Flodkrydstogt - Rhinen Syd

FLODKRYDSTOGT: SYDLIGE RHINEN

Et flodkrydstogt med A-Rosa er en charmerende og afslappet måde at rejse gennem Europa af de flotteste ”flodveje” – veje som gennem mange hundrede år har været benyttet som fragtveje, men som nu også benyttes til de skønneste krydstogter, hvor du sejler gennem malerisk natur og fornemmer roen, samtidig med at du besøger kendte, interessante og historiske byer undervejs.

Tag med på et krydstogt, der tager dig med på en af Rhinens mest romantiske strækninger fra Köln til Strasbourg og Basel. Læn dig tilbage og nyd den skønne sejllads fra skibets soldæk, når der sejles gennem den smukke Rhindal omgivet af bjerge, vinmarker, små byer og gamle middelalderborge. Et dejligt krydstogt med spændende oplevelser og tid til at få sjælen med. 

 • Skib: A-Rosa Brava og A-Rosa Aqua
 • Varighed: 8 dage / 7 nætter + 1 nat i Köln
 • Påstigning: Köln
   
  Dag   Havn   Land   Ank.   Afg.
  Dag 1
 
  Egen transport til Köln
  1 overnatning i Köln m/morgenmad
  Tyskland
 
  -
 
 
  Dag 2   Ombordstigning i Köln   Tyskland   -   17:00
  Dag 3   Mainz   Tyskland   12:00   16:00
  Dag 4   Strasbourg (Kehl)   Frankrig   13:00   -
  Dag 5   Strasbourg (Kehl)   Frankrig   -   13:00
  Dag 6   Basel   Schweiz   08:30   19:30
  Dag 7   Breisach   Tyskland   07:30   13:00
  Dag 8    Koblenz   Tyskland   16:00   22:00
  Dag 9   Köln - skibet forlades i løbet af formiddagen   Tyskland   06:00   -Premium prisen inkluderer:

 • 1 nat med morgenmad på min. 3* hotel i Köln
 • 7-nætters flodkrydstogt i valgte kahytskategori
 • Helpension ombord på skibet
 • All inklusive med et bredt udvalg af drikkevarer
 • Engelsk- eller tysktalende cruise guide
 • Gratis wi-fi ombord
 • 15% rabat på spa-behandlinger
 • Rengøring og kahytsservice
 • Adgang til skibets faciliteter (spa-behandlinger tilkøbes)
 • Havneafgifter.


Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra hotellet / skibet
 • Mad og drikkevarer udover de nævnte
 • Udflugter
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Der kan tilkøbes parkering i Köln. En uges parkering inkl. transfer mellem parkeringsanlæg og skibet fra kr. 800 pr. bil. Ring og hør nærmere.

DAGSPROGRAM

DAG 1
Når du ankommer til Köln på førstedagen, indlogeres du på et godt hotel i byens centrum. Besøg den berømte gotiske katedral med de to ikoniske tårne, som er indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. For en uovertruffen udsigt over byen, kan du bestige de 509 trin i det ene kirketårn. For en mere afslappende fornøjelse, der taler til dine andre sanser, kan du besøge byens museer for chokolade og dufte. Kölns arkitektur blander antikke, romerske mure med middelalderlige kirker og avantgarde strukturer. Den hyggelige bykernes atmosfære indbyder til en slentretur med shopping og nydelse af en dejlig frokost og en forfriskende fadøl.

DAG 2
Du har stadig det meste af dagen til rådighed i Köln. Der er ombordstigning fra kl. 14.00 og båden sejler kl. 17.00. 

DAG 3
Der er ankomst til Mainz kl. 12.00. Mainz er en karnevalsby kendt for sin muntre stemning og hyggelige bymidte. Gå en tur langs den fredfyldte flodbred og nyd et godt glas af den lokale vin eller kig forbi den imponerende Augustinerkirke - byens berømte katedral. Den kan prale af et fantastisk interiør, som af kendere betegnes som noget af det flotteste i den kristne verden, mens det kurfyrstelige slot er et pragteksemplar indenfor renæssance arkitektur. Byens "Altstadt" emmer af nostalgi, og der er masser af små fortryllende pubber og cafeer på torvet og i de tilstødende brostensgader. Skibet sejler fra Mainz kl. 16.00. Nyd eftermiddagssolen og udsigten langs Rhinen, når I fortsætter jeres sejlads.

DAG 4
Der er god tid til en lidt sen morgenmad og måske afslapning på soldækketm inden I kl. 13.00 ankommer til storbyen Strasbourg. Den romerske kommandør Drusus grundlagde Strasbourg som en militær forpost i år 12 f.Kr. I dag er det en blomstrende metropol  og den vigtigste by i vinområdet Alsace. Med sine middelalderlige bindingsværkshuse og elegante bypaladser er Strasbourg en af de smukkeste byer i Nordøstfrankrig. Den gamle bydel, der har tilnavnet ”Petit France” er bedårende. Den er beliggende på en lille ø, hvor floden løber ud i en labyrint af kanaler med masser af vinstuer langs kanalerne. Behøver vi nævne, at "Petit France" er at finde på UNESCO’s Verdensarvsliste? Byens vartegn er den gotiske domkirke fra 1439 i lyserød sandsten, der med sit karakteristiske tårn - hvis planlagte tvilling aldrig er blevet bygget - kan ses fra lang afstand. Fra katedralens udsigtsplatform minder den omkringliggende by om et modeljernbanesæt. 

