Praktiske informationer

AIR CONDITION:
Der er air condition på hele skibet. Air condition i kahytten kan justeres individuelt. Når døren til balkonen åbnes slukker air condition automatisk.
ALLERGI:
Har du nogen former for allergier bedes du oplyse dette ved bestilling. Vi anbefaler at du også gør opmærksom på det igen ved check-in.
ALKOHOL:
Det er ikke tilladt at medbringe alkohol ombord på skibet. Hvis du køber alkohol på land under krydstogtet, kan der maksimalt medbringe 1 liter pr. voksen vil det blive opbevaret af besætningen og udleveret den sidste dag ombord.
BAR:
På A-Rosa Aqua, Brava og Viva, er der en indendørs bar, cafe og lounge på dæk 3. På A-Rosa Bella, Donna, Mia og Riva er der cafe bar og lounge bar på dæk 3 og på A-Rosa Luna, Stella, Silva og Flora er baren på dæk 2 og udendørs baren er på soldækket. De aktuelle åbningstider findes ombord i det daglige program.
BADEKÅBE:
Badekåber er tilgængelige, er de ikke i kahytten kan du spørge din kahyt-steward eller i receptionen. På A-Rosa Alva vil der også være badetøfler i kahytten.
BETALINGSFORM:
Valutaen ombord er euro. Under krydstogtet bruger du dit nøglekort som også fungere som betalingskort ombord. Den sidste aften ombord skal du afregne og dette kan gøres med kontanter, Visa eller Mastercard.
BIBLIOTEK OG SPIL:
Der findes et lille bibliotek tæt ved receptionen. Et udvalg af brætspil findes i dagsloungen eller kan leveres efter forespørgsel.
BUTIK:
Her finder du et udvalg af A-Rosa produkter, film, kosmetik, hverdagsprodukter og souvenirs. Du finder åbningstiderne i det daglige program.
CHECK-IN OG CHECK-UD:
Check-in og adgang til skibet starter fra kl. 15.00. Check-ud på afrejsedagen er senest kl. 09.00. Vær venligst opmærksom på dette , når du planlægger din ankomst og afrejse.
CREW OMRÅDER:
Adgang til crew områderne er forbudt.
CYKLER:
Du kan ikke medbringe din cykel på krydstogtet.
DAGLIGT PROGRAM:
Hver morgen kan du ved din kahytsdør finde din A-Rosa Journal, her finder du alle de vigtigste oplysninger og instruktioner for dagen.
DRESS CODE:
Der er ikke nogen dress code på disse krydstogter. Du er velkommen til at klæde dig som du vil. Dog accepteres det ikke at møde op i baren og restauranten iført badetøj og sportstøj eller gå barfodet rundt. Husk varmt tøj til om aftenen og gode faste sko anbefales til udflugter på land.
DRIKKEPENGE:
Besætningen brænder for deres job og har det ene formål at give hver gæst en uforglemmelig ferieoplevelse. Har du været tilfreds med dit ophold og service kan du i receptionen aflevere drikkepenge til besætningen. Vi bliver ofte spurgt om hvor meget man skal give og her vil vi anbefale 5,- - 10,- euro pr. person pr. dag. Du kan også betale via dit nøglekort så du afregner alt den sidste aften. 
DYR:
Det er forbudt at medbringe dyr ombord på skibene.
DÆK:
Vær ekstra forsigtig da de udvendige dæk kan være glatte i regnvejr og høj luftfugtighed. Og vær også opmærksom om morgenen og aftenen. 
FORTØJNING:
Pga tung flodtrafik er det normalt for havnemyndighederne at tildele samme kajplads til flere skibe. I sådanne tilfælde ligger skibene fortøjret ved siden af hinanden, og du kan ikke se ud af din kabine. Dette har A-Rosa desværre ingen indflydelse på.
HANDICAP:
Alle skibe har trapper og ingen af skibene har elevator.
HELPENSION PLUS:
Inkluderer stor buffet morgen, middag og aften. Ombordstigningssnack, eftermiddagskaffe og kage. Mange krydstogter har sæsonbestemte sandwich eller midnatssnack. Te og kaffe, læskedrikke, øl samt mousserende vin og et udvalg af cocktails og drinks og mod et tillæg champagne.
HÅRTØRRE:
Du finder en hårtørre i kahytten. Den ligger i en skuffe nær spejlet eller i garderoben. I suiterne er der også en hårtørre på badeværelset.
INSEKTER:
Til beskyttelse mod insekter er der et rullegardin i kahytten.
INTERNET:
Der er adgang til internet ombord. Forbindelsen er ikke lige god over hele skibet. Du kan få oplysning om priserne i receptionen. 
LANDGANG:
I EU kan du forlade skibet lige så snart det lægger til. I lande udenfor EU kan du forlade skibet når de lokale myndigheder giver tilladelse. Det anbefales at være ombord senest 30 min før afgang. Dockingtiderne kan ændres med kort varsel. Inden du går i skal du have et kort udleveret i receptionen og dette kort skal afleveres når du kommer tilbage til receptionen, disse bruges til at kontrollere at alle er kommet ombord.
