Flodkrydstogt - Romantik på Rhinen og Mosel

FLODKRYDSTOGT: ROMANTIK PÅ RHINEN OG MOSEL

Hvem kan ikke trænge til en ferie med ren afslapning i et stille og roligt tempo – men stadig fyldt med oplevelser? Tag med og lad dig forkæle i lækre omgivelser, nyd den flotte natur og fordyb dig i de spændende og historiske steder undervejs på dette dejlige flodkrydstogt. På flodkrydstogter sejles med forholdsmæssigt små, men eksklusive skibe med typisk et par hundrede gæster ombord. Det gør et flodkrydstogt til en rigtig hyggelig, intim og fredfyldt oplevelse.

Oplev vinmarker, middelhavsklima og smuk natur på denne tur. Med Rieslings blomstrende bjergskråninger og jernbanelinjer, der ser ud til at høre hjemme i et modeljernbanesæt. Se de mægtige slotte, byer hvor vinen fremstilles og legendariske Lorelei i Rhinen for ikke at nævne de spektakulære kirker, klostre og verdslige bygninger fra alle perioder, der strækker sig langs bredden af Rhinen lige så tæt som kolonihaver langs andre floder. Få en masse uforglemmelige oplevelser på dette skønne flodkrydstogt.

 • Skib: A-Rosa Flora og A-Rosa Silva
 • Varighed: 8 dage / 7 nætter + 1 nat i Köln
 • Påstigning: Köln
   
Dag   Havn   Land   Ank.   Afg.
  Dag 1
 
  Egen transport til Köln
  1 overnatning i Köln m/morgenmad
  Tyskland
 
  -
 
 
  Dag 2   Ombordstigning i Köln   Tyskland   -   20:00
  Dag 3   Koblenz
  Mainz
  Tyskland
  Tyskland
  06:00
  22:00
  13:00
  -
  Dag 4
 
  Mainz
  Rüdesheim
  Tyskland
  Tyskland
  -
  15:00
  13:00
  -
  Dag 5
 
  Rüdesheim
  Bernkastel-Kues
  Tyskland
  Tyskland
  -
  23:30

  08:00

  Dag 6   Bernkastel-Kues   Tyskland   -   23:30
  Dag 7   Trier-Mehring   Tyskland   06:00   18:30
  Dag 8    Cochem   Tyskland   07:00   17:00
  Dag 9   Köln - skibet forlades i løbet af formiddagen   Tyskland   06:00   -Premium prisen inkluderer: 

 • 1 nat med morgenmad på min. 3* hotel i Köln
 • 7-nætters flodkrydstogt i valgte kahytskategori
 • Helpension ombord på skibet
 • All Inclusive med bredt udvalg af drikkevarer
 • Engelsk- eller tysktalende cruise guide
 • Gratis wi-fi ombord
 • 15% rabat på spa-behandlinger
 • Rengøring og kahytsservice
 • Adgang til skibets faciliteter (spa-behandlinger tilkøbes)
 • Havneafgifter.


Premium prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra hotellet / skibet
 • Mad og drikkevarer udover de nævnte
 • Udflugter
 • Drikkepenge
 • Forsikringer

Der kan tilkøbes parkering i Köln. En uges parkering inkl. transfer mellem parkeringsanlæg og skibet fra kr. 800 pr. bil. Ring og hør nærmere.


DAGSPROGRAM

DAG 1
Når du ankommer til Köln på førstedagen, indlogeres du på et godt hotel i byens centrum. Besøg den berømte gotiske katedral med de to ikoniske tårne, som er indskrevet på UNESCO's Verdensarvsliste. For en uovertruffen udsigt over byen, kan du bestige de 509 trin i det ene kirketårn. For en mere afslappende fornøjelse, der taler til dine andre sanser, kan du besøge byens museer for chokolade og dufte. Kölns arkitektur blander antikke, romerske mure med middelalderlige kirker og avantgarde strukturer. Den hyggelige bykernes atmosfære indbyder til en slentretur med shopping og nydelse af en dejlig frokost og en forfriskende fadøl.

DAG 2
Denne morgen har du stadig en hyggelig formiddag til rådighed i Köln. Der er ombordstigning fra kl. 15.00, og båden sejler kl. 20.00. 