Skibet overnatter i Strasbourg, og det bør udnyttes til en skøn aften i land. Indtag den henrivende by og nyd den i al sin flor.

DAG 5
Efter morgenmaden er der stadig tid til at opleve mere af Strasbourg. Måske man skal se nærmere på Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol eller Europaparlamentet, som holder til i byen. Fra Strasbourg starter også de mest populære vinruter i Alsace. Her er både mulighed for skønne naturområder, vinsmagning og besøg i et par af de skønne vinbyer. Her er Colmar en af de  mest stemningsfulde af slagsen med masser af blomster og alsacisk idyl. Der er afgang igen kl. 13.00.

DAG 6
Ca. kl. 08.30 er der ankomst til Basel - den 3. største by i Schweiz. En vigtig kulturby, der huser en lang række museer, teatre og det imponerende kunstmuseum. Basel er delt i to dele af Rhinen, som snor sig gennem byen. Den gamle bydel på sydsiden er den mest turistvenlige del. Tag på opdagelse til fods og nyd stemningen og den dejlige udsigt langs med Rhinen. Perlerne i det historiske centrum er byens gamle og farverige rådhus og Antonius Kirke. Byen byder også på en farverig palet af kunstmuseer, så et besøg på et af disse er nærmest et "must". Fra den centrale markedsplads går man ind i den gamle bydel ved Münsterplatz, hvor vi finder byens smukke middelalderkatedral. Med sin centrale placering ved floden har katedralen været hjemsted for en række store begivenheder i Basels historie. Vi får også et mere moderne element af byen med, når vi går gennem Freie Strasse - en af Basels store shoppegader. Kl. 19.30 er der afgang igen.

DAG 7 
Kl. 07.30 er der ankomst til Breisach. Denne lille by ligger på en stejl klint langs Rhinen, sydvest for Kaiserstuhl-bakkerne. Byens vigtigste vartegn er katedralen, Münster Sankt Stephan. Den ligger højt over byen på bakken Mons Brisiacus med udsigt over Rhindalen og huser imponerende kunstværker. Et af områdets highlights er vingården Geldermanns, som ligger i Breisach. Her kan man få både rundvisning i produktionen og vinkælderen og ikke mindst smagsprøver. Det er mousserende sektvine af en glimrende kvalitet. Kl. 13.00 sejler skibet videre mod Koblenz. Her er en dejlig eftermiddag ombord til at nyde sejladsen fra soldækket.

DAG 8
Formiddagen nydes på skibet. Kl. 16.00 ankommer skibet til Koblenz - en af Tysklands smukkeste og ældste byer, som ligger ved det verdenskendte ”Deutsches Eck”, hvor Rhinen og Mosel løber sammen. Fransk livsstil og tysk tradition har her skabt et helt specielt miljø, hvor hyggelige vinbarer, et køkken der går fra raffineret til rustikt, samt en naturlig gæstfrihed trives i bedste velgående. Der kommer besøgende fra hele verden til Koblenz – bare for at mærke denne særlige stemning i de små stræder, romantiske kroge og på de indbydende pladser. Det kan anbefales at nyde en aften i land, da der er sen afrejse. Et andet must er den fuldstændig fantastiske tovbanetur over Rhinen til fæstningen Ehrenbreitstein, hvorfra udsigten er ganske spektakulær over Rhindalen. Skibet sejler kl. 22.00.

DAG 9
Vi er vel tilbage i Köln. Flodkrydstogtet slutter, hvor det begyndte, når skibet anløber Köln kl. 06.00. Her kan du nyde den sidste morgenmad, inden du atter får fast grund under fødderne i løbet af formiddagen.

Bemærk - om vandstand og sluser

På et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse afhænger af naturens luner. Vandstanden i floderne kan påvirke programmet, og skibets kaptajn afgør, hvorvidt programmet kan gennemføres efter planen. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Rederiet forsøger altid at gæsterne mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus, hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse stop. 

På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at rederiet vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give gæsterne mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Skib

A-Rosa Aqua

A-Rosa Aqua

Velkommen ombord på A-ROSA AQUA Dette skib sejler på floderne Rhinen, Main og Mosel. Disse floder går gennem landene Holland, Belgien, Luxembourg og Tyskland. Få visse tu...
A-Rosa Brava

A-Rosa Brava

Velkommen ombord på A-ROSA BRAVA Dette skib sejler på floderne Rhinen, Main og Mosel. Disse floder går gennem landene Holland, Belgien, Luxembourg og Tyskland. Få ture kr...