Flodkrydstogt - Douro

FLODKRYDSTOGT: DOURO CLASSIC

Et flodkrydstogt med A-Rosa er en charmerende og afslappet måde at rejse gennem Portugal. Skibet sejler af de flotteste ”flodveje” – veje som gennem mange hundrede år er benyttet som fragtveje, men som nu også benyttes til de skønneste krydstogter. Du sejler gennem malerisk natur og fornemmer roen samtidig med, at du besøger kendte, interessante og historiske byer undervejs. På kun en uge oplever du otte af Portugals mest charmerende byer - og det uden at skulle skifte hotel og bruge en masse spildtid på transport. I stedet kan du læne dig tilbage og nyde den smukke sejlads på Douro samtidig med, at du rigtig bliver forkælet.

Hvad tænker du på, når det kommer til Portugal? Spektakulære klipper og smagen af portvin. Tag med på et A-Rosa krydstogt på Douro og se direkte ind i Portugals sjæl. Startdestinationen på dette krydstogt er Porto. Så du har masser af muligheder for at slentre gennem den smukke gamle bydel, nyde udsigten fra Portugals højeste kirketårn eller nyde portugisernes favoritret - tørret fisk. 

 • Skib: A-Rosa Alva
 • Varighed: 8 dage / 7 nætter
 • Påstigning: Porto
   
  Dag   Havn   Land   Ank.   Afg.
  Dag 1   Ankomst med fly fra Hamborg og transfer til skibet   Portugal   -   -
  Dag 2

 
  Porto
  Régua
  Pinhão
  Portugal
  Portugal
  Portugal
  -
  13:00
  17:00
  07:00
  14:00
  -
  Dag 3
 
  Pinhão
  Vega Terron
  Portugal
  Portugal
  -
  17:00
  13:00
  -
  Dag 4
 
  Vega Terron
  Barca d'Alva
  Portugal
  Portugal
  -
  12:30
  12:00
  -
  Dag 5

 
  Barca d'Alva
  Pocinho
  Pinhao
  Portugal
  Portugal
  Portugal
  -
  11:15
  17:30
  09:00
  12:15
  -
  Dag 6

 
  Pinhão
  Régua
  Bitetos
  Portugal
  Portugal
  Portugal
  -
  09:00
  18:30
  07:00
  14:00
  -
  Dag 7

 
  Bitetos
  Cais da Lixa
  Porto
  Portugal 
  Portugal
  Portugal
  -
  08:30
  11:00
  06:45
  09:00
  -
  Dag 8 
 
  Porto
  Transfer til lufthavnen og fly retur til Hamborg
  Portugal   -   -


Prisen inkluderer:

 • 7-nætters flodkrydstogt i valgte kahytskategori
 • Helpension plus: Morgenmad, frokostbuffet og om aftenen vælger du dine forretter og desserter fra den lækre buffet, mens hovedretten serveres ved bordet
 • Drikkevarer hele dagen: Te, kaffe, læskedrikke, øl, mousserende vine og et udvalg af vine, cocktails og long drinks. 
 • Engelsk- eller tysktalende cruise guide
 • Gratis wi-fi ombord
 • 15% rabat på SPA behandlinger
 • Rengøring og kahytsservice
 • Adgang til skibets faciliteter (spa-behandlinger tilkøbes)
 • Havneafgifter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Udflugter
 • Forsikringer
 • Transfer fra lufthavn til skib t/r


Ønsker du at vi undersøger fly til Porto tur/retur - ring til os for at få tilsendt en pris.
 

DAGSPROGRAM

DAG 1
Der er fly fra Hamborg til Porto. Efter ankomst til Porto er der transfer til skibet og check-in. Skibet ligger i Porto natten over, så der er mulighed for at opleve lidt af Porto. De skinnende azulejo-facader på kirkevægge og rækkehuse er blandt vartegnene i Portugals næststørste by. Den gamle bydel, der er på UNIESCO's Verdensarvsliste, er ren poesi. Nyd dagen i Porto.

