din ankomst og afrejse. Indenfor de første 24 timer skal man henvende sig i receptionen for at registrere sit kreditkort .

CYKLER:
Du kan ikke medbringe din cykel på krydstogtet.

DAGLIGT PROGRAM:
Hver aften kan du ved din kahytsdør finde din nyeste A-Rosa Journal. I denne finder du alle de vigtigste oplysninger og instruktioner for næste dag med lidt information om byen, I ankommer til, og somme tider også et bykort.

DRESS CODE:
Der er ikke dress code på flodkrydstogter. Du er velkommen til at klæde dig, som du vil. Dog accepteres det ikke at møde op i baren og restauranten iført badetøj og sportstøj eller at gå barfodet rundt. Husk varmt tøj til om aftenen, og gode faste sko anbefales til udflugter på land.

DRIKKEPENGE:
Besætningen brænder for deres job og har det ene formål at give hver gæst en uforglemmelig ferieoplevelse. Den sidste aften ombord lægges der 2 kuverter i kahytten til drikkepenge. Disse skal afleveres i receptionen. Vi bliver ofte spurgt om hvor meget, man skal give, og her vil vi anbefale 5 til 10 Euro pr. person pr. dag. 

DYR:
Det er forbudt at medbringe dyr ombord på skibene.

FORTØJNING:
Pga. tung flodtrafik er det normalt for havnemyndighederne at tildele samme kajplads til flere skibe. I sådanne tilfælde ligger skibene fortøjret ved siden af hinanden, og du vil da ikke kunne se ud af din kahyt. Dette har A-Rosa desværre ingen indflydelse på.

HANDICAP:
Alle skibe har trapper, og kun A-Rosa Alva (sejler i Portugal) har elevator.

HELPENSION & ALL INCLUSIVE DRIKKEVARER
Premium priser inkluderer stor buffet morgen, middag og aften samt ombordstigningssnack, eftermiddagskaffe og kage. Mange krydstogter har sæsonbestemte sandwich eller midnatssnack. Te og kaffe, læskedrikke, øl samt mousserende vin og et udvalg af cocktails og drinks er inkluderet, og champagne fås mod et tillæg.

HÅRTØRRER:
Du finder en hårtørrer i kahytten. Den ligger i en skuffe nær spejlet eller i garderoben. I suiterne er der også en hårtørrer på badeværelset.

INSEKTER:
Til beskyttelse mod insekter er der et rullegardin i kahytten.

INTERNET:
Der er adgang til internet ombord. Forbindelsen er ikke lige god over hele skibet. Har du valgt Premium All Inclusive er wi-fi inkluderet. Ellers kan du få oplysning om priserne i receptionen. 

KAPTAJNENS RET:
Kaptajnen er ansvarlig for sikkerhed og komfort for både passagerer og skibet. Det er kaptajnens ret at ændre i rækkefølge af stop eller havne, hvis det er nødvendigt pga. vejrforhold eller vandniveauer. Dette kan få indflydelse på udflugterne og stederne, som besøges. Det er også kaptajnens ret at bortvise passagerer, sætte skibet i karantæne i tilfælde af sygdom eller lignende ombord. Kaptajnen vil altid prioritere sikkerhed højest, og derfor er der ikke nogen refusion, hvis et stop slettes eller ændres. Alternativet kan være meget farligt for alle.

LANDGANG:
I EU kan du forlade skibet lige så snart, det lægger til. I lande udenfor EU kan du forlade skibet, når de lokale myndigheder giver tilladelse. Det anbefales at være ombord senest 30 min før afgang. Dockingtiderne kan ændres med kort varsel. Inden du går i land, skal du have et "landgangskort" udleveret i receptionen, og dette kort skal afleveres igen, når du kommer tilbage til receptionen. Disse bruges til at kontrollere, at alle er kommet ombord.

LIGGESTOLE:
På soldækket finder du liggestole og parasoller. Af hensyn til alle passagerer henvises der til ikke at reservere liggestolene. Uldtæpper til køligere vejr findes i din kahyt.

LÆGE:
På alle Donau-ruterne er der en læge ombord. På alle andre ruter er der nødpleje, indtil man kan komme i land.

MAD:
Det er på intet tidspunkt tilladt at medbringe mad ombord.

MEDDELELSER OMBORD:
Alle offentlige og automatiserede meddelelser kan høres på dækkene og i kahytten. Dette gælder også infirmationer om udflugter. Meddelelserne kommer på tysk og engelsk.

