Flodkrydstogt - Seinen med Normandiet

FLODKRYDSTOGT: SEINEN OG NORMANDIET

Et flodkrydstogt med A-Rosa er en charmerende og afslappet måde at rejse gennem Europa. Skibene sejler ad de flotteste ”flodveje” – veje som gennem mange hundrede år er benyttet som fragtveje, men som nu også benyttes til de skønneste krydstogter. Du sejler gennem malerisk natur og fornemmer roen samtidig med, at du besøger kendte, interessante og historiske byer undervejs. På kun otte dage oplever du fem af Frankrigs charmerende byer - og det uden at skulle skifte hotel og bruge en masse spildtid på transport. I stedet kan du læne dig tilbage og nyde den smukke sejlads på Seinen samtidig med, at du rigtig bliver forkælet.

Eiffeltårnet, livsstilen eller kunsten? Du kan diskutere i timevis om, hvad det er, der gør Paris så speciel. Men en ting er næsten alle enige om: Paris er en af de smukkeste byer i verden. Og Paris set fra vandet er om muligt endnu smukkere. Langs Seinen - ude på landet - ses blomstrende enge og tætte skove, mens floden styrer mod Rouen, hvor Jeanne d'Arc blev brændt på bålet i 1431. Videre går det mod Normandiet, hvor både kunsten og historien kan følges på tæt hold. Du vil tage mange billeder, uanset om du besøger Claude Monets magiske have, eller det smukke Chateau de Bizy - også kendt som "Lille Versailes". Senere kan historien om landgangen under 2. verdenskrig følges med udsigt til den smukke kyst og de mange historiske seværdigheder.

 • Skib: A-Rosa Viva
 • Varighed: 8 dage /7 nætter
 • Påstigning: Paris
   
Dag   Havn   Land   Ank.   Afg.
  Dag 1   Egen transport til Paris. Check-ind   Frankrig   -   19:00
  Dag 2   Rouen   Frankrig   15:00   -
  Dag 3   Rouen   Frankrig   -   20:00
  Dag 4   Caudebec-en-Caux   Frankrig   00:30   22:00  
  Dag 5
 
  Les Andelys
  Vernon
  Frankrig
  Frankrig
  08:00
  14:30
  12:00
  -
  Dag 6
 
  Vernon
  Paris
  Frankrig
  Frankrig
  -
  18:00
  05:00
  -
  Dag 7   Paris   Frankrig   -   -
  Dag 8   Paris Check-ud   Frankrig   -   -

 


Premium prisen inkluderer:

 • 7-nætters flodkrydstogt i valgte kahytskategori
 • Helpension ombord på skibet
 • Et stort udvalg af drikkevarer
 • Engelsk- eller tysktalende cruise guide
 • Gratis wi-fi ombord
 • 15% rabat på spa-behandlinger
 • Rengøring og kahytsservice
 • Adgang til skibets faciliteter (spa-behandlinger tilkøbes)
 • Havneafgifter.


Premium prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra skibet
 • Udflugter
 • Forsikringer
 • Drikkepenge


DAGSPROGRAM

DAG 1
Du kan selv sørge for transporten til Paris, eller vi kan sørge for både fly og transfer til skibet. Der er ombordstigning fra kl. 15.00. Skibet ligger i den nordlige del af Paris i et område kaldet Saint-Denis. Båden sejler kl. 19.00. Nyd den smukke afsejling fra Paris med en drink, mens I betages af byen, som ligger badet i lys, mens den langsomt forsvinder bag jer. 

DAG 2
Efter morgenmaden er der god tid til at nyde udsigten over det smukke landskab med vinmarker og lavendelmarker, mens I langsomt sejler op ad Seinen. Kl. 15.00 ankommer I til middeladlerbyen Rouen. Tag på byrundtur til fods i den gamle bydel, som imponerer med sine mange bindingsværksbygninger, der fremstår flotte og velbevarede. Mens I drysser rundt i de smalle gader, vil I snart føle, at I er rejst tilbage i tiden. Følg i fodsporene på Frankrigs nationalhelt, Jeanne d'Arc, der blev brændt som kætter på bål her i 1431. Oplev også byens fantastiske katedral, som er udødeliggjort utallige gange af maleren Claude Monet. Er der tid til mere, skal I ikke glemme det 600 år gamle astromiske ur med blot en enkelt viser. Skibet overnatter i Rouen, så der er basis for en hyggelig aften i land.