DAG 2
Der er afgang fra Porto kl. 07.00 mod Régua, som er den største by ved bredden af Douro. Det er så smukt et sted, at Alto Douro regionen har været på UNIESCO's Verdensarvsliste siden 2001. Byen spillede en grundlæggende rolle i produktionen og markedsføringen af portvin - som blev transporteret væk med sejlbåd - allerede i det 18. århundrede. Her ankommer du kl. 13.00, og skibet sejler videre mod Pinhão kl. 14.00, hvor der er ankomst kl. 17.00. Den lille by Pinhão ligger i den berømte portvinsregion i det område, hvor Douro og det omkringliggende landskab er mest malerisk. Byen er omgivet af fortryllende vinmarker og kvintas, der producerer vinen. Du kan besøge dem fra Pinhão og nyde vinsmagningen. Skibet ligger i Pinhão natten over.

DAG 3
Nåede du ikke vinsmagningen igår, eller fik du ikke nydt de smukke omgivelser nok, så er muligheden der i formiddag. Kl. 13.00 er der afgang mod Vega Terron, hvor der er ankomst kl. 19.00. Vega Terron er en krydstogthavn ved Douro-floden i Spanien og også kaldet "Porten til Spanien".  Byens mest karakteriske træk er springvandet Chafariz dos Pretos. Vega Terron er også i nærheden af Gigueira de Castelo Rodrigo, en landsby omgivet af forsvarsmure, der giver en indsigt i regionens liv allerede i det 13. århundrede. Castelo Rodrigo har været en vejpost for pilgrimme på vej til Santiago de Compostela. Du kan også besøge Salamanca. Byen er et af Spaniens største kunstnerriske og historiske steder. Det smukke hovedtorv, Plaza Mayor, ligger i centrum af byen, og på Cathedral Square findes 2 katedraler, en romansk katedral fra det 12. århundrede og den "nye" katedral fra det 18. århundrede. Det dominikanske kloster fra det 16. århundrede er bestemt også et besøg værd.

DAG 4
Der er stadig tid til at opleve Vega Terron og omegn. Efter en lille afstikker til Spanien sejler skibet kl. 12.00 et kort stykke tilbage til Portugal, og efter en halv times sejlads ankommer skibet til Barca d'Alva kl. 12.30. Barca d'Alvas oprindelse findes tilbage i middelalderen. Byen er smukkest at besøge i slutningen af februar og begyndelsen af marts, hvor mandeltræerne blomstrer i hvide og lyserøde farver og markerer begyndelsen på foråret. Nyd de smukke omgivelser i byen. Skibet ligger i Barca d'Alva natten over.

DAG 5
Skibet sejler fra Barca d'Alva kl. 09.00 og videre til Pocinho, hvor der gøres et kort stop, inden skibet sejler videre til Pinhão med ankomst kl. 17.30. Så er der ting, du ikke nåede på dag 2 og 3, er muligheden der nu. Skibet ligger i Pinhão natten over.

DAG 6
kl. 07.00 sejler skibet videre til Régua, hvor du igen har mulighed for at opleve det, du ikke nåede på dag 2. Kl. 14.00 sejler skibet mod Bitetos, hvor der er ankomst kl. 18.30. Her kan du slentre en rolig aftentur og nyde den smukke by.

DAG 7 
Skibet  sejler mod Porto kl. 06.45. Inden du når endestatinen, gøres et kort stop i Cais da Lixa fra kl. 08.30 til kl. 09.00. Der er ankomst til Porto kl. 11.00. Her har du så muligheden for at opleve Porto og se det, du ikke nåede den første dag.

DAG 8
Du nyder dn sidste morgenmad ombord, inden  du køres til lufthavnen for at flyve hjem efter et dejligt, uforglemmeligt krydstogt.

Bemærk - om vandstand og sluser

På et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse afhænger af naturens luner. Vandstanden i floderne kan påvirke programmet, og skibets kaptajn afgør, hvorvidt programmet kan gennemføres efter planen. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Rederiet forsøger altid at gæsterne mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus, hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse stop. 

På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at rederiet vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give gæsterne mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Skib

A-Rosa Alva

A-Rosa Alva

Velkommen ombord på A-ROSA ALVA Dette skib sejler på floden Duoro i Portugal. Iøvrigt det eneste skib på denne flod. Storbyferie! Eller hvad med at besøge en ræ...