Prisstruktur Costa

Også Costa Cruises tilbyder prisdifferencerede krydstogter. En rigtig god struktur som betyder at der er krydstogter i alle prislag, Priserne er tilpasset alt efter hvad der er inkluderet af services. Ønsker du et krydstogt billigst muligt, så er der super priser at vælge mellem, samtidig med at der også er et lækkert luksusprodukt til de som gerne vil betale ekstra for dette. 

Dvs. du skal ikke alene vælge skib og rute, men også hvilken Oplevelsespakke du ønsker. Herunder ser du en kort skitse over forskellen på de forskellige kategorier af oplevelser og længere nede på siden følger en mere specifik beskrivelse af hvad hver Oplevelsespakke inkluderer. 

  BASIC
  OPLEVELSE   
COMFORT
CLASSIC
   OPLEVELSE   
COMFORT
PREMIUM
   OPLEVELSE   
DELUXE
   OPLEVELSE   
  BESTILLING        
  Prisgaranti Nej Ja Ja Ja
  Kahyttens beliggenhed Standard Standard Priviliged Priviliged
  Dæk Lower deck Lower deck Højere deck Højere deck
  Størrelse på kahytten Standard Standard Lidt større Lidt større
  OMBORD        
  Deluxe fordele   Nej Nej Nej Ja
  Drikkepakke Ingen Pranzo e Cena Piu Gusto Intenditore
  Valg af spisehold Nej Nej Ja Ja
  24 timers room-service Nej Nej Ja Ja
  Morgenmad i kahytten Nej Nej Ja Ja
  Fri adgang til spaområde Nej Nej Kun Samsara Kun Samsara

Under krydstogtet

Måltider
Tidspunkterne for servering af måltider tager udgangspunkt i den aktuelle geografiske position og skibets sejlplan og oplyses i det daglige
program.
 • Morgenmad serveres i skibets restauranter og i buffeten mellem ca. 06.30-07.00 og ca. 09.30-10.00. Kontinental morgenmad kan serveres i kahytten via roomservice og serveres efter ønske på alle dage bortset fra afrejsedagen. Morgenmad i kahytten kan bestilles ved at udfylde blanketten, som derefter hænges på kahyttens dørhåndtag, eller ved at ringe til receptionen.
 • Frokost serveres i restauranterne og i buffeten mellem ca. 12.00 og ca. 14.30.
 • Middagen serveres i restauranterne i to serveringer, den tidlige ved ca. 19.00-tiden og den sene ved ca. 20.45-tiden.

Middagsreservationer til specialarrangementer og à la carterestauranter (hvor disse findes) kan foretages ved at ringe til receptionen..
 • Det autentiske ”wild west”-køkken og den tilhørende atmosfære finder du på Tex-Mex-restauranterne El Sombrero ( MSC  Fantasia) og Santa Fe (MSC Splendida).
 • Til en ægte orientalsk aften kan Shanghai restauranten (MSC Orchestra) friste med autentiske kinesiske retter, mens Kaito Sushi Bar (MSC Poesia og MSC Musica) tilbyder japanske specialiteter, og Oriental Plaza (MSC Magnifica) tilbyder en lang række autentiske kinesiske, japanske, indonesiske, indiske og thailandske specialiteter.
 • Den elegante atmosfære og italienske stil er essensen i vores à la carte-restauranter, 4 Seasons (MSC Orchestra), Il G iardino (MSC Musica), L’Obelisco (MSC Poesia) og L’Oasi (MSC Magnifica), hvor hvert måltid er en uforglemmelig oplevelse.
MSC Cruises er beæret over at arbejde sammen med en ægte maestro of Italian cuisine: CHEF MAURO ULIASSI.Mauro Uliassi, vinder af 2 Michelin-stjerner og utallige andre
priser, forlener sin kogekunst med passionen for rejser og eventyr. Han har skabt en lang række specialretter til à la carterestauranterne på MSC Magnifica og gør ethvert måltid til
en unik gastronomisk opdagelsesrejse.

