Flodkrydstogt - Rhinen Nord med A-Rosa

FLODKRYDSTOGT: NORDLIGE RHINEN

Hvem kan ikke trænge til en ferie med ren afslapning i et stille og roligt tempo – men stadig fyldt med oplevelser? Tag med og lad dig forkæle i lækre omgivelser, nyd den flotte natur og fordyb dig i de spændende og historiske steder undervejs på dette dejlige flodkrydstogt. På flodkrydstogter sejles med forholdsmæssigt små, men eksklusive skibe med typisk et par hundrede gæster ombord. Det gør et flodkrydstogt til en rigtig hyggelig, intim og fredfyldt oplevelse.

Mægtige Rhinens afsluttende forestilling er en betagende én af slagsen. Før floden løber ud i Nordsøen, deler den sig i fem grene, hvor vandet flyder gennem det uberørte landskab som en udspredt vifte og lægger sine berømte byer med deres folk, kultur, museer og fantastiske arkitektur bag sig. Når du indånder den uforlignelige, friske luft, forstår du, hvorfor floden har så travlt med at komme ud til det åbne hav. Her blæser vinden befriende omkring dig og giver dig en ubeskrivelig følelse af frihed, mens du spotter sæler, farverige sejlbåde og gamle hollandske fiskelandsbyer, hvis huse har de ejendommelige kamtakker på gavlene.

 • Skib: A-Rosa Brava og A-Rosa Silva
 • Varighed: 8 dage / 7 nætter + 1 nat i Köln
 • Påstigning i Köln
 • Rute: Köln - Hoorn - Zaanstad - Amsterdam - Rotterdam - Gent - Antwerpen - Nijmegen - Köln

 

  Dag   Havn   Land   Ank.   Afg.
  Dag 1
 
  Egen transport til Köln
  1 overnatning i Köln m/morgenmad
  Tyskland
 
  -
 
 
  Dag 2   Ombordstigning i Köln   Tyskland   -   15:00
  Dag 3   Hoorn / Ijsselmeer   Holland   12:00   23:00
  Dag 4
 
  Zaanstad
  Amsterdam
  Holland
  Holland
  06:00
  13:00
  12:00
  23.00
  Dag 5   Rotterdam   Holland   08:00   14:00
  Dag 6   Gent   Belgien   07:00   18:00
  Dag 7   Antwerpen   Belgien     03.00   18:00
  Dag 8    Nijmegem   Holland   09:00   13:00
  Dag 9   Köln - skibet forlades i løbet af formiddagen   Tyskland   06:00   -Prisen inkluderer:

 • 1 nat med morgenmad på min. 3* hotel i Köln
 • 7-nætters flodkrydstogt i valgte kahytskategori
 • PREMIUM ALL INCLUSIVE: Inkl helpension ombord på skibet
 • PREMIUM ALL INCLUSIVE: Inkl bredt udvalg af drikkevarer hele dagen
 • Engelsk- eller tysktalende cruise guide
 • Gratis wi-fi ombord
 • 15% rabat på SPA behandlinger
 • Rengøring og kahytsservice
 • Adgang til skibets faciliteter (spa-behandlinger tilkøbes)
 • Havneafgifter.

Prisen inkluderer ikke:

 • Transport til og fra hotellet / skibet
 • Mad og drikkevarer udover de nævnte
 • Udflugter
 • Forsikringer

Der kan tilkøbes parkering i Köln. En uges parkering inkl. transfer mellem parkeringsanlæg og skibet fra kr. 800 pr. bil. Ring og hør nærmere.

DAGSPROGRAM

DAG 1
Når du ankommer til Köln på førstedagen, indlogeres du på et godt hotel i byens centrum, bare 10 minutters gang fra den berømte gotiske katedral med de to ikoniske tårne, som er indskrevet på UNESCOs Verdensarvsliste. For en uovertruffen udsigt over byen, kan du bestige de 509 trin i det ene kirketårn. For en mere afslappende fornøjelse, der taler til dine andre sanser, kan du besøge byens museer for chokolade og dufte. Kölns arkitektur blander antikke, romerske mure med middelalderlige kirker og avantgarde strukturer. Den hyggelige bykernes atmosfære indbyder til en slentretur med shopping og nydelse af en dejlig frokost og en forfriskende fadøl.

DAG 2
Denne morgen har du stadig en hyggelig formiddag til rådighed i Köln. Der er ombordstigning fra kl. 15.00 og båden sejler kl. 17.00. 