DAG 3
Skibet er i land i Rouen hele dagen, så der er mulighed for at se mere i den charmerende og let kunstneriske by. Her er bl.a. nogle fine museer og et hyggeligt shoppingområde. Samtidig er vi i Normandiet, så der er også mulighed for at købe en udflugt med bus til den smukke Alabaster-kyst med de høje kalkstensklipper på begge sider af den lille hyggelige kanalby Eretrat. Læs mere om turen på skibet. Skibet forlader Rouen kl. 20.00.

DAG 4
Efter en stemningsfuld aftensejlads på Seinen ankommer I til Caudebec-en-Caux lidt efter midnat, således I kan gå i land tidligt næste morgen. Denne smukke og rolige lille by ligger i hjertet af Normandiet. Gå ikke glip af den lokale kirke, som især er værd at se pga. sin smukke arkitektur, og nyd en gåtur langs flodpromenaden med de små restauranter og caféer. Oplev livsstilen på landet med en cykeltur i det smukke landskab i Normandiet. En hyggelig dag, hvor du mærker den franske livsstil fra første parket og undgår byens stress og jag. Der tilbydes også udflugtsture, som bl.a. går til Seinens udmunding i den engelske kanal. Her er flere charmerende byer som Honfleur og Deauville. Læs mere om udflugter på skibet. Kl. 22.00 er der afgang mod Les Andelys.

DAG 5
Skibet når til Les Andelys kl. 08.00, hvor du har hele formiddagen i byen, der er kendt for sit slot, Chateau Gaillard, som i dag mest af alt er en ruin. Mens man vandrer rundt i omgivelserne, kan man levende forestille sig Richard Løvehjerte stå her og holde øje med fjenden under franskmændenes fremrykning gennem Seinedalen i Middelalderen.

Kl. 12.00 går turen videre mod Vernon. Efter frokost kan I nyde sejladsen fra soldækket med et glas vin. Ankomst kl. 14.30. Vernon er måske et af højdepunkterne i dit krydstogt. Her har du mulighed for at besøge Claude Monets hus og have i Giverny, som blot ligger få km fra Vernon. Turen kan tages på gåben eller med det lille turisttog. Claude Monets hus og have er en magnet for både haveentusiaster samt kunst- og kulturelskere. Den frodige have ligner en eng med blomster lige ud af et impressionistisk maleri - netop som Monet malede dette. Du vil være i stand til at beundre dette tæt på. Aftenen kan passende benyttes til en slentretur i Vernons gader og måske finde et lille lokalt spisested. Båden sejler først igen hen på de tidlige morgentimer. 

DAG 6
Skibet sejler fra Vernon kl. 05.00 og har nu kurs mod endestationen Paris. I har hele dagen ombord på skibet. I godt vejr er det en fornøjelse at slappe af på soldækket med en bog eller måske et spil kort. Løbende serveres små sjusser eller en kop dejlig kaffe. Der er ankomst til Paris kl. 18.00. Det giver mulighed for en glad aften i Byernes By. 

DAG 7
Skibet ligger i Paris hele dagen og aftenen. På skibet tilbydes et stort udvalg af udflugter. Men det er også muligt at indtage Paris på egen hånd og gå på opdagelse ud fra egen interesse. Byen tilbyder mange pragtfulde seværdigheder som Eiffeltårnet, Champs-Élysées, Louvre, Triumfbuen, Notre Dame og Montmartre. Paris - byen hvor kærligheden blomstrer, og drømme bliver til virkelighed - byder dig velkommen med al sin pragt. Her kan man sagtens få flere dage til at gå. I har blot en enkelt, medmindre I vælger at forlænge med ekstra dage i Byernes By. 

DAG 8
Efter morgenmaden er det tid til at forlade skibet og få fast gund under fødderne igen.

Bemærk - om vandstand og sluser

På et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse afhænger af naturens luner. Vandstanden i floderne kan påvirke programmet, og skibets kaptajn afgør, hvorvidt programmet kan gennemføres efter planen. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Rederiet forsøger altid at gæsterne mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus, hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse stop. 

På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at rederiet vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give gæsterne mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Generelt tager vi forbehold for ændringer i programmet. 

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Skib

A-Rosa Viva

A-Rosa Viva

Velkommen ombord på A-ROSA VIVA Dette skib sejler på floden Seinen i Frankrig. Stort set alle ture starter og slutter i Paris. Iøvrigt det eneste skib på denne flod. Storbyf...