DAG 3
Skibet ankommer til Koblenz kl. 06.00 - en af Tysklands smukkeste og ældste byer, som ligger ved det verdenskendte ”Deutsches Eck”, hvor Rhinen og Mosel løber sammen. Fransk livsstil og tysk tradition har her skabt et helt specielt miljø, hvor hyggelige vinbarer, et køkken der går fra raffineret til rustikt, samt en naturlig gæstfrihed trives i bedste velgående. Der kommer besøgende fra hele verden til Koblenz – bare for at mærke denne særlige stemning i de små stræder, romantiske kroge og på de indbydende pladser. Det kan anbefales at nyde en aften i land, da der er sen afrejse. Et andet must er den fuldstændig fantastiske tovbanetur over Rhinen til fæstningen Ehrenbreitstein, hvorfra udsigten er ganske spektakulær over Rhindalen. Kl. 13.00 sejler skibet videre til Mainz, hvor der er ankomst kl. 22.00. Selvom det er lidt sent, er Mainz en hyggelig by, hvor man sagtens kan gå i land og få en godnatdrink. 

DAG 4
Efter en god nats søvn er det på tide at opleve Mainz. En karnevalsby kendt for sin muntre stemning og hyggelige bymidte. Gå en tur langs den fredfyldte flodbred og nyd et godt glas af den lokale vin eller kig forbi den imponerende Augustinerkirke - byens berømte katedral. Den kan prale af et fantastisk interiør, som af kendere betegnes som noget af det flotteste i den kristne verden, mens det kurfyrstelige slot er et pragteksemplar indenfor renæssance arkitektur. Byens "Altstadt" emmer af nostalgi, og der er masser af små fortryllende pubber og caféer på torvet og i de tilstødende brostensgader. Skibet sejler fra Mainz kl. 13.00 med ankomst til Rüdesheim kl. 15.00. Lige tids nok til at spise frokost ombord. Tag det lille traktortog gennem vinmarkerne ind til byens centrum eller gå en hyggelig tur ad samme rute. Vel inde i centrum bliver gaderne smalle med brosten. Rüdesheims største attraktion er den verdensberømte gade Drosselgasse, som er 144 meters livsglæde. I tidernes morgen det ægte centrum for Rhin-romantikkens inspirerede digtere og musikere. Det var her Brahms komponerede sin symfoni nr. 3. Rüdesheim er det mest kendte sted i Rheingau og har masser af kulturelle attraktioner, herunder statelige hjem og befæstninger. Vi anbefaler en kop Rüdesheim-kaffe, som blev opfundet her eller måske bare et glas af de gyldne vindråber. I har aftenen og natten i Drosselgasse og Rüdesheim.

DAG 5
Morgenmaden kan nydes, mens I forlader Rüdesheim først på dagen. I har en hel dag ombord på skibet, så der er rig lejlighed til at nyde en dag på soldækket - evt. kombineret med en gang massage i spa-afdelingen. Fra soldækket er der en fantastisk udsigt over landskabet, der langsomt glider forbi jer. Slap af med en bog i solen eller nyd et glas vin og et spil kort. Dagen er bedst velegnet til afslapning, hvor I kommer helt ned i gear. Kort før midnat er I fremme i næste havn. 

DAG 6
Når I står op i dag, er skibet ankommet til Bernkastel-Kues. En dobbeltby på hver side af Moselfloden, som i dag er vokset sammen og forbundet af en bro. Start dagen med en frisk vandretur op til borgruinen Landshut, som dateres tilbage til det 4. århundrede. Vandreturen går gennem vinmarker og er på knap 1 km - opad. Belønningen er dog værd at få med - en smuk udsigt over Moselfloden og de 2 gamle byer omkranset af vinmarker. Selvom det er en ruin, er der ikke helt tomt på toppen. Her finder I en fin restaurant, hvor I evt. kan få tørsten slukket.

Tilbage i byen er Bernkastel den mest charmerende af de to byer. Kald den blot en ægte juvel! Byen har en uforglemmelig atmosfære i en malerisk kulisse. En gammel middelalderby fuld af historie og kultur. Skønne bindingsværkshuse pryder gadebilledet med små torve og udendørs knejper. Nyd prisvindende vine fra velkendte vingårde - hvad enten det er i en af ​​de hyggelige vinbarer, i en rustik vinkrog under en vinsmagning med en vinproducent eller under en rundtur på de stejle vingårdskråninger. Har I stadig tid, er også bymidten i Kues værd at besøge. Her finder I de samme gamle gader, der emmer af historie. Blomsterrige plazaer og gamle bevaringsværdige bygninger. Dog er det hele lidt større i Kues. Skibet bliver liggende til midnat, så måske en middag ude i byen kan friste. Der er afgang mod Trier-Mehring kl. 23.30.