LIGGESTOLE:
På soldækket finder du liggestole og parasoller. Af hensyn til alle passager henvises der til ikke at reservere liggestolene. Uldtæpper til køligere vejr findes i din kahyt.
LÆGE:
På alle Donau ruterne er der en læge ombord. På alle andre ruter er der nødpleje til man kan komme i land.
MAD:
Det er på intet tidspunkt tilladt at medbringe mad ombord.
MEDDELELSER OMBORD:
Alle offentlige og automatiserede meddelelser kan høres på dækkene og i kahytten, dette gælder også infirmationer om udflugter. Meddelelserne kommer på tysk og engelsk.
NØGLEKORT:
Dit nøglekort er både nøgle til kahytten og dit kreditkort på krydstogtet. I tilfælde af du mister det skal du straks kontakte receptionen.
POOL:
Der er opvarmet pool på følgende skibe, Bella, Donna, Flora, Luna, Mia, Riva, Silva og Stella. Der er opvarmet boblebad på Aqua, Brava og Viva i spa-området på dæk 3. Badehåndklæder ligger i kahytten.
RECEPTION:
I receptionen er personalet klar til at hjælpe dig med billetter til kulturelle oplevelser eller særlige udflugter. Receptionen er tilgængelig 24 timer i døgnet. 
REDNINGSVESTE:
Redningsveste er placeret inde i din kahyt.
RESTAURANT:
Dagens spisetider oplyses i det daglige program. Der er vand til maden inkluderet til hovedmåltiderne.
RUTE:
Du kan finde den planlagte rejseplan på din billet eller i kataloget. Ruten kan ændres ved højvande eller lavvande, vedligeholdelsesarbejde. I sjældne tilfælde af ekstremt højt eller lavt vand eller force majeure kan dele af rejseplanen ændres til bus eller tog og i enkelte tilfælde kan det være nødvendigt at overnatte på hotel. 
RYGNING:
Rygning er kun tilladt på de udvendige dæk. Put cigaretskoderne i de opstillede beholdere og smid dem ikke overbord. Rygning er stregnt forbudt indendørs og i kahytterne. 
SAFETYBOX:
Der er en safetybox i alle kahytter.
SIKKERHED OMBORD:
Vær opmærksom på sikkerhedsmeddelelserne i form af informationsskilte eller sikkerhedsvideoer. På check-in dagen gives en relevant orientering om skibets sikkerhed til alle passagerer ombord.
SOLDÆK:
Når skibet passerer under lave broer, afhængig af vandstanden, kan du nogle gange blive bedt om at forlade soldækket af sikkerhedsmæssige årsager. Vær opmærksom på besætningsmeddelelser og informationsskilte.
SPA:
Her finder du motionsmaskiner og afslapsningsområder samt følgende saunaer: På Bella, Donna, Mia og Riva organisk og finsk sauna, på Luna og Stella damp, organisk og finsk sauna, på Aqua, Brava, Flora, Silva og Viva et justerbart sauna.
SPISNING:
A-Rosa middag er en 3-retters menu, der serveres ved bordet og A-Rosa middag exclusive er en 4-retters menu, der serveres ved bordet med tilsvarende vine. Begge menuer er tilgængelige mod et gebyr på alle krydstogter, der er mere end 5 nætter på Seinen og Rhön, og tilbydes flere aftener under turen. Reserver bord og  menu i receptionen. Menuen annonceret og varierer lokalt, sæsonbestemt og afhængig af lejlighederne om bord. 
SPROG:
Ombord på de internationale skibe er de officielle sprog tysk og engelsk. Al information såsom vores daglige program, menu osv er tilgængelig på begge sprog. På ikke internationale skibe er sproget tysk.
STRØM:
Der er indbygget 220V/50Hz på skibet. På badeværelset er der 220/110V-stik til barbermaskiner og tandbørster. Der er flere stik i kahytten.
TELEFON:
Telefonen i kahytten kan bruges til opkald overalt i verden. Taksten er almindelig roamingpriser.
TOILETTER:
Det er kun toiletpapir der må kommes i toilettet. Alt andet vil kunne stoppe alle afløb på skibet.
TOLDREGLER:
Bemærk, at import og eksport af vare og valuta er underlagt de gældende tolbestemmelser.
TV:
TV-modtagelse er via satellit. Der er et udvalg af internationale kanaler. Der er visse steder på turen hvor du vil kunne opleve forstyrrelser.
UDFLUGTER:
I næsten alle havne kan man komme på spændende udflugter. Yderligere information finder du i dine rejsedokumenter eller i din A-Rosa Journal. Reservation af udflugterne kan kun foretages ombord. 
VAND:
Vandet ombord kan drikkes.
VASKETØJ:
I din garderobe finder du vasketøjsposer og bestillingsformular til vaskeservice. Dette debiteres din konto. Bor du i en suite er vaskeservice gratis.
VEKSLING:
Der kan ikke veksles penge ombord. Dette kan gøres i land, de fleste havne har et vekselkontor.
VÆKNING:
Der kan bestilles vækning i receptionen.