DAG 3
Den lille, hyggelige by Hoorn ligger ved Ijsselmeer, der er en sø skabt og adskilt fra Vadehavet ved hjælp af en dæmning. Tilbage i det 16. århundrede var Hoorn en af Hollands vigtigste havne, og historien om byens guldalder, hvor handel bragte velstand med sig, fortælles i Det Vestfrisiske Museum. Den smukke gamle kirke, Noorderkerk, bør også ses.

DAG 4
Zaanstad er et område beliggende mellem Amsterdam og kysten, der tidligere var kendt for sin tømmerindustri, landbrug og hvaljagt. Den russiske zar, Peter Den Store, boede her, mens han lærte om skibsbyggeri. ”Det Blå Hus” blev i sin tid malet af den impressionistiske maler, Claude Monet.

Amsterdam kræver næppe nogen nærmere introduktion. Den hollandske hovedstad er kendt for sine kanaler, den smukke arkitektur, Anne Franks Hus og Rijksmuseet bare for at nævne lidt. En spændende og meget afvekslende by, der blander nyt og gammelt, det kunstneriske og kommercielle, det travle og fredfyldte.

DAG 5
Den hollandske storby, Rotterdam, har Europas største havn, og skibet lægger til tæt på byens centrum. Tag evt. en vandtaxi for at komme hurtigere rundt i byen eller kryds den spektakulære Erasmus-bro, hvis arkitektur leder tankerne hen på en blanding mellem et sejlskib og en harpe, til fods. Byen er fyldt med fascinerende bygningsværker som f.eks. de ikoniske Kube-huse, det 185 m høje udsigtstårn, Euromast, og den særegne markedshal. En gåtur rundt i byen byder derfor på nye, spændende syn rundt om hvert gadehjørne. Ikke langt fra byen finder du også en af Hollands mest berømte og idylliske seværdigheder: Kinderdijks 19 vindmøller, der blev bygget i 1740 for at bekæmpe oversvømmelser.


DAG 6
Gent er en kompakt og autentisk by, hvor fortid og nutid går hånd i hånd. En gåtur gennem byen er derfor næsten som en lille rejse gennem tiden, hvor du kan opleve nogle af byens skatte så som den barokke Skt. Bavo katedral og den imponerende middelalderborg, Gravensteen, der er som taget ud af en historisk roman, komplet med voldgrav, stejle tykke mure med vagttårne og en fangekælder, hvor der udstilles torturinstrumenter. Herefter kan det være tiltrængt med en god kop kaffe og lidt belgisk chokolade på en lille café i den gamle bydel.

DAG 7 
Med tilnavnet ”Diamanternes By” må Antwerpen anses for at være en lille juvel – og det er byen. Tilnavnet skyldes byens vigtige rolle i hele verdens diamanthandel. Antwerpen er rig på kunst og kultur og var i mange år bl.a. hjemby for barokmaleren Rubens, hvis hjem i dag er museum. To af hans mesterværker kan ses i den enorme og imponerende gotiske Vor Frue katedral, mens det udendørs Middelheimmuseum fremviser en omfattende samling af både klassiske og eksperimentelle skulpturer af mange kunstnere. Antwerpen er i dag også udråbt til Belgiens gastronomiske hovedstad, hvor du kan smage belgiske specialiteter som vafler, chokolade og øl.

DAG 8
Den ældste by i Holland er Nijmegen, der har fejret 2000-års fødselsdag og i dag er en pulserende by med mange kulturelle tilbud i form af interessante museer, smuk arkitektur og gode shoppingmuligheder. De brostensbelagte gader i den gamle bydel har mange finurlige butikker og fristende caféer, og du kan blive klogere på forskellige religioner i det fascinerende Museumpark Orientalis eller teste alle andre sanser end synet på det særlige muSEum, hvor du går rundt i komplet mørke.

DAG 9
Flodkrydstogtet slutter, hvor det begyndte, når skibet anløber Köln om morgenen på rejsens niende dag. Her kan du nyde den sidste morgenmad, inden du atter får fast grund under fødderne i løbet af formiddagen.

Status:
Ring for priser på 7010 6343

Skib

A-Rosa Brava

A-Rosa Brava

Velkommen ombord på A-ROSA BRAVA Dette skib sejler på floderne Rhinen, Main og Mosel. Disse floder går gennem landene Holland, Belgien, Luxembourg og Tyskland. Få ture kr...
A-Rosa Silva

A-Rosa Silva

Velkommen ombord på A-ROSA SILVA Dette skib sejler i visse perioder på floderne Rhinen, Main og Mosel. I andre perioder flyttes skibet og sejler på Donau. Storbyferie! Eller h...