Alle MSC Yacht Clubs gæster (om bord på MSC Splendida og MSC Fantasia) kan døgnet rundt nyde en menu, serveret af den meget servicemindede roomservice, og vil i dagens
løb kunne benytte sig af tilbuddene fra et omfattende menukort med varme og kolde forretter, salater og osteanretninger, serveret af butlere i Top Sail Lounge og ved The One Pool. Et specialdesignet restauranten er også tilgængelig, hvor MSC Yacht Club gæsterne selv vælge tiden for deres middag. Desuden, og kun for MSC Yacht Clubs gæster, vil den traditionelle English High Tea blive serveret hver dag i Top Sail Lounge fra 16.30, og den efterfølges senere af midnatssnacks.

Specialkost
De fleste specialdiæter kan serveres om bord, men kun efter bestilling samtidig med bookingen. MSC Cruises har et tæt samarbejde med AIC, Associazione Italiana Celiachia (det italienske cøliakiforbund) med henblik på at tilbyde glutenfrie alternativer i restauranterne om bord på MSC Fantasia, MSC Musica, MSC Magnifica, MSC Orchestra og MSC Poesia, som sejler i Middelhavet og i Nordeuropa. MSC Splendida, MSC Lirica, MSC Opera, MSC Sinfonia, MSC Armonia og MSC Melody tilbyder færdigpakkede glutenfrie produkter som snacks, kager, croissanter, frugtkager og muffins til sine gæster.

Barer og cafeer
Det er ikke kun vores udsøgte måltider, men også vores barer, der kan betragtes som ”en rejse i rejsen”. Drikkevarerne, der serveres om bord på MSC Cruises’ flåde, er resultatet af en omhyggelig udvælgelser og hårdt arbejde fra et team af eksperter, der er passionerede omkring deres arbejde.

For at kunne tilbyde vores gæster en unik og uforglemmelig drikkevareoplevelse har vi sammensat 10 forskellige temaer:
 • Martini Bar, der takket være et interessant og up to dateudvalg af de verdensberømte Martini-cocktails fremmaner den klassiske amerikanske bar.
 • Coffee Bar, hvor gæsterne kan nyde den ægte italienske caféatmosfære.
 • Cigar Room, hvor der tilbydes et stort udvalg af fin spiritus, som matches af omgivelsernes elegance, og som tilfredsstiller selv den mest sofistikerede kender.
 • Jazz Bar, som vi har kreeret en speciel række “drinks efter mål” til.
 • Vi har også sammensat kundetilpassede drinkskort til vores Sports Bars, Tropical Bars, Spa Bars, Tex-Mex Restauranter og, naturligvis, til MSC Yacht Club.
Til vinelskere har vi kreeret forskellige vinkort: et udvalg af 100 vine til standardrestauranterne, designet til at opfylde ønskerne fra vores internationale klientel; et vinkort til alle
vinbarerne, der omfatter 90 meget karakteristiske italienske mærker. Alle mad- og drikkevarer og dertil hørende servicer, der ikke er inkluderet i krydstogtsprisen, skal betales ved krydstogtets afslutning.

Gratis drikkevarer
Generelt betaler man for sine drikkevarer ombord på MSC krydstogter men flg. steder er der gratis drikkevarer:
 • Til morgenmaden er der kaffe/the, juice og isvand.
 • Til frokost og aftensmad i buffet restauranten er der isvand og kaffe/the
 • Midt på dagen stilles der ligeledes kaffe/the frem.
Bemærk at der skal betales for alle drikkevarer i a-la-carte restauranten.

Servicegebyr og drikkepenge

På den endelige regning indgår og specificeres servicegebyret for mad og drikkevarer der købes ombord, der beløber sig til 15%. Det er derfor ikke nødvendigt at give drikkepenge til personalet i barer og restauranter.
 
Rygepolitik

MSC Cruises respekterer alle sine gæsters behov og ønsker, og vi har med stor seriøsitet overvejet ønskerne fra både rygere og ikke rygere.

På linje med de globale standarder er de områder, hvor rygning er tilladt, generelt færre end de røgfri områder, men rygning er tilladt på særlige områder på skibene (hovedsagelig udvalgt med henblik på øget eller tilpasset ventilation). Rygning er generelt ikke tilladt i noget område, hvor der serveres mad (buffeter og restauranter), i lægeområder, børneområder, korridorer eller elevatorfoyerer, i områder, hvor gæster samles i grupper til sikkerhedsøvelser, for at gå fra borde eller i forbindelse med udflugter, på offentlige toiletter eller i barer i direkte tilknytning til områder, hvor der serveres fødevarer.

Rygning frabedes på det kraftigste i alle kahytter, og som følge af den særlige og dokumenterede risiko for brand er rygning på kahytsbalkonerne altid forbudt. Rygning er tilladt i adskillige barer på samtlige skibe, og på den ene side (vist med skilte) af de største udendørs pooldækområder, hvor der er askebægre til rådighed. Gæsterne anmodes af krydstogtsdirektøren og i skibets daglige program om ikke at kaste cigaretskod ud over skibssiden, hvor de kan blive blæst tilbage om bord og give anledning til brand.

Butikker og service ombord

Et omfattende udvalg af de bedste varemærker kan købes i de Duty & Tax free-butikker om bord: tøj, skønhedsprodukter og parfumer, smykker, film og fotografiudstyr, briller, solcreme, tobak og spiritus samt en lang række produkter med MSC’s logo. Alle skibe har frisør- og skønhedssaloner, en sauna og massagesuite, motionscenter, vaskeri og fotoservice. Priserne annonceres om bord.

Alle MSC Yacht Clubs gæster (om bord på MSC Splendida og MSC Fantasia) kan benytte sig af muligheden for privat shopping, eksklusiv forevisning af udvalgte smykker i deres suite samt personlig levering af indkøbene direkte til deres suite.

Påklædning
Om dagen anbefales afslappet tøj om bord på skibet og på udflugterne. Til uformelle aftener anbefaler vi sommerkjole til kvinder og en let jakke til mænd. Til gallaaftener vil vores gæster sandsynligvis ønske at klæde sig mere formelt, og vi foreslår mørkt tøj til herrerne og aftenkjole til damerne. Til de få formelle aftener anbefales cocktailkjole til damerne og letvægtshabit eller smoking til herrerne.

Det kan være en god idé at medbringe en sweater/et sjal eller tørklæde til at beskytte sig mod de undertiden store temperatursvingninger i områder med klimaanlæg og på udendørsdækket.

Til udflugter, herunder besøg på religiøse udflugtsmål, tilråder vi passende påklædning (tildækkede knæ og skuldre, ingen dybe udringninger).

Liggestole
Alle må benytte de liggestole, som findes, uden gebyr. Man behøver ikke bestille i forvejen. Passagerer opfordres til ikke at efterlade deres personlige ejendele ved længere tids fravær. Badehåndklæder findes også i tilknytning til svømmebassinerne, og de skal efterlades der efter brugen. badehåndklæder, der ikke returneres, vil evt. blive skrevet på gæsternes konto.

Dagens program
Et detaljeret program over næste dags aktiviteter afleveres hver aften i kahytterne, således at passagererne kan holde sig informeret om de begivenheder og forlystelser, MSC’s besætning tilbyder.

Underholdning og fitness
Om bord kan gæsterne benytte det topmoderne fitnessområde. Under krydstogtet kan der afholdes bridge-, canasta-, bordtennis-, tennis-, volleyball- og shuffleboardturneringer, pool-lege, sangfestivaler, skattejagter, quizzer, kostumeballer og skønhedskonkurrencer. Efter forudgående aftale med krydstogtdirektøren kan nogle af de ombordværende musikere lejes til private arrangementer.

Underholdning og børn
Vi tager os særligt af børnene. Der arrangeres engageret underholdning og aktiviteter for børn fra 3 år og opefter. Børneprogrammerne udskrives dagligt og kan fås i
børnecenteret. Underholdningen for børnene er gratis og opdelt i tre særlige alderskategorier.
 • Mini Club, til børn fra 3 til 6 år
 • Junior Club, til børn fra 7 til 12 år
 • Teenagers Club, til passagerer fra 13 til 17 år
Da vores skibe varierer i størrelse og med hensyn til faciliteter, foregår børnenes aktiviteter ikke udelukkende i børnecenteret. Alle underholdningsaktiviteter, både for de yngre gæster og de voksne, foregår på forskellige sprog for at opfylde alle behov.

Mens forældrene er på udflugter i land, holder Mini Club’en åben, så forældrene kan deltage med ro i sjælen. Hvis forældrene er i land eller optaget af andre aktiviteter, vil personalet også bringe børnene til buffeten eller skibets restauranter til måltiderne (fra den særlige børnemenu). Forældrene bedes venligst sørge for, at deres børn ikke løber omkring på skibet uden opsyn. Vi tilbyder ikke babysitterservice.

Alle underholdningsaktiviteter, både for de yngre gæster og voksne, foregår på forskellige sprog for at opfylde alle behov. Forældrene bedes venligt sørge for, at deres børn ikke løber omkring på skibet uden opsyn.

Teen Card
Et ”Teen Card” er et betalingskort på et forudbetalt beløb, specielt til vores yngre gæster. Børn og teenagere under 18 kan benytte kortet til alt det, de gerne vil købe, og det fungerer desuden som nøgle til deres kahyt. Kortene fås med beløb på € 30,00 og € 50,00, og disse brugervenlige kort er en god måde at give teenagere en forsmag på uafhængighed på. Afhængigt af det valgte kort får man yderligere en bonus på € 5,00 (ved € 30,00 kort) eller € 10,00 (ved € 50,00 kort). For at købe et Teen Card skal du bare udfylde den blanket, du fik ved check-in, og aflevere den til receptionisten i foyeren. Flere blanketter kan desuden fås ved informationsskranken. Kortet vil blive leveret direkte til din kahyt.

Bemærk venligst, at Teen Card’et ikke vil blive refunderet, og at et evt. restbeløb på kortet ved krydstogtets afslutning, vil ikke blive tilbagebetalt.

Udflugter i land
Et program over samtlige udflugter i land kan købes om bord. Udflugterne, der tilbydes under krydstogtet, kan frit vælges til og fra, og der vil blive opkrævet betaling. Udflugter skrives direkte på din konto, og den endelige betaling kan ske med kontanter, kreditkort eller rejsechecks. Al guidning foregår på engelsk på udflugterne, hvis intet andet er oplyst.
Bemærk venligst:
 • Udflugtsplaner og priser kan uden forudgående varsel fra MSC Cruises blive ændret som følge af prisændringer og uforudsete begivenheder.
 • En udflugt gennemføres, hvis et nærmere bestemt mindste antal deltagere har tilmeldt sig. Er der ikke tilstrækkelig mange deltagere, der har tilmeldt sig, kan udflugten blive aflyst, og betalingen vil blive refunderet. For visse udflugter er der desuden loft over antallet af deltagere.
 • Prisen på udflugten omfatter transport, entre til udflugtsmål og/eller museer, måltider og drikkevarer i henhold til beskrivelsen for de enkelte udflugter.
 • MSC Cruises er ikke ansvarlig for eventuelle ændringer i programmet som følge af lokale helligdage, dage, hvor udflugtsmål er lukkede og/eller alle andre lokale begivenheder, der helt eller delvist forhindrer den oprindelige udflugtsplan.
 • Udflugtsprogrammet og tidspunkterne (afgang/hjemkomst) vil blive bekræftet om bord under krydstogtet.
 • Med mindre andet er anført vil udflugter i land blive foretaget med turistbus.
 • Passagererne anmodes om at være iført passende tøj ved udflugter til religiøse helligdomme (tildækkede knæ og skuldre, ingen dybe udskæringer).
 • Udflugter, der omfatter arkæologiske udflugtsmål eller lange strækninger, der tilbagelægges til fods, kan være uegnede for passagerer med handicaps eller som er gangbesværede. Passagerer kan ønske private udflugtsarrangementer, hvor dette er muligt. Det anbefales at sikre sig, at en udflugt kan gennemføres, inden booking.
 • Til strandture anbefales det at medbringe håndklæde og badetøj.
 • På visse arkæologiske udflugtsmål, museer og andre interessante steder opkræves ekstrabetaling for brug af videokameraer og fotografiapparater. Disse ekstragebyrer er ikke inkluderet i prisen for udflugten; yderligere oplysninger vil blive givet om bord.
Alle MSC Yacht Clubs gæster (om bord på MSC Splendida og MSC Fantasia) kan ved at kontakte deres concierge, benytte sig af muligheden for private udflugter med limousine med chauffør eller for at leje bil eller minibus (reservation, tilgængelighed og priser ved forespørgsel).

Servicegebyr
For al form for service om bord skal gæsterne betale et lille servicegebyr, som vil blive lagt på gæstens regning. Servicegebyret skal først betales, når krydstogtet er afsluttet og vil afhænge af det
antal dage, hvor denne service rent faktisk blev modtaget. Servicegebyret bliver brugt af selskabet til at opretholde de højeste kvalitetsstandarder på den service, der gives til passagererne.

Servicegebyret er et fast beløb, som ikke kan ændres: Krydstogter i Middelhavet og Nordeuropa
 • 9 dage – 8 eller færre nætter: 7 euro/dag for voksne
 • mere end 9 dage – 8 nætter: 6 euro/dag for voksne (gælder også for oceangående krydstogter om efteråret)
Børn under 14 år betaler ikke servicegebyr, mens børn mellem 14 og 17 år betaler 50% af ovenstående beløb.

Drikkepenge
Betaling af drikkepenge er ikke noget krav.

Andre Services
Der opkræves ekstra betaling for følgende servicer: fotograf, kasino, videospil, 4D-biograf (MSC Splendida, MSC Fantas ia, og MSC Magnifica) og Formel 1-simulator (kun på
MSC Splendida og MSC Fantasia), golf-simulator (kun på MSC Sinfonia), bowling (kun på MSC Splendida og MSC Magnifica), internetstationer, frisør, barber, skønhedssalon, tyrkisk bad, sauna og massage samt vask og strygning. Træningsfaciliteten til golf om bord på MSC Musica, MSC Orchestra og MSC Poesia kan benyttes uden betaling. Postkontor: Post kan bringes til informationskontoret om bord, hvor der vil blive sørget for den nødvendige frankering (passageren vil blive opkrævet herfor), og posten vil blive sendt til vores lokale repræsentant for postbesørgelse. Telefon, fax og e-mailservice er til rådighed til de takster, der er opslået om bord.

Trådløst internet
VIA ”HOTSPOTS”  -Der kan være små variationer i hvordan fra skib til skib, men for de fleste gælder nedenstående.
Hvis du ønsker det, kan du få adgang til internettet, så du kan surfe på nettet under krydstogtet ved at tilslutte din bærbare eller PDA til nettet. Du forbinder udstyret til skibets netværk, der er tilgængeligt via en trådløs forbindelse i de fleste fællesarealer på skibet. Du kan også opkoble til nettet i kahytten via et kabel, du kan låne i receptionen. Følg derefter instruktionerne på hjemmesiden for at registrere dig. For at kunne benytte ”hotspot-servicen” skal du bare vælge et beløb, der vil blive trukket direkte på din konto om bord. Det er også muligt at leje en bærbar i receptionen (kun om bord på MSC Fantasia og MSC Splendida). Yderligere oplysninger og tilbud fremgår af Dagens program.

Strømforsyning
Strømforsyningen om bord på alle skibe er 110/220 V. Adapter er normalt ikke nødvendig.

Værdigenstande
Der findes værdibokse i alle kahytter (bortset fra på MSC Melody, hvor opbevaring af værdigenstande for visse kahytters vedkommende varetages af receptionen). Rederiet påtager sig intet ansvar for tab eller tyveri af penge eller værdigenstande, der opbevares i kahytten, i bagagen eller som efterlades uden opsyn.

Valuta ombord
På krydstogterne i Middelhavet, Nordeuropa og de transatlantiske krydstogter fra Europa anvendes euro som betalingsmiddel om bord.

MSC Cruises og UNICEF
Fra og med den 13. juli 2009 støtter MSC Cruises et innovativt UNICEF-program til bekæmpelse af fattigdom og uretfærdigheder ved at hjælpe udsatte børn i Rio de Janeiro og São Paolo til at få en god uddannelse. Som gæst om bord indbydes du til at deltage i ”Get on board for children” og gøre en forskel ved at bidrage med en lille donation. Der lægges automatisk €1 (eller $1,50) på den slutregning, du får, når krydstogtet er slut. Selvom det er en lille donation, er den frivillig, og du kan donere mindre, mere eller ingenting, hvis du har lyst. Hvis du ønsker at ændre beløbet, skal du blot tage kontakt til Accounting Office senest inden kl. 22.00 på krydstogtets næstsidste dag. Personalet her står også til tjeneste, hvis du ønsker yderligere information. Hvis du accepterer donationen, behøver du ikke foretage dig noget, og der lægges i så fald € 1(eller $1,50) på din slutregning. Du kan finde yderligere information om MSC og UNICEF’s program i den brochure, der ligger i alle kahytter, eller på www.msc-unicef.org

Husdyr
Kæledyr må ikke medbringes om bord.

Affald
Vi beder vores gæster om ikke at smide noget i havet og om at samarbejde med os om at værne om havet, livet i havet og havets økosystem.

Gæster
Af sikkerhedshensyn er det ikke tilladt at invitere gæster med om bord.

Garage til bil
MSC Cruises har parkeringsaftale i de fleste af vore afrejse havne. Parkeringen er mod betaling. Deres rejsebureau kan give ydeligere infom om parkeringen.

Ændringer
MSC Cruises forbeholder sig ret til at ændre kahytsnummer inden for samme kahytskategori eller til en højere kategori.

Drikkevarer på MSC

Drikkevarer på MSC
På krydstogter er alle måltider inkl. i prisen, mens drikkevarer skal tilkøbes. Prisen på drikkevarer kan ses i skibets prisliste og oplyses også på forespørgsel. Bemærk at alle priser på drikkevarer tilskrives et servicegebyr på ca. 15%

Flg. drikkevarer ombord er gratis
Generelt betaler man for sine drikkevarer ombord på MSC krydstogter men flg. steder er der gratis drikkevarer:
 • Til morgenmaden er der kaffe/the, juice og isvand.
 • Til frokost og aftensmad i buffet restauranten er der isvand og kaffe/the
 • Midt på dagen stilles der ligeledes kaffe/the frem.
Bemærk at der skal betales for alle drikkevarer i a-la-carte restauranten.

Drikkevare-Pakker

MSC har indført flere forskellige drikkevare pakker som kan bestilles. Disse bestilles senest 1 uge inden afrejse og gælder fra man stiger ombord og til man forlader skibet igen. For langt de fleste kan det godt betale sig at investere i en af disse.

Allegro pakken
Alegro drikkepakken for voksne består af enten 4 fl. vin + 7 fl. miniralvand eller 14 fadøl (40cl) + 7 fl. mineralvand. Pris kr. 520,-
Drikkevarepakken for børn og unge består af 14 læskedrikke eller frugtjuice. Pris kr. 260,-

Allegrissimo pakken

Ubegrænset drikkevarer 24 timer i døgnet. Pakken gælder til vin, fadøl, et bredt udvalg af drinks og cocktails, læskedrikke, varme drikke og mineralvand. Desuden også til "take away" is i vaffel og bæger. Med hensyn til vin kan der vælges mellem 2 rødvine, 2 hvidvine og 1 rosevin. Drikkevarerne gælder i  buffetrestauranten og i a-la-carte restauranten. Endvidere gælder pakken i alle barer inkl. poolbaren  Drikkevarer i minibaren på værelset er ikke inkl. Bemærk endvidere at alle i rejsegruppen skal købe pakken for at tilbudet er gyldigt.
Pris for voksne kr. 170 pr. dag.
Pris for børn kr. 90 pr. dg. (ekskl. drikke med alkohol).
Bemærk - forhøjede priser i Caribien

Allegrissimo Premium pakken

Ubegrænset drikkevarer 24 timer i døgnet. Pakken gælder til vin fra menukortet, fadøl og øl på flaske, alle drinks og cocktails (herunder også champagnecocktails, single malt whiskey, udsøgte cognac og anden spiritus), læskedrikke, varme drikke og mineralvand. Desuden også til "take away" is i vaffel og bæger. Drikkevarerne gælder i temarestauranterne, buffetrestauranten samt i a-la-carte restauranterne. Endvidere gælder pakken i alle barer inkl. poolbaren.  Drikkevarer i minibaren på værelset er også inkl. (undt. på Melody). Samtidig er produkter fra Gelateria menuen, kagebutikken samt room-service menuen inkl. Bemærk endvidere at alle i rejsegruppen skal købe pakken for at tilbudet er gyldigt.
Pris for voksne kr. 320 pr. dag.
Pris for børn kr. 160 pr. dg. (ekskl. drikke med alkohol).
Bemærk - forhøjede priser i Caribien