DAG 7 
Skibet ankommer til Trier-Mehring kl. 06.00. Trier er Tysklands ældste by og ligger i den vestlige del af Moseldalen og vinregionen nær grænsen til Luxembourg. En rigtig fin by med nogle af de bedst bevarede monumenter og bygninger fra romernes storhedstid. Regionen er præget af de typiske Mosel-vinmarker. Det bedste sted, du kan starte en gåtur rundt i Trier, er fra den imponerende byport, Porta Nigra. I den barokke park, Palastgarten, finder du nogle interessante romerske badeanstalter. Amfiteateret med plads til 20.000 tilskuere og Römersbrüske er flere gode eksempler på romernes bygningskunst. Det hele er med på UNESCO's Verdensarvsliste. Nyd din tid i byen, udforsk Moseldalen og lær historien om Rheinland-Pfalz. Kl. 18.30 sejler skibet videre mod næstsidste stop.

DAG 8
Kl. 07.00 ankommer skibet til Cochem. Hele Mosel-regionen omkring Cochem er en verden af gamle bindingsværkshuse i et kuperet område med middelalderidyl. Rundt om i vinmarkerne dyrkes de berømte Riesling vine. Byens vartegn er utvivlsomt det berømte slot Reichsburg, der tårner sig op over floden og byen. Men vidste du, at den vesttyske regering havde bygget en hemmelig bunker her til sin føderale bank? Mærkeligt, men sandt! Og du har mulighed for at besøge den under dit besøg. Gå også en tur langs Moselpromenade ved floden for at stifte bekendtskab med det kønne gadebillede i Cochem. Herfra kan du se smukke og velbevarede bindingsværkshuse og charmerende flodbåde, der vugger på vandet. Oplev byens mange historiske seværdigheder som f.eks. porttårnet og portnerboligen fra middelalderen eller det imponerende barokke rådhus. Kl. 17.00  sejler skibet mod Köln, som også er endestation på dette smukke krydstogt.

DAG 9
Flodkrydstogtet slutter, hvor det begyndte, når skibet anløber Köln kl. 06.00. Her kan du nyde den sidste morgenmad, inden du atter får fast grund under fødderne i løbet af formiddagen.

Bemærk - om vandstand og sluser

På et flodkrydstogt skal man være opmærksom på, at rejsens gennemførelse afhænger af naturens luner. Vandstanden i floderne kan påvirke programmet, og skibets kaptajn afgør, hvorvidt programmet kan gennemføres efter planen. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at man på et flodkrydstogt skal være indstillet på disse forhold, som bl.a. medfører, at ekstraordinært lav eller høj vandstand kan betyde ændringer i skibets sejlplan og dermed have indflydelse på gennemførelsen af rejsens program. Rederiet forsøger altid at gæsterne mest mulig tid i de byer og ved de seværdigheder, som besøges. Derfor kan en del af transporten foregå med bus, hvis vandstanden vil forsinke eller direkte forhindre gennemførelsen af visse stop. 

På alle floder - men især på Rhinen - er skibene underlagt de enkelte slusers åbningstider. Oftest er slusetiderne bestilt i forvejen, men alligevel kan der ved eksempelvis eftersyn eller reparationsarbejde opstå forsinkelser, som kan betyde, at rederiet vælger at lade en del af transporten foregå med bus for at give gæsterne mest mulig tid i de planlagte anløbsbyer. Man må derfor være indstillet på, at man i tilfælde af ændringer i vandstanden på floderne eller som følge af reparationsarbejde på sluserne kan opleve at tilbagelægge visse strækninger i bus fremfor med skibet, uden at dette kan betragtes som en mangel ved rejsen.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Skib

A-Rosa Flora

A-Rosa Flora

Velkommen ombord på A-ROSA FLORA Dette skib sejler på floderne Rhinen, Main og Mosel. Disse floder går gennem landene Holland, Belgien, Luxembourg og Tyskland. Få ture kr...
A-Rosa Silva

A-Rosa Silva

Velkommen ombord på A-ROSA SILVA Dette skib sejler i visse perioder på floderne Rhinen, Main og Mosel. I andre perioder flyttes skibet og sejler på Donau. Storbyferie! Eller h...