Bæredygtighed - er også muligt for krydstogter

Går du med en lille krydstogtsdrøm i maven...., men får dårlig samvittighed overfor miljøet og verdenssamfundet. Så skal du prøve at læse lidt videre.....

Mange tror at krydstogter forurener enormt og ødelægger mange autentiske steder på jorden ligesom de forbruger af alt i overflod. Intet kunne være mere forkert i nutidens krydstogtsturisme.

Rederierne har brugt millioner på bæredygtighed

Krydstogtsrederierne har i årevis udviklet deres branche for at være klar til fremtiden, som uden tvivl er bæredygtighed. De har udviklet på rigtig mange områder, brugt millioner af dollars på teknologi og uddannelse. I dag høster vi resultaterne at det arbejde.... Et arbejde som fortsætter så de kan blive endnu bedre. Derfor er det heller ikke uden stolthed at Costa Cruise nu har 2 mega-skibe som sejler på flydende gas (LNG). Det er den mest avancerede teknologi der er tilgængelig i øjebligget og det garanterer den bedste miljømæssige ydeevne og reducerer emissioner. Det er med andre ord ren energi. 

De 2 skibe som i øjeblikket kan brøste sig af denne teknologi er Costa Smeralda og Costa Toscana. To megaskibe med op til godt 6000 passagerer og med et kæmpe udbud af muligheder ombord. Men der er meget mere end energiforbrug - Costa har tænkt hele vejen rundt....

  • Vand
    Frisk vand er en begrænset ressource. Derfor er mellem 75-80% af den vand som forbruges ombord havvand, som afsaltes og renses. Herefter er det perfekt til både opvask, brusebade og vask af sengetøj mv. 
  • Plastic
    Costa har stort set elimineret engangs emballage af plastic og micorplastic på deres skibe. Ingen plasticflasker i restauranten eller ingen engangs emballage i køkkenet Heller ingen små prøver af shampoo, creme etc. i kahytter og spa området. Istedet er de vigtigste udskiftet med dåser som opfyldes løbende.  Costa har forpligtet sig til reducere forbruget af plastic med 50 tons om året og helt forbyde engangs emballage af plastic.
  • Friske råvarer
    Mere end 500 opskrifter er gentænkt og forbedret således, at man fremover benytter årstidens produkter fra det område man sejler. Derved undgår man lange transporter for råvarerne, og i sidste ende får passagerne mere friske madvarer uden at gå på komprotmis med kvaliteten.
  • Madspild
    Kokkene bliver undervist i at reducere madspild ved at benytte avancerede teknologier. Samtidig er der i buffeten kampagner som skal engagere gæsterne i ansvarlighed når de øser op. Samtidig laves der som underholdning ombord enkle madkurser for børn, hvor madspild er en vigtig del af madlavningen. Afslutningsvist doneres overskudsmad til velgørende organisationer i anløbshavne. 
  • Genbrug af affald
    Al affald ombord på skibene sorteres. Det skal derfor ses som en fremtidig ressource. Og alt som kan genanvendes bliver recycled. Det gælder glas, tetra pak, aluminimum, pap og papir etc. 
  • Intelligent energistyringssystem
    Her er flere forbedringer som forbedret hydrodynamisk ydeevne af skroget, nul forbrug elevator, 100% energigenvinding og genanveldelse, lav miljøbelastning med styret ventilationssystemer etc. 
  • Udflugter
    Vore destinationer er ikke spændende anløbshavne - det er virkeligheden for de mennesker der bor der med den identitet, historie og kultur de har. Det er vi som gæster forpligtet til at forstå og værdsætte fremfor blot at tromle ind over med masseturisme. Istedet skal vi lære mere, vise hensyn og komme i mindre grupper. 
  • LNG brændstofdrevne skibe
    Costa Smeralda og Costa Toscana sejler i dag på det mest miljøvenlige brændstof - LNG.