NØGLEKORT:
Dit nøglekort er både nøgle til kahytten og dit kreditkort på krydstogtet. I tilfælde af at du mister nøglekortet, skal du straks kontakte receptionen.

POOL:
Der er opvarmet pool på følgende skibe: Bella, Donna, Flora, Luna, Mia, Riva, Silva og Stella. Der er opvarmet boblebad på Aqua, Brava og Viva i spa-området på dæk 3. Badehåndklæder ligger i kahytten.

RECEPTION:
I receptionen er personalet klar til at hjælpe dig med billetter til kulturelle oplevelser eller særlige udflugter. Receptionen er tilgængelig 24 timer i døgnet. 

REDNINGSVESTE:
Redningsveste er placeret inde i din kahyt.

RESTAURANT:
Dagens spisetider oplyses i det daglige program. Man sidder ved samme bord hver dag, medmindre andet er oplyst.

RUTE:
Du kan finde den planlagte rejseplan på din billet. Ruten kan ændres ved højvande, lavvande eller vedligeholdelsesarbejde. I sjældne tilfælde af ekstremt højt eller lavt vand eller force majeure kan dele af rejseplanen ændres til bus eller tog, og i enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at overnatte på hotel. 

RYGNING:
Rygning er kun tilladt på de udvendige dæk. Put cigaretskoddene i de opstillede beholdere og smid dem ikke overbord. Rygning er strengt forbudt indendørs og i kahytterne. 

SAFETYBOX:
Der er en safetybox i alle kahytter.

SIKKERHED OMBORD:
Vær opmærksom på sikkerhedsmeddelelserne i form af informationsskilte eller sikkerhedsvideoer. På check-in dagen gives en relevant orientering om skibets sikkerhed til alle passagerer ombord.

SOLDÆK:
Når skibet passerer under lave broer, afhængig af vandstanden, kan du nogle gange blive bedt om at forlade soldækket af sikkerhedsmæssige årsager. Vær opmærksom på besætningsmeddelelser og informationsskilte.

SPA:
Her finder du motionsmaskiner og afslapsningsområder. Følgende skibe har sauna: Bella, Donna, Mia og Riva har organisk og finsk sauna, Luna og Stella har damp, organisk og finsk sauna, og Aqua, Brava, Flora, Silva og Viva har en justerbar sauna.

SPISNING:
A-Rosa middag er en 3-retters menu, der serveres ved bordet, mens A-Rosa middag exclusive er en 4-retters menu, der serveres ved bordet med tilhørende vine. Begge menuer er tilgængelige mod et gebyr på alle krydstogter på Seinen og Rhône, der er længere end 5 nætter. De tilbydes flere aftener under turen. Reserver bord og  menu i receptionen. Menuen annonceres og varierer lokalt. Den er sæsonbestemt og afhængig af mulighederne ombord. 

SPROG:
Ombord på de internationale skibe er de officielle sprog tysk og engelsk. Al information såsom det daglige program, menu osv. er tilgængelig på begge sprog. På ikke-internationale skibe er sproget tysk.

STRØM:
Der er indbygget 220V/50Hz på skibet. På badeværelset er der 220/110V-stik til barbermaskiner og tandbørster. Der er flere stik i kahytten.

TELEFON:
Telefonen i kahytten kan bruges til opkald overalt i verden. Taksten er almindelig roamingpriser.

TOILETTER:
Det er kun toiletpapir, der må kommes i toilettet. Alt andet vil kunne stoppe alle afløb på skibet.

TV:
TV-modtagelse er via satellit. Der er et udvalg af internationale kanaler. Der er visse steder på turen, hvor du vil kunne opleve forstyrrelser.

UDFLUGTER:
På ankomstdagen holdes et velkomstmøde, hvor turens udflugter præsenteres. I næsten alle havne kan man komme på spændende udflugter. Du kan pr. mail få en liste tilsendt med udflugterne på dit krydstogt. Disse kan bestilles inden afgang og på skibet. Der er et begrænset antal pladser, så vi anbefaler at få dem reserveret inden afrejse.

VAND:
Vandet ombord kan drikkes.

VASKETØJ:
I din garderobe finder du vasketøjsposer og bestillingsformular til vaskeservice. Dette debiteres din konto. Bor du i en suite, er vaskeservice gratis.

VEKSLING:
Der kan ikke veksles penge ombord. Dette kan gøres i land, hvor de fleste havne har et vekselkontor.

VÆKNING:
Der kan bestilles vækning i receptionen.