Kanarieøerne - MSC Euribia

KRYDSTOGT: De Kanariske øer

Start 2024 med et forrygende 3-ugers krydstogt, der bringer jer til tre af de kanariske øer og til seks lande i Vesteuropa og Nordafrika. I skal sejle med det nye og imponerende MSC Euribia, der netop er blevet døbt i København.;I køres i bus til Hamborg, hvor I går ombord på MSC Euribia. Hun vil være jeres hjem de næste 3 uger, hvor I besøger flere forskellige lande og kulturer, mens I sover i samme seng og kun skal pakke ud en enkelt gang. Det er rigtig ferie!

 • Skib: MSC Euribia
 • Varighed: 22 dage / 21 nætter
 • Påstigning på bus i Danmark
 • Rute: Danmark / Hamborg / Belgien / Holland / Frankrig / Spanien / Marokko / Madeira / Gran Canaria / Lanzarote / Tenerife / Portugal / England / Hamborg / Danmark
 • Datoer i 2024: 07. jan. 2024
  Dag   Havn   Land   Ank.   Afg.
  07. jan 2024   Bus afgang fra København
  Ankomst til Hamborg
  Boarding på MSC Euribia
Danmark
Tyskland
Tyskland
  16.30   07:30

  21:00
  08. jan 2024   På havet   -   -   -
  09. jan 2024   Zeebrugge   Belgien   07:00   18:00
  10. jan 2024     Rotterdam   Holland   07:00   17:00
  11. jan 2024   Le Havre   Frankrig   09:00   21:00
  12. jan 2024   På havet   -   -   -
  13. jan 2024   La Coruna   Spanien   09:00   18:00
  14. jan 2024   På havet       
  15. jan 2024   Cadiz   Spanien   08:00   18:00
  16. jan 2024   Casablanca   Marokko   07:00   20:00
  17. jan 2024   På havet      
  18. jan 2024   Funchal   Madeira   07:00   17:00
  19. jan 2024   Las Palmas   Gran Canaria   10:00   19:00
  20. jan 2024   Arrecife   Lanzarote   09:00   18:00
  21. jan 2024   Santa Cruz   Tenerife   09:00   18:00
  22. jan 2024   På havet      
  23. jan 2024   Lissabon   Portugal   09:00   19:00
  24. - 25. jan 2024   På havet      
  26. jan 2024   Southampton   England   07:00   20:00
  27. jan 2024   På havet      
  28. jan 2024   Ankomst Hamborg
  Bus til Danmark
  Ankomst København
  Tyskland

  Danmark
  07:00
 


  16:30

BEMÆRK: Der er opsamling med bussen t/r i følgende byer: Slagelse (stop 39), Odense (Park & Ride), Kolding (Godset) og Padborg (Circle K).


På alle ture er der mulighed for at forudbestille drikkevarepakker.
Ombord på MSC's skibe tilbydes også forskellige former for Spa og Wellnespakker. Disse kan dog først købes ombord.
Har du lyst til at vide mere om praktiske informationer i forbindelse med dit krydstogt, anbefaler vi dig at klikke her.

Rejsen inkluderer:

 • Bus fra Danmark – Hamborg t/r
 • 21 overnatninger ombord på MSC Euribia i den valgte kahytskategori
 • Helpension ombord med menuvalg morgen, middag og aften
 • Fri adgang til skibets buffetrestaurant fra tidlig morgen til sen aften
 • Drikkevarer til morgenmaden
 • Underholdning på skibet, shows og dagligt aktivitetsprogram
 • Kahytsservice og daglig rengøring 
 • Fri adgang til inden- og udendørs pool, jacuzzi og fitnesscenter

Ikke inkluderet i prisen

Hvad ikke er nævnt direkte under inklusive, herunder:

 • Obligatorisk servicegebyr på 12 € pr. person pr. dag. Afregnes hjemmefra eller på skibet
 • Udflugter
 • Forsikringer

Bemærk
Der tages forbehold for tidsændringer og ændringer i sejlplan. Eksakt rejseplan kan oplyses ved bestilling og fremsendes sammen med originale krydstogtsbilletter ca. 1 uge før afrejse

Rejsebeskrivelse

Det første anløb bliver i Zeebrugge - Belgiens travleste havn, bare 20 km fra evigt populære og smukke Brugge, der ofte omtales som Tornerosebyen. Dette skyldes, at den har bevaret sin charme og sit udseende fra Middelalderen, som om den faldt i søvn for mange år siden og nu venter på at blive vakt til live igen. Der er dog masser af liv i Brugge, og byen kendes bedst for de brostensbelagte stræder med de flotte middelalderhuse med trappegavle samt de søvnige kanaler med stille vand. På byens markedsplads falbyder de handlende deres forskellige varer, og på de to store torve, Markt og Burg, ses bl.a. det imponerende rådhus med dets ornamenterede facade og det flotte klokketårn, hvorfra I – efter at have besteget 366 trappetrin – har en formidabel udsigt over byen. Den bedste måde at beundre alle de arkitektoniske finesser på er nok at sætte sig på en af de mange hyggelige caféer på hovedtorvet, Markt, og bare nyde den historiske pragt omkring en. Brugges museer spænder vidt fra Middelalderens malerier af Flanderns mestre over sirlige kniplinger til fristende chokolade.

Den hollandske storby, Rotterdam, har Europas største havn, og skibet lægger til tæt på byens centrum. Tag evt. en vandtaxi for at komme hurtigere rundt i byen eller kryds den spektakulære Erasmus-bro, hvis arkitektur leder tankerne hen på en blanding mellem et sejlskib og en harpe, til fods. Byen er fyldt med fascinerende bygningsværker som f.eks. de ikoniske Kube-huse, det 185 m høje udsigtstårn, Euromast, og den særegne markedshal. En gåtur rundt i byen byder derfor på nye, spændende syn rundt om hvert gadehjørne. Ikke langt fra byen finder I også en af Hollands mest berømte og idylliske seværdigheder: Kinderdijks 19 vindmøller, der blev bygget i 1740 for at bekæmpe oversvømmelser.

Næste anløb er i Le Havre, der er en moderne og livlig by i Normandiet, hvis bymidte blev genrejst efter Anden Verdenskrig og derfor fremviser en helt særlig moderne arkitektur. Udflugtsmulighederne fra Le Havre er mange og inkluderer typisk ture til den franske hovedstad, Paris, Normandiets "historiske hovedstad" Rouen med den flotte katedral samt landingsstrandene, hvor de amerikanske styrker i sin tid gik i land og var stærkt medvirkende til de allieredes efterfølgende sejr.

Næst på programmet er La Coruna, der ligger ud til Atlanterhavet i den nordspanske provins Galicien. Den er usædvanlig rig på arkitektur og kultur og kaldes også "glasbyen" grundet de mange glasindrammede balkoner, som ses overalt i byen. La Coruna har verdens ældste og stadig aktive fyrtårn, Torre de Hércules, der i sin tid blev bygget af romerne og i dag er at finde på UNESCO’s Verdensarvsliste. Omkring tårnet slår Atlanterhavets bølger ubarmhjertigt mod klipperne, mens vandet er mere roligt i byens smukke marina, der ligger tæt på centrum. Der er heller ikke langt herfra til Santiago de Compostela, hvor den verdensberømte pilgrimsrute, Caminoen, ender.

Cadiz er beliggende på den spanske sydkyst. Byen anses for at være den ældste i Europa, og den har været beboet i over 3.000 år. Det var herfra Columbus stævnede ud på rejsen til Amerika, og den gamle bydel, der næsten er helt omkranset af vand, er et romantisk virvar af snoede gader med muntre taverner. Både San Sebastian borgen og katedralen med den gyldne kuppel er et besøg værd. Yndede udflugtsmål fra Cádiz tæller bl.a. særprægede Gibraltar med Europas eneste vildtlevende aber og Jerez, der er kendt for sin sherryproduktion. Jeres lugtesans vil helt sikkert ikke være i tvivl om dette, når I begiver dig rundt i Jerez.

Og så er det tid til en lille afstikker til Afrika. Her besøges storbyen Casablanca, som nok er Marokkos mest moderne by men med en rig fransk kolonihistorie. Byen anses af mange som en hellig by grundet en overflod af historiske moskéer og velbevaret maurisk og islamisk arkitektur. Det mest iøjnefaldende bygningsværk er den enorme Hassan II Moské, som ligger helt ned til vandet. Helligdommen er sirligt udsmykket både ud- og indvendigt med indgraveret og udskåren religiøs ikonografi, har en af verdens højeste minareter og kan rumme 25.000 tilbedere. Souken er det perfekte sted at finde en souvenir til jer selv eller andre. De smalle gader rummer små boder, der sælger alt fra eksotiske krydderier og myntete til mønstrede tæpper og lædertasker, og her er et leben uden lige, så selvom I ikke køber noget, er det en oplevelse for alle sanserne. Fra Casablanca har I også mulighed for at besøge en af de gamle, stolte kongebyer Fez og Marrakech med de fortryllende medinaer og berberstemning.

Den portugisiske ø, Madeira, er kendt for sin frodige natur og mange billedskønne landsbyer, hvoraf mange tilbyder de smukkeste panoramaudsigter. En idyllisk ø med smukke strande, fantastiske landskaber formet i lava og frodige, grønne skove. Besøg de små, fredfyldte landsbyer gemt væk mellem de næsten vinkelrette bjerge og tag turen tilbage ned til Funchal på gammeldags eller moderne maner: Med en ”kurvslæde” eller kabelbanen. En klassisk Madeira-oplevelse er en vandretur langs øens levadaer, der er menneskeskabte kanaler, som året rundt opsamler regnvand og fører det til alle fire hjørner af øen. Oplev også den smukke botaniske have, smag på den lokale Madeira vin og besøg CR7 Museum, der hylder fodboldstjernen Cristiano Ronaldo, som er født på øen.

Nu er turen så kommet til besøgene på tre af Kanarieøerne. Gran Canaria står først for skud. Igennem flere årtier har Gran Canaria været blandt danskernes foretrukne rejsemål i vinterhalvåret med sit behagelige klima og skønne sandstrande. De høje sanddyner i Maspalomas på øens sydside leder tankerne hen på Sahara, men bestiger I en af dynerne har I her udsigten til det blå Atlanterhav. Las Palmas er en ganske stor by, hvor I godt kan miste overblikket, men fra Santa Ana katedralens sydlige tårn har I en eminent udsigt over hele byen, hvor der er rigtig gode muligheder for at shoppe. Bare 20 km herfra finder I Gran Canarias ældste og - ifølge mange - smukkeste by: Teror. Den er beliggende i en malerisk dal mellem grønne bjergkamme og fortryller med smukke, historiske huse i alle regnbuens farver. En anden besøgsværdig by er charmerende Puerto de Mogan, der også kaldes Lille Venedig grundet de pittoreske broer og vandindløb, der blander sig med husene i typisk Middelhavs stil.

Herefter følger et besøg på Tenerife. Hovedstaden Santa Cruz, hvor MSC Euribia lægger til, kan prale af kulørte markeder, blomstrende haver, spændende kunstgallerier og museer samt livlige, udendørs caféer. Men øens vartegn er dog den stadig aktive vulkan Teide beliggende i et barsk og goldt men smukt landskab, hvor der ligger sne året rundt. Langs kysterne er naturen mere frodig, især på øens nordside, hvor hyggelige og farverige Puerto de la Cruz er rig på historisk arkitektur med gamle huse med træbalkoner. Her ligger også Loro Parque, hvor papegøjer cykler og pingviner hopper og danser. Og så findes der faktisk også pyramider bygget af lavasten på øen!

Lanzarote byder ind med den lille havneby, Arrecife, som fungerer som øens hovedstad. Via en intakt vindebro kan I besøge byens borg, som i sin tid blev bygget for at dæmme op for piratangreb. Flere gamle villaer i klassisk kanarisk arkitektur og en yndig kirke kan også beskues i byen, men ellers lokkes de fleste på udflugt rundt på øen. Nationalparken Timanfaya dækker en fjerdedel af Lanzarote med sine spektakulære landskaber skabt af tidligere tiders vulkanudbrud. I kan køre rundt i jeep blandt vulkanerne og se nærmere på et netværk af underjordiske grotter, og skal det være mere frodigt, er en vandretur i De 1000 Palmers Dal en mulighed.

Tilbage på det europæiske fastland besøges en overset perle: Den portugisiske hovedstad Lissabon. Med sine syv fotogene høje byder Lissabon på et postkort-perfekt panorama af brostensbelagte gyder, gamle ruiner og katedraler med hvide kupler, der alt sammen vidner om en broget historie. Indsejlingen til byen giver jer det bedste udsyn til tre prominente monumenter. Det gælder for Belem Tower, der blev bygget i 1520 for at forsvare byen, Opdagernes Monument, der hylder alle landets opdagelsesrejsende, og Cristo Rei – en Kristusstatue, der minder om Rio de Janeiros berømte vartegn. Jeronimus-klosteret og Triumfbuen er et par af de andre store seværdigheder.

Og så nærmer vi os rejsens afslutning. Det sidste anløb bliver i Southampton, der altid har været en vigtig havneby i det sydlige England, hvorfor den har været omkranset af tykke bymure som et forsvar mod angribende folk. I dag ses flere velbevarede strækninger af denne mur stadig rundt om det gamle centrum, ligesom flere imponerende porte stadig står. Southampton har også flere gamle bygninger, men ellers er det primært en by for shopping. Smut også forbi den hyggelig pub, Duke of Wellington, der ligger tæt på havnen. En klassisk pub i gammel stil med bindingsværk, blyindfattede ruder, gamle fotografier og en pejs, der tændes på køligere dage. Et perfekt sted at nyde en lager eller et glas ægte cider. Southampton er også et godt udgangspunkt for udflugter. London er f.eks. indenfor rækkevidde, og i den engelske hovedstad venter et utal af seværdigheder så som Tower of London, Big Ben og Buckingham Palace. Der er dog også masser at opleve i det øvrige Sydengland, hvor I kan besøge en eller flere af de historisk interessante byer som f.eks. elegante, romerske Bath, romantiske Winchester med den imponerende katedral og middelalderlige Salisbury med den berømte stensætning Stonehenge.

Den 28. januar er I tilbage i Hamborg, hvorfra der er bustransport til Danmark efter en oplevelsesrig rejse, der har bragt jer forbi mange lande og øer.

Udflugter

Ved samtlige anløb tilbyder rederiet en bred vifte af udflugter, så der er noget for enhver interesse. Udflugterne er med engelsktalende guide, og priserne afhænger af indhold og varighed og ligger derfor typisk på 350-2.000 kr. pr. udflugt. Det komplette udflugtsprogram for krydstogtet kan rekvireres ved henvendelse til Øster Lindet.

Tryghed på rejsen

Alle rejsebureauer, vi samarbejder med, er medlem af Rejsegarantifonden og følger derfor Udenrigsministeriets vejledninger. Dette betyder, at hvis Udenrigsministeriet ændrer deres risikovurdering og fraråder rejser til dit rejsemål, efter du har købt rejsen, så kan rejsen ombookes eller annulleres.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Skib

MSC Euribia

MSC Euribia

velkommen ombord på MSC EurIBIA Oplev den nye æra af krydstogskibe ombord på det revolutionerende MSC Euribia. Det topmoderne skib er på mange måder ekstraordin